Skocz do zawartości

Wycieczka Do Usa

cesar

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

dwa razy mialem z tym problemy na lotnisku w sf w 2009 roku dlatego o tym pisze

Może bank blokował transakcje bo wydala mu podejrzana. Sam na polskie karty wypożyczalem samochodu kilkadziesiąt KSK nie więcej razy.

• Odpowiedzi 29
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

no wlasnie nie. na sam widok polskiej karty kredytowej uslyszeli ze ich nie przyjmuja bo musi byc z amerykanskiego banku itd.

nie wiem co mialo na to wplyw mlody wiek, klasa wybranego samochodu albo co. ja tez dostalem informacje ze moge wypozyczyc ale musi byc karta z amerykanskiego banku. przeszlo na debetowke z US banku.

Napisano

Witam

Jeżeli piszę w złym dziale to bardzo przepraszam.

Zamierzam z kilkoma znajomymi wyjechać na wakacje w 2017 roku, byłby to okres jednego miesiąca, a dokładnie to Maj.

Planowaliśmy lot z Polski na Hawaje, po tygodniowym pobycie na Hawajach przelot do Los Angeles gdzie odebrał by nas nasz znajomy, ewentualnie jeżeli nie dałby rady to w gre wchodzi pociąg lub autobus i pojechalibyśmy w kierunku Nowego Yorku zahaczając o Vegas i wielki Kanion. Z NY już polecielibyśmy już do Polski.

I teraz kilka pytań mam do was:

1. Czy starczy miesiąc na taką wycieczkę?

2. Na wizie B2 można latać między stanami?

3. Da się kupić taki bilet że przylatuję na jedno lotnisko, a odlatuję z drugiego? (Lot z Polski do Honolulu i później z NY do Polski)

4. Czy odzież w stanach jest droga? Nie zamierzamy brać dużo, tylko raczej kupować coś na miejscu

Na razie tyle jak się coś przypomni to dopiszę. ^_^

Pozdrawiam

Najtaniej wyjdzie jak zrobisz rezerwacje online, odpowiednio wczesniej. Polece ci wypozyczalnie Midwey http://www.midwaycarrental.com/location/burbank_airport.aspxich autobus z LAX zawozi pod nos wypozyczalni, chyba najwiekszy wybor aut maja na Hollywood Way, ja ostatnio dla rodzny bralem za 40$/dzien z pakietem ubezpieczen za 7 osobowe auto, rezerwujac online pewnie taniej.

1,2,3 -tak, 4 po drodze do Las Vegas, bedziesz mia jedno z najtanszych centr handlowych ze szmatkami, ciuchy tu sa tanie

Nie chce ci mieszac, ale jest wiele ciekawszych miejsc od Las Vegas i G. Canyon. Jak sie juz uparles na Vegas, to tam styka jeden wieczor, zajechac wieczorem i wyjechac tego samego dnia w nocy, zebys za dnia go nie widzial.

Co do kart to chyba wszystkie tu hulaja, nikt nigdy z moich znajomych nie mial problemu z kartami z PL

Co tu sie produkowac, do 2017 to ci sie jeszcze 5 razy moze odmienic :)

Napisano

Jeszcze cos innego: loty przylatuja na LAX, ale tam samochody na wynajecie sa najdrozsze. Wiec ja bym proponowala zamowic samochod na lotnisku w Long Beach, i dojechac do Long Beach autobusem (airport shuttle) z LAX. To ci zaoszczedzi jakies dobre $15-$20 na dzien.

Musicie tez brac pod uwage, ze wynajmowanie samochodu naprzyklad w LA, a oddawanie go w innym miescie kosztuje ekstra. Wiec szukajac dobrej ceny musicie sie dopytac ile musicie doplacic za oddanie samochodu w innej lokalizacji niz tam gdzie wypozyczyliscie.

Napisano

Jeszcze cos innego: loty przylatuja na LAX, ale tam samochody na wynajecie sa najdrozsze. Wiec ja bym proponowala zamowic samochod na lotnisku w Long Beach, i dojechac do Long Beach autobusem (airport shuttle) z LAX. To ci zaoszczedzi jakies dobre $15-$20 na dzien.

Naprawdę?

My będziemy wypożyczać w Kalifornii, a oddawać na Florydzie, więc zaoszczędzenie nawet $15 dziennie brzmi interesująco.

Dobrze wiedzieć!

Napisano

Oj, tak. Ten sam samochod Hertz ktory na Long Beach Airport mozna wynajac za $38/dzien (standard midsize Nissan Altima 2-door) kosztuje $75/dzien na LAX! (Wlasnie sprawdzilam)

Napisano

Naprawdę?

My będziemy wypożyczać w Kalifornii, a oddawać na Florydzie, więc zaoszczędzenie nawet $15 dziennie brzmi interesująco.

Dobrze wiedzieć!

Opłaca się Wam jechać z Kalifornii do Florydy? Wydaje mi się, że lepiej lecieć, i dwa razy wynająć samochód - w Kalifornii i w Florydzie.

Napisano

Oj, tak. Ten sam samochod Hertz ktory na Long Beach Airport mozna wynajac za $38/dzien (standard midsize Nissan Altima 2-door) kosztuje $75/dzien na LAX! (Wlasnie sprawdzilam)

Daj spokoj, Nissanem Altima z LAX na Floryde? Przeciez potem trzeba miesiac urlopu zeby kosci poskladac nazad! ;)

Napisano

Czepiasz sie. To byl przyklad; ja nie polecam zadnego samochodu. (Co do Altimy, 3x jechalam taka z Colorado do Californi i spowrotem, i jakos kosci sie trzymaja. Moze jestem w lepszej formie niz ty?)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...