ilya_ Napisano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2015 i dodatkowo te parcie na szklo moze zaszkodzic....im wiecej odmow tym gorzej....
sly6 Napisano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2015 mozna miec dziewczyne ,szkole i prace i z wizy nici jakby tak dzialalo ze jak sie ma duzoo to wiza jest to faktycznie nalezy zaczekac a tak inny Konsul inna decyzja,jak i to jak sie do tego przygotujemy i tutaj nalezy szukac odpowiedzi .
Robert1992 Napisano 17 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2015 Masz za duze parcie na szklo,dlatego nie dostales wizy.Jakbys napisal jak przebiegla rozmowa przy pierwszym podejsciu to mozna byloby cos wywnioskowac. rozmowa dobrze przebiegała tylko ze wpisałem zbyt długą ilosc pobytu oraz spytali sie skad znam ta kolezanke powiedziałem ze z portalu spolecznosciowego. te 2 rzeczy przyczyniły sie do tego ze nie dostalem wizy
glimi Napisano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2015 Weź zaświadczenie ze szkoły że do niej chodzisz i aby była data kiedy masz ją skończyć. U mnie to wystarczyło aby dostać wizę na rok.
renox Napisano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2015 Weź zaświadczenie ze szkoły że do niej chodzisz i aby była data kiedy masz ją skończyć. U mnie to wystarczyło aby dostać wizę na rok. Ale tu szkola juz mu w niczym nie pomoze,jedynie w stracie kolejnych pieniedzy. Problem w tym ze powiedzial w ambasadzie ze nie pracuje i ma dziewczyne w usa. A na dodatek ze chce zostac tam dlugo no to jak ma na to spojrzec urzednik?
glimi Napisano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2015 Heh, nie doczytałem. Musisz mieć pracę albo jakieś inne dochody. Bo jak podałeś długi czas pobytu to jak się utrzymasz w USA przez ten cały okres?
Robert1992 Napisano 17 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2015 rodzice funduja wyjazd oraz mam troche kasy na koncie z róznych zródeł a z praca moze byc ciezko...jak do wiosny nigdziej sie nie zalapie to pojde bez zaswiadczenia od pracodawcy.. @renox wes niestrasz mnie tym.... i nie chodzi o dziewczyne tylko kolezanke która mnie zaprosiła na wakacje. zawsze moge leciec w odwiedziny do rodziny
renox Napisano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2015 rodzice funduja wyjazd oraz mam troche kasy na koncie z róznych zródeł a z praca moze byc ciezko...jak do wiosny nigdziej sie nie zalapie to pojde bez zaswiadczenia od pracodawcy.. @renox wes niestrasz mnie tym.... i nie chodzi o dziewczyne tylko kolezanke która mnie zaprosiła na wakacje. zawsze moge leciec w odwiedziny do rodziny Robert nie nie chce Cie straszyc ale taka jest prawda.Dla Ciebie to kolezanka a dla urzednika potencjalna narzeczona.A ze szkoly zawsze mozna zrezygnowac. A masz rodzine w USA?
Robert1992 Napisano 18 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2015 cóż na przyszłosc bede wiedział jakie jest ryzyko. tak mam blizsza i dalsza rodzine
renox Napisano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2015 cóż na przyszłosc bede wiedział jakie jest ryzyko. tak mam blizsza i dalsza rodzine Troche lepiej by wygladlo jakbys powiedzial ze jedziesz do rodziny na wakacje ktora Cie bedzie sponsorowac.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.