Joanna30 Napisano 28 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2015 A ty byś wiedział ze ten samochód był skradziony bo ja nie wiedziałem jak bym widział to bym nie podnosil Ja bym w ogóle tablicy nie podnosiła. No, chyba że odpadłaby od samochodu, którym bym jechała
danielmalinowski Napisano 28 Lutego 2015 Autor Zgłoś Napisano 28 Lutego 2015 Ludzki odruch a jak by 100 leżała to byś nie podniosla niczym innym mnie nie obwinia jak tylko zapłacić za tel i to wszystko bo za posiadanie tablicy to nie zamykają
Paulina_89 Napisano 28 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2015 Ja bym w ogóle tablicy nie podnosiła. No, chyba że odpadłaby od samochodu, którym bym jechała No cóż, ja też, bo jednak jeśli gdzieś leży tablica, to o ile nikomu nie odpadła, pewnie została porzucona tam z jakiegoś... podejżanego powodu. Mam nadzieję, że historia autora tematu będzie przestrogą dla innych. Daniel, jesli mowisz prawde i faktycznie bylo jak twierdzisz, to zycze zeby sprawa rozwiazala sie szybko i bezproblemowo dla Ciebie.
renox Napisano 1 Marca 2015 Zgłoś Napisano 1 Marca 2015 Zatrzymali mnie na drodze i tłumaczyłem policji ze znalazłem tablicę na drodze ale za bardzo nie mogłem się z nimi dogada i mnie zabrali na posterunek pobrali odciski palców zrobili zdjęcie i wypuścili nawet nikomu się nie tłumaczyłem i policjant mówił żebym się nie przejmował i tylko wstawił do sądu to rozwiązać i wytłumaczyć ja myślę że tylko za telefon dostane mandat Jak wytlumaczyles policjantowi skoro nieznasz angielskiego?
sly6 Napisano 1 Marca 2015 Zgłoś Napisano 1 Marca 2015 renox roznie mozna tlumaczyc cos z zycia napisze z Polski,znalazlem portfel z dokumentami plus jakies pieniadze,tablice rejestracyjna oraz telefon i co zaraz robilem,udalem sie na najblizszy posterunek Policji . I teraz czy mowiles ze chciales oddac ta tablice na Policji,czy cos wspominales o tym?
KaeR Napisano 1 Marca 2015 Zgłoś Napisano 1 Marca 2015 Jak wytlumaczyles policjantowi skoro nieznasz angielskiego? Mowil glosno i powoli po Polsku.
renox Napisano 1 Marca 2015 Zgłoś Napisano 1 Marca 2015 Mowil glosno i powoli po Polsku. Mysle ze mowil dokladnie tak jak napisal na forum i dlatego od razu go zamkneli
danielmalinowski Napisano 1 Marca 2015 Autor Zgłoś Napisano 1 Marca 2015 No może nie mogłem się dogadać i się wytłumaczyć skąd to mam i dla tego mnie zamknęli i dali mi mandat za wykroczenie nie wiedzieli jak to załatwić na miejscu to każą żeby to sąd rozstrzygnął co mnie mogą obwinic to za telefon mandat
pelasia Napisano 1 Marca 2015 Zgłoś Napisano 1 Marca 2015 Ja proponuje znaleść adwokata, który mówi po angielsku. Inaczej nic nie wytłumaczysz. Powodzenia.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.