Skocz do zawartości

Dv-2016 - Pytania I Odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Witamy.

Ja z żoną już po rozmowie, trzy pytania, wizy przyznane.

Powodzenia dla pozostałych.

Napisz proszę jak przebiegała rozmowa. Miałeś AOS, ofertę pracy?

Napisano

Witam, może ktoś jeszcze raz przypomnieć jak jest z tymi opłatami za samą wizę imigracyjną?

Jestem już po badaniach i bezpośrednio przed rozmową. Tak więc mam w zasadzie wszystko o czym piszą pod tym linkiem:

http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/docs_checklist_dv.htmltj.:

- Paszport

- 2 zdjęcia wizowe
- Wniosek o wizę imigracyjną DS-260
- Adres pobytu w USA
- Odpis zupełny aktu urodzenia
- Zaświadczenie o Niekaralności
- Wyniki badań lekarskich
- Dokumenty finansowe - wyciągi z banków
- Dokumenty świadczące o posiadaniu wymaganego wykształcenia lub doświadczenia zawodowego
Kiedy i gdzie trzeba wpłacić te 330$ za wizę imigracyjną? Muszę zapisać się jeszcze na stronie: http://www.ustraveldocs.com, prawda?

nie trzeba calego wniosku, wystarczy potwierdzenie zlozenia. tak musisz bez tego nawet do ambasady nie jedz.

nie podobno tylko sie placi w ambasadzie po oddaniu dokumentow

Napisano

Napisz proszę jak przebiegała rozmowa. Miałeś AOS, ofertę pracy?

Nic nie mieliśmy. Podstawowe dokumenty, akt małżeństwa, urodzenia, badania, dyplom ze szkoły, zaświadczenie o niekaralności, potwierdzenia złożenia wniosku ds-260 nie chcieli, tak samo jak nie chcieli wyciągu z konta.

Pierwsze pytanie, czy byliśmy w USA, drugie pytanie, do jakiego miasta lecimy i kiedy chcemy lecieć, to wszystko. Płaci się na miejscu, można w złotówkach, nawet dobry kurs dolara dzisiaj mieli.

Napisano

Nic nie mieliśmy. Podstawowe dokumenty, akt małżeństwa, urodzenia, badania, dyplom ze szkoły, zaświadczenie o niekaralności, potwierdzenia złożenia wniosku ds-260 nie chcieli, tak samo jak nie chcieli wyciągu z konta.

Pierwsze pytanie, czy byliśmy w USA, drugie pytanie, do jakiego miasta lecimy i kiedy chcemy lecieć, to wszystko. Płaci się na miejscu, można w złotówkach, nawet dobry kurs dolara dzisiaj mieli.

Super. Gratuluję

Napisano

Gratulacje.

no to teraz wszystko przewrocone do gory nogami i stres stres

Kiedy zamierzacie wyjechac do US ¿?

Witamy.

Ja z żoną już po rozmowie, trzy pytania, wizy przyznane.

Powodzenia dla pozostałych.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...