kzielu Napisano 23 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 23 Lutego 2015 No swietnie - pomijajac juz te uprzedzenia - jezeli probowalas innych sposobow - majac zdaje sie za soba wyksztalcenie i doswiadczenie (przynajmniej takie mam wrazenie) - to jak Ci z tymi sposobami poszlo ?
sly6 Napisano 23 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 23 Lutego 2015 Napisac poradnik mozna lecz to co bylo 10 lat temu teraz to troche inaczej wyglada,wystarczy poczytac Karine. Tak sa osoby ktorym sie udaje ,komu sie udaje,takim co czytaja,za duzo nie pytaja,szukaja,draza temat,jada w ciemno i pracuja . Mozemy tak zrobic ze kazdy cos doda ze swojego zycia,widzenia i taki wyjdzie poradnik ..Miqsh a juz myslalem ze napiszesz cos ze swojego zycia,jak szukalas, bo to jest drogocenne .. ja pracuje nad dobrymi sprawami a dostaje sie czasami po dup.... ile osob tyle bedzie tez widzen,spostrzezen na dana sprawe,tematy ,czesc osob powie ze masz racje a czesc powie ze NIE i komu mozna wierzyc-ufac?
Gość miqhs Napisano 24 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2015 Przykro mi, ale swoimi doświadczeniam dzielić się nie będę. I tak za dużo o sobie napisałam. Odsyłam do tematu i zapraszam do dyskusji. Niech to forum będzie wizytówką: http://forum.usa.info.pl/topic/24547-jak-usprawnic-forum-i-oczyscic-z-hejtu/
pelasia Napisano 24 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2015 miqhs przed przyjazdem byłaś pełna optymizmu i twoje posty sie z przyjemnością czytało, ale od czasu wjazdu do USA to wiecznie narzekasz na forumowiczów i w większości postów musisz podkreślić, ze wszyscy sa tutaj zle do wszystkiego nastawieni. Kurde co sie tak bardzo zmieniło ? Spełnienie marzeń powinno dodawać skrzydeł a nie je podcinać.
KaeR Napisano 24 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2015 Przykro mi, ale swoimi doświadczeniam dzielić się nie będę. I tak za dużo o sobie napisałam. Z calym szacunkiem, nie przypominam sobie Twoich postow odnosnie wyjazdu poprzez prace. Moze dlatego, ze jestem tu od niedawna i musze poszukac w archiwum. Postow z kategorii "dream on" nie zaliczam do jakis bardzo merytorycznych. Co wiecej takie posty uwazam za szkodliwe i w pewien sposob traktujace z gory osoby, ktore "bronisz". Gdybym byl w Polsce marzac o wyjezdzie, to oczywiscie jaralbym sie takimi radami. Dzis moge z wlasnego doswiadczenia powiedziec, ze sa nic nie warte. Odsyłam do tematu i zapraszam do dyskusji. Niech to forum będzie wizytówką: http://forum.usa.info.pl/topic/24547-jak-usprawnic-forum-i-oczyscic-z-hejtu/ Nie chce Ci bruzdzic w tak pieknie napisanym watku, wiec Ci powiem, ze to forum JEST wizytowka. Nie wiem ile widzialas w internecie forow, ale to naprawde jest przyjazne. Na kazdym pojawiaja sie zarzuty o istnienie Towarzystwa Wzajemnej Adoracji. Taki mamy klimat. Zawsze jest jakas miqhs. Zawsze jest jakas grupa. Zawsze sa jakies blizej nieokreslone "i nie jest to wyłącznie moja opinia". Zgadzam sie, ze jakis FAQ by sie przydal, ale zajmowac sie tym powinien ktos kompetentny. Pomijam juz fakt, ze ludzie nie czytaja FAQ.
Paulina_89 Napisano 24 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2015 Zgadzam sie co do tego, ze na forum trudno jest znalezc potrzebne informacje. Sporo rzeczy sie tutaj dowiedzialam, ale opcja "szukaj" tutaj nie dziala chyba jak powinna, skoro do wiekszosci watkow, ktore chcialam czytac przedostalam sie predzej przez Google Rozumiem wiec, ze ktos mogl czegos szukac i tego nie znalezc. Jedyne czego nie rozumiem i wtedy wcale sie nie dziwie, ze niektorzy tutaj traca cierpliwosc, to to, kiedy przychodzi osoba i twierdzi, ze "od dziecka marzy o wyjezdzie" ale po pytaniach jakie strzela widac, ze absolutnie nic na ten temat nie czytał/a.
