Gość alik Napisano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2015 Obecnie mieszkam niedaleko Clevelend. Nie udalo mi sie zaglosowac w wyborach prezydenckich ale za to bardzo chce spelnic swoj obowiazek obywatelski i glosowac na rzad w jesieni. Jak to zrobic? Ze strony PKW widac ze;"Zgłoszenie może być dokonane ustnie, pisemnie, telefaksem lub w formie elektronicznej. W zgłoszeniu podaje się: oznaczenie wyborów, których dotyczy zgłoszenie, nazwisko i imię (imiona), imię ojca, datę urodzenia, numer ewidencyjny PESEL, adres zamieszkania lub pobytu wyborcy za granicą, adres zamieszkania wyborcy w kraju, tj. miejsce ujęcia w rejestrze wyborców, numer ważnego polskiego paszportu albo dowodu osobistego oraz miejsce i datę jego wydania. adres, pod który ma zostać wysłany przez konsula pakiet wyborczy zawierający karty do głosowania, albo deklarację osobistego odbioru pakietu wyborczego u konsula." Okay, czyli moge zadzwonic do konsulatu w Chicago albo w Washingoton i poprosic o wyslanie mi pakietu? I tyle? Co jeszcze trzeba wiedziec, czy oby na pewno nie musze tam jechac? Wielkie dzieki i sorry jesli ten temat juz byl poruszony!
KaeR Napisano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2015 Rejestrujesz się przez stronę MSZ i czekasz na pakiet. Tak było podczas poprzednich wyborów do Sejmu i senatu oraz ostatnich prezydenckich. Nigdzie nie dzwonisz.
kzielu Napisano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2015 Ja się rejestruje bo to do ch**a nie podobne co się tam wyrabia ;-)
serafina Napisano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2015 A moim zdaniem osoby, ktore wiekszosc zycia spedzily na obczyznie i nie maja bladego pojecia o tym, co sie dzieje w polityce i jak naprawde zycie w PL wyglada, nie powinny byc dopuszczone do glosowania Patrz ostatnie wybory wsrod polonii w USA.
KaeR Napisano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2015 A moim zdaniem osoby, ktore wiekszosc zycia spedzily na obczyznie i nie maja bladego pojecia o tym, co sie dzieje w polityce i jak naprawde zycie w PL wyglada, nie powinny byc dopuszczone do glosowania Patrz ostatnie wybory wsrod polonii w USA. Niedoczekanie Twoje. :-P
andyopole Napisano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2015 A moim zdaniem osoby, ktore wiekszosc zycia spedzily na obczyznie i nie maja bladego pojecia o tym, co sie dzieje w polityce i jak naprawde zycie w PL wyglada, nie powinny byc dopuszczone do glosowania Patrz ostatnie wybory wsrod polonii w USA. Ja nie zaliczam się do tych, którzy większość zycie spędzili na obczyźnie wiec będę glosowal jeśli tylko zechce! Wiem jak tam zycie wygląda i wiem jak powinno być! Wkrotce polskie konsulaty w USA będą mialy mnóstwo roboty, bo wszystkie "mohery" w USA już przygotowują spisy mienia przesiedlenia i jeśli tylko Jaroslaw Klamczynski wygra wybory jesienią to pakuja manele i wracają na stale do Ojczyzny pod przywództwem Ukochanego Wodza. Ja zresztą jade razem z nimi - po reszte rzeczy....
jkb Napisano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2015 Wkrotce polskie konsulaty w USA będą mialy mnóstwo roboty, bo wszystkie "mohery" w USA już przygotowują spisy mienia przesiedlenia i jeśli tylko Jaroslaw Klamczynski wygra wybory jesienią to pakuja manele i wracają na stale do Ojczyzny pod przywództwem Ukochanego Wodza. No on to przeciez pierwsza dama teraz Zaraz obok Rysia Czarneckiego
kzielu Napisano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2015 A moim zdaniem osoby, ktore wiekszosc zycia spedzily na obczyznie i nie maja bladego pojecia o tym, co sie dzieje w polityce i jak naprawde zycie w PL wyglada, nie powinny byc dopuszczone do glosowania Patrz ostatnie wybory wsrod polonii w USA. Ja nie spedzilem, poza tym w PL bywam regularnie wiec dokladnie wiem co sie w PL dzieje poza tym "to do ch**a nie podobne co się tam wyrabia ;-) " wiec zadne zasady nie obowiazuja ;-)
sly6 Napisano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2015 serafina a myslisz ze glosy Polonii przewazyly? a no nie,nawet u Pana Lisa w Programie bylo to wyjasnione dlaczego tak sie stalo i co moze byc na jesieni ludzie to nic Ci sami co kiedys,teraz jest net,przypominaja sobie co ktos kiedys obiecal itd a inna sprawa ludzie mlodzi widza jak sie zyje zagranica i co sie mowi tutaj jeszcze raz napisze,jesli tak jest dobrze i wspaniale to po co zmiany? :)i takie zmiany duzee,,to moze tzw tsunami dla nie ktorych Partii ,przemeblowanie takie jakie bylo w latach 90-tych.
sly6 Napisano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2015 ciekawy tekst http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/prof-konarski-komorowski-jest-epigonem-epoki-ktora-nie-wroci/fqv56l i teraz jesli elity Partii roznych nie wyciagnac wnioskow to beda u wladzy rozne osoby,beda miec duze poparcia nowe Partie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.