Skocz do zawartości

Scotus Affirms Constitutionality Of Gay Marriage

jkb

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Anyway chyba nie zaprzeczycie, że Polska tradycja, historia kultura jest ściśle związana ze chrześcijaństwem i wypadałoby uszanować religie naszych przodków, dziadków. (chociażby ze względu na te przytoczone argumenty)

A może to mogłoby działać też w drugą stronę i ludzie którzy nazywają siebie chrześcijanami uszanowali by poglądy innych? Ja od kościoła trzymam się z daleka, z różńych powodów, ale jednym z nich jest narzucanie innym usilnie swoich poglądów i mieszanie się do polityki. Mam wielką nadzieję, że w naszym pseudo katolickim kraju również doczekamy pozytywnych zmian.

• Odpowiedzi 48
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

tak ksiadz ma byc ksiedzem,a rodzic rodzicem,znajomy-przyjaciel ma byc przyjacielem -znajomym a nie swinia

a teraz jak jest?kazdy widzi..i teraz odpowiedz jest prosta,kazdy jest czlowiekiem a nie Bogiem..tak takie osoby nie powinny byc ksiezami.tak samo jak ktos nie powinien miec dzieci,nie powinien uczyc i tak mozna by wymienic

a wracajac do Irlandii,,sama rozmowa trwala 25 lat a nie ze pare tygodni,miesiecy a do tego przeprowadzili referendum

jak tak sie czyta tutaj posty to wyszlo by ze PO ,SLD inne partie ktore by chcialy takich zwiazkow mialby by wiekszosc a jak jest to widac

I teraz czy Wy znacie same podobne do Was osoby czy tez kazdy ukrywa swoje poglady :)

mozna by nawet zagranica zadac pytanie co sadzi Polonia cala o tym i ciekawe byly by wyniki tego

Napisano

Polonia w USA jest konserwatywna. Zawsze mnie smieszy kiedy sa zli na rzad USA o wizy... a sami glosowali na republikanskich reprezentatow ktorzy (zwlaszcza w ostatnich 15-20 lat) sa anty reformy imigracyjnej (i anty wiekszosci normalnych, sensownych pogladow.)

Napisano

A może to mogłoby działać też w drugą stronę i ludzie którzy nazywają siebie chrześcijanami uszanowali by poglądy innych?

Dokładnie o to mi chodzi.

O to, że Kościół nie szanuje poglądów innych od swoich.

Uważa je za zamach na swoją tradycję, za zło i inne takie.

Nie przyjmuje do wiadomości, że świat się zmienia, ludziom poszerzają się horyzonty, podróżują po świecie, poznają inne kultury, zwyczaje i otwierają się na nowe.

Według polskich hierarchów kobiety powinny siedzieć cicho, nie mieć prawa do decydowania o niczym (a już najmniej o samych sobie) i być uległe swoim mężom.

No sorry, ale emancypacja nastąpiła już jakiś czas temu.

Napisano

Ja zupelnie nie jestem w stanie zniesc tego, ze ludzie, ktorzy maja konserwatywne poglady, chca je tak bardzo narzucac innym. Przeciez nikt nie zmusza ich do brania slubow jednoplciowych, przechodzenia zabiegu zaplodnienia in vitro, poodaniu sie aborcji, czy palenia np. marihuany. Dlatego wszystkie te czynnosci powinny byc prawnie dozwolone - wtedy kazdy ma wybor. A tak nie moze nikt...

Napisano

Czasami mam wrażenie, że niektórzy wierni czują się uciśnieni przez swoje z góry narzucone poglądy i zazdrością patrzą na niewiernych i tych którzy odwrócili się od Kościoła. Być może stąd agresja i brak akceptacji z ich strony.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...