Lx13 Napisano 11 Października 2014 Zgłoś Napisano 11 Października 2014 Andy ten tok rozumowania dokładnie wyjaśnia zagadkę czemu jedni wize dostają z marszu a inni nie i jeszcze baaardzo długo nie. Obawiam sie ze nie nawet na VWP
now77ak Napisano 20 Października 2014 Autor Zgłoś Napisano 20 Października 2014 Szczerze mówiąc nie martwię się o to czy dostanę wizę czy nie. Wydaje mi się że powinienem dostać ją na pewno (mam jakiś tam majątek w Polsce, swoją firmę zarejestrowaną w Polsce, nie mam/nie znam nikogo w USA). Urzędnikowi oczywiście powiem, że jadę turystycznie - bo turystycznie jadę tam przede wszystkim. Gdybym pracował sobie zdalnie z ogrodu znajomych, to niebyłoby kompletnie żadnego problemu. Mnie jednak interesuje wynajęcie biurka, gdzieś w biurze, gdzie można poznać jakiś ludzi. Jest to bardzo fajna opcja dla freelancerów/pisarzy itp. I tu powstaje już problem, ponieważ to co mnie martwi - i główny powód dlaczego założyłem ten temat - Jeżeli jest to nielegalne, to urząd celny łatwo może dojść, że "Adam Nowak" wynajmował sobie biurko, pewnie pracował, więc następnym razem nie dostanie wjazdu. A w gorszym wypadku ma bana na 10lat - czego wolałbym uniknąć. Dlatego zastanawiam się, czy gdy podróż wypali, bawić się w coworking czy raczej pracować spokojnie z domu.
Rademedes Napisano 20 Października 2014 Zgłoś Napisano 20 Października 2014 Urzad celny nie bedzie wiedzial ze "Adam Nowak" wynajal sobie biuro. Podobnie jakby wynajal sobie hotel. Nikogo to nie interesuje. A swoja droga ciekawe czy tak latwo wynajac sobie biuro na kilka tygodni
now77ak Napisano 20 Października 2014 Autor Zgłoś Napisano 20 Października 2014 Urzad celny nie bedzie wiedzial ze "Adam Nowak" wynajal sobie biuro. Podobnie jakby wynajal sobie hotel. Nikogo to nie interesuje. A swoja droga ciekawe czy tak latwo wynajac sobie biuro na kilka tygodni A dlaczego nie? Szczerze mowiac nie wiem...
sly6 Napisano 20 Października 2014 Zgłoś Napisano 20 Października 2014 chyba ze komus nastapisz na tzw odcisk i ktos napisze tam gdzie trzeba ze miales biuro ,kawalek biurka i pracowales
KaeR Napisano 20 Października 2014 Zgłoś Napisano 20 Października 2014 A swoja droga ciekawe czy tak latwo wynajac sobie biuro na kilka tygodni Sa takie dzielone biura, gdzie mozesz sobie biurko wynajac. Dosc popularne ostatnio.
Lx13 Napisano 20 Października 2014 Zgłoś Napisano 20 Października 2014 Ludzie, na Jowisza, czy wy potraficie czytać? Toz to kolejny ściemniacz co "nikogo nie zna w USA, ale pracował bedzie u znajomych w ogrodzie".
KaeR Napisano 20 Października 2014 Zgłoś Napisano 20 Października 2014 Ludzie, na Jowisza, czy wy potraficie czytać? Toz to kolejny ściemniacz co "nikogo nie zna w USA, ale pracował bedzie u znajomych w ogrodzie". Jezu, daj już spokój.
haneczka019 Napisano 20 Października 2014 Zgłoś Napisano 20 Października 2014 Ludzie, na Jowisza, czy wy potraficie czytać? Toz to kolejny ściemniacz co "nikogo nie zna w USA, ale pracował bedzie u znajomych w ogrodzie". Ale frustracja. Może idź sobie ulewać żółć gdzieś indziej?
Lx13 Napisano 21 Października 2014 Zgłoś Napisano 21 Października 2014 Frustracja? No nie wiem. Ja wjechać do USA mogę kiedy chce i jak chce. Pracować tez. Nie, nie mam zielonej karty.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.