kzielu Napisano 20 Września 2015 Zgłoś Napisano 20 Września 2015 dwa razy mialem z tym problemy na lotnisku w sf w 2009 roku dlatego o tym pisze Może bank blokował transakcje bo wydala mu podejrzana. Sam na polskie karty wypożyczalem samochodu kilkadziesiąt KSK nie więcej razy.
zielonywