Kolekstas Napisano 3 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 3 Lutego 2015 Polega na tym, że planuję wyjazd 16.03, dzień powrotu 20.04, a paszport mam ważny do 21.04. Jak myślicie: mogą być kłopoty na lotnisku?
kzielu Napisano 3 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 3 Lutego 2015 Polega na tym, że planuję wyjazd 16.03, dzień powrotu 20.04, a paszport mam ważny do 21.04. Jak myślicie: mogą być kłopoty na lotnisku? Pewnie ze moga. Co zrobisz jak Ci lot odwolaja ?
sly6 Napisano 3 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 3 Lutego 2015 a wazna wize otrzymasz do konca waznosci paszportu lepiej wymienic paszport
Kolekstas Napisano 3 Lutego 2015 Autor Zgłoś Napisano 3 Lutego 2015 Wizę ma ważną, tylko chodzi o to, że do upływu ważności paszportu pozostało jeszcze trochę czasu i nie wiem czy tak po prostu mogę wyrobić nowy. Nie znalazłem nic w przepisach na ten temat. A miałem zamiar, w razie przeciągnięcia pobytu wyrobić paszport w NY, bo już tak 10 lat temu robiłem.
sly6 Napisano 3 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 3 Lutego 2015 mozesz wymienic paszport,wystarczylo zadzwonic do urzedu paszportowego -napisac i jesli masz taki paszport to Ci wymienia bez dodatkowej oplaty ja mialem wazny paszport jeszcze 1 rok i mi tak wymienili i placic wiecej za wyrobienie lepiej w Polsce wyrobic,taniej i szybciej
Kolekstas Napisano 3 Lutego 2015 Autor Zgłoś Napisano 3 Lutego 2015 Właśnie. Dzięki za radę. Najlepiej będzie rozwiązać problem na miejscu.
Joanna30 Napisano 3 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 3 Lutego 2015 Gorzej, jak na granicy Cię nie wpuszczą. Albo dadzą Ci pobyt to dnia ważności paszportu (jak wspomniał sly6).
Kolekstas Napisano 3 Lutego 2015 Autor Zgłoś Napisano 3 Lutego 2015 Już napisałem do Urzędu Wojewódzkiego. Powiem, że głównie chodzi o granicę, przerabiałem to już kilka razy i wiem jak jest. Nie spodobasz się oficerowi i wędrujesz w asyście do biura, a tam różnie bywa. Przynajmniej 10 - 15 lat temu tak było.
pelasia Napisano 3 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 3 Lutego 2015 Gorzej, jak na granicy Cię nie wpuszczą. Albo dadzą Ci pobyt to dnia ważności paszportu (jak wspomniał sly6). Jak mu dadzą do dnia ważności paszportu to problem z głowy, bo data wylotu dzień przed, gorzej jak mu lot odwołają to wtedy bedzie problem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.