sly6 Napisano 24 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2015 Paulina wiele jest forow podobnych i jak ktos mowi ze marzy,do tego pisze ze czytal o np USA,Kanadzie a pozniej wychodzi ze jednak nie to jak mozna o kims pomyslec ,wiem nie nalezy nikogo oceniac lecz czasami czlowiek pisze to cos pisze .. Mighs to mamy maly problem ,nie chce wiedziec wszystkiego bo kazdy ma swoje zycie,problemy lecz czy mozesz napisac tak wysylalam CV,mialam rozmowe lecz nie wyszlo dzwonilam i cos wyszlo lecz z wyjazdem krucho bylo wygralam w loterii i wtedy pracodawca mnie przyjal z otwartymi rekami..to sa wskazane odpowiedzi zrobisz jak uwazasz
shmehr Napisano 24 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2015 Tak moje pretensje ciagna sie od dawna, a wy dalej swoje (wiele osob tak mysli, wiec to nie jest tylko moja opinia). Sytuacja sie powtarza za kazdym razem, kiedy ktos zada pytanie w stylu "marze o wyjezdzie do USA". I zaczyna sie lomot. No czy nie jest tak? Owszem, sa osoby udzielajace konkretnych wyjasnien, ale sa takie, ktore w negatywny sposob odnosza sie zarowno do nowicjuszy jak i stalych bywalcow. I nie wkladajcie prosze w moje usta (badz klawiature) slow, ktorych nie powiedzialam bo to sa tylko wasze zlotouste interpretacje. "Dawno już większych bzdur nie czytałem ." To ma byc mile? To nie sa bzdury przepraszam, tylko moja opinia, do ktorej mam prawo. Wiecej otwartosci, bez nadecia, bez zlosliwosci. To takie trudne? A moze ktos w koncu zrobi jakis poradnik dla zablakanych, macie tyle czasu na pisanie Miqhs widze ze powrocilas na forum z przytupem Tak zadzioernie pisalas ze juz tu zadnego postu nie napiszesz, a jak widze nadal sypiesz ludziom na glowe platki kwiatow i szepczac do ucha - dasz rade! Wszystko jest mozliwe! Brawo! Chcialbym przypomniec ze era hipisow juz minela. Pora zejsc na ziemie. A ciekawe skad mam te uprzedzenia...sam sobie zapracowales...wygralam, co nie oznacza, ze nie probowalam wczesniej innych sposobow. Jak znajde czas to moze, ale sa tu racze wieksi specjalisci ode mnie, do tych osob kierowalam apel. Adminow tez sporo. Hmm ciekawe czy bylabys taka mega optymistka, gdybys nie wygrala w loterii? Ale i tak najlepiej najezdzac na tych, ktorzy udzielaja rzeczowych odpowiedzi. Dla Ciebie nadal lepsza odpowiedzia (i bardziej wartosciowa) jest napisanie proboj, na pewno sie uda! I zero konkretow. Skoro uwazasz ze to wszystko takie proste to dlaczego nie dostalas sie do Stanow chocby na wizie pracowniczej he? PS. Uprzedzona to Ty jestes, wiemy, do wszystkich. Przykro mi, ale swoimi doświadczeniam dzielić się nie będę. I tak za dużo o sobie napisałam. Odsyłam do tematu i zapraszam do dyskusji. Niech to forum będzie wizytówką: http://forum.usa.info.pl/topic/24547-jak-usprawnic-forum-i-oczyscic-z-hejtu/ O to to... Inni sa zli, bo rzeczowo pomagaja i doradzaja. Miqhs jest dobra bo roztacza tecze szans i mozliwosci w USA piszac palcem po wodzie. A jak przyjdzie co do czego, to Miqhs mowi - sorry, ale ja o sobie i moich metodach (skadinad nieudanych) na podboj USA nie napisze (nie, bo nie). Ot... logika. Aha i bym zapomnial - piszesz ze forum jest malo merytoryczne bo ludzie wode leja i pisza o niczym. Spojrzalem na licznik Twoich postow, prawie 500, to moze zacytuj nam te swoje merytoryczne posty? Bo jak na moje oko to takich merytorycznych masz moze z 10. A takich zeby byly pomocne dla kogos, to moze ze 3
Gość miqhs Napisano 24 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2015 Shmer ale mnie rozbawiles - hahaha! Nie mozesz mnie ogarnac, najpierw byla menopauza, potem ze cos biore, a teraz hipis hahaha Dziekuje, ze przeczytales moje wpisy, zawsze tak emocjonalnie reagujesz na moje wypowiedzi. Tylko zapomniales o czyms, to forum NIE JEST O MNIE Ale kazdy ocenia, och naprawde, kazdy jest taki mocny w klawiaturze, a napisze jej niech popamieta hahaha Zaproponowalam pewne zmiany, ale nadal cala uwaga skupia sie na mnie. Nie wiem jak ja to robie Reasumujac ciezko jest znalezc cokolwiek na forum, stad sie pojawiaja wpisy w stylu "marze o ameryce". Co dalej zamierzacie z tym zrobic? PS. No i musze cie zmartwic, w Bay Area era hipisow nie minela...
sly6 Napisano 24 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2015 co Ty zamierzasz zrobic? pomozesz,napiszesz cos co pokaze ludziom co maja robic,gdzie maja pytac,co maja czytac pare forow juz bylo-jest,mniej czy bardziej rozganizowanych i prawie wszedzie jest marze o wyjezdzie i nadal tak bedzie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.