Kolekstas Posted February 3, 2015 Report Posted February 3, 2015 Polega na tym, że planuję wyjazd 16.03, dzień powrotu 20.04, a paszport mam ważny do 21.04. Jak myślicie: mogą być kłopoty na lotnisku?
kzielu Posted February 3, 2015 Report Posted February 3, 2015 Polega na tym, że planuję wyjazd 16.03, dzień powrotu 20.04, a paszport mam ważny do 21.04. Jak myślicie: mogą być kłopoty na lotnisku? Pewnie ze moga. Co zrobisz jak Ci lot odwolaja ?
sly6 Posted February 3, 2015 Report Posted February 3, 2015 a wazna wize otrzymasz do konca waznosci paszportu lepiej wymienic paszport
Kolekstas Posted February 3, 2015 Author Report Posted February 3, 2015 Wizę ma ważną, tylko chodzi o to, że do upływu ważności paszportu pozostało jeszcze trochę czasu i nie wiem czy tak po prostu mogę wyrobić nowy. Nie znalazłem nic w przepisach na ten temat. A miałem zamiar, w razie przeciągnięcia pobytu wyrobić paszport w NY, bo już tak 10 lat temu robiłem.
sly6 Posted February 3, 2015 Report Posted February 3, 2015 mozesz wymienic paszport,wystarczylo zadzwonic do urzedu paszportowego -napisac i jesli masz taki paszport to Ci wymienia bez dodatkowej oplaty ja mialem wazny paszport jeszcze 1 rok i mi tak wymienili i placic wiecej za wyrobienie lepiej w Polsce wyrobic,taniej i szybciej
Kolekstas Posted February 3, 2015 Author Report Posted February 3, 2015 Właśnie. Dzięki za radę. Najlepiej będzie rozwiązać problem na miejscu.
Joanna30 Posted February 3, 2015 Report Posted February 3, 2015 Gorzej, jak na granicy Cię nie wpuszczą. Albo dadzą Ci pobyt to dnia ważności paszportu (jak wspomniał sly6).
Kolekstas Posted February 3, 2015 Author Report Posted February 3, 2015 Już napisałem do Urzędu Wojewódzkiego. Powiem, że głównie chodzi o granicę, przerabiałem to już kilka razy i wiem jak jest. Nie spodobasz się oficerowi i wędrujesz w asyście do biura, a tam różnie bywa. Przynajmniej 10 - 15 lat temu tak było.
pelasia Posted February 3, 2015 Report Posted February 3, 2015 Gorzej, jak na granicy Cię nie wpuszczą. Albo dadzą Ci pobyt to dnia ważności paszportu (jak wspomniał sly6). Jak mu dadzą do dnia ważności paszportu to problem z głowy, bo data wylotu dzień przed, gorzej jak mu lot odwołają to wtedy bedzie problem.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.