states Posted February 7, 2015 Report Posted February 7, 2015 Chciałbym się zapytać (teoretycznie) czy mając wizę pracowniczą i mieszkając w usa mogę brać udział w loterii wizowej ?
states Posted February 7, 2015 Author Report Posted February 7, 2015 Dziękuję za tak szybką odpowiedź
states Posted February 7, 2015 Author Report Posted February 7, 2015 Mam jeszcze jedno pytanie może ktoś orientuje się ile około lat będzie jeszcze loteria dla polski. Czytałem że kraj zostaje "wyrzucony" z loterii gdy w ciągu 5 lat dostanie ponad 50000 obywateli danego kraju zielone karty a gdy polska dostaje rocznie ok 3500 to raczej jeszcze długo będzie loteria dla polski. Czy mam rację ?
andyopole Posted February 7, 2015 Report Posted February 7, 2015 Nikt nie wie jak długo i czy w ogole jeszcze będzie jakakoklwiek loteria wizowa. Również nikt nie wie jak długo Polacy będą mogli w niej brac udział. Na pewno masz zapewniona ta rozrywke do końca wizy pracowniczej (chyba)
states Posted February 7, 2015 Author Report Posted February 7, 2015 Niestety nie mam wizy pracowniczej pytałem z ciekawości. Może kiedyś
andyopole Posted February 7, 2015 Report Posted February 7, 2015 Jeśli chodzi o teoretyzowanie to proszę się zwrocic może do ktorejs katedry uniwersyteckiej. My tu tylko o konkretach.
kzielu Posted February 7, 2015 Report Posted February 7, 2015 Mam jeszcze jedno pytanie może ktoś orientuje się ile około lat będzie jeszcze loteria dla polski. Czytałem że kraj zostaje "wyrzucony" z loterii gdy w ciągu 5 lat dostanie ponad 50000 obywateli danego kraju zielone karty a gdy polska dostaje rocznie ok 3500 to raczej jeszcze długo będzie loteria dla polski. Czy mam rację ? Nie, bo do tej statystyki liczą się wszyscy imigranci, nie tylko Ci którzy wyjechali z DV.
sly6 Posted February 8, 2015 Report Posted February 8, 2015 states czytales ale gdzie ,co bo te wiadomosci jakies nie pelne byly jak pisze Kzielu,dochadzi sponosrowanie rodzinne,pracownicze a nie sama loteria
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.