Lx13 Napisano 9 Maja 2015 Zgłoś Napisano 9 Maja 2015 Coś mi tu niepasuje. Masz zonę, tak? Zona ma zielona kartę, tak? To jaki jest tu problem?
Gość Napisano 9 Maja 2015 Zgłoś Napisano 9 Maja 2015 Z tego co mi sie wydaje, to problem jest. Zona nie moze go sponsorowac ani nic, dopoki nie ma obywatelstwa. Poprawcie mnie, jesli sie myle. Wiec jakby wyjechac z zona i konsul widzialby, ze ona posiada staly pobyt, to pewnie od razu stal by sie podejrzliwy i zalozyl, ze jada tam oboje na stale
Joanna30 Napisano 9 Maja 2015 Zgłoś Napisano 9 Maja 2015 Żona może go sponsorować już teraz, kiedy ma zieloną kartę. Ale musi mieć domicyl w USA. Bądź chęć odzyskania tego domicylu, jeśli nie mieszka w USA, tylko w Polsce.
Lx13 Napisano 9 Maja 2015 Zgłoś Napisano 9 Maja 2015 Dokładnie tak. Teraz, mieć papierek w ręku to nie to samo co mieć ważny papierek w ręku. Bez domicyle jest on wart tyle co stara gazeta
fredy Napisano 10 Maja 2015 Zgłoś Napisano 10 Maja 2015 i tu jest problem że nawet jak napisze prawde ze lecę z zoną która ma zieloną karte to konsul może odrazu odrzucic mnie bo pomyśli ze chcę leciec na stałe , jedynie musiał bym mu udowodnic ze buduję tu dom i prace mam te same co kulka lat temu , ale tez wtedy moze pomyślec ze lece na zarobek
Gucio Napisano 10 Maja 2015 Zgłoś Napisano 10 Maja 2015 No to normalne ze tak pomysli. Ja 2 razy dostalem odmowe wizy turystycznej jak chcialem jechac do ojca ktory byl legalnie w USA. Chociaz nie mialem intencji aby zostac tam nielegalnie to i tak konsul pwewnie tak sobie pomyslal. Inaczej bylo z zielona karta, dostalem ja bez problemu.
sly6 Napisano 10 Maja 2015 Zgłoś Napisano 10 Maja 2015 Gucio wtedy bylo wiecej odmow,teraz jest mniej
fredy Napisano 23 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2015 zdecydowałem sie podejsc drugi raz o wize turystyczną za pierwszym razem skłamałem i wpisałem ze chce leciec do cioci tak naprawdę była to przyszła tesciowa teraz po kilku latach chciałbym spróbowac jeszcze raz , moja zona ma zieloną karte i jesli napiszę teraz prawdę że chcę wraz z zoną leciec do chicago i zatrzymamy się u tesciowej (tej samej która była niby ciocią) to czy to przejdzie ? jeśli konsul spyta o to i da mi dojsc do głosu to powiem mu prawde ze za pierwszym razem skłamałem wpisując ze lece do cioci bo tak naprawdę była to przyszła tesciowa , co o tym myślicie ????? jeśli chodzi o mnie to pracuje w tej samej firmie co kilka lat temu od wniosku o wize za pierwszym razem zmieniło sie to że wziołem ślub rodzicie przepisali mi działke budowlaną na której zaczelismy w tym roku budowę domu , macie jakies porady
Lx13 Napisano 23 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2015 Masz zonę z zielona karta. Czemu ty jej nie masz?
fredy Napisano 23 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2015 Z tego co wiem to zielona karta po ślubie nie przechodzi na współmałżonka było by to za piękne, może mnie sponsorowac ale to już inna odległa bajka Ma ktoś swoje zdanie na ten temat
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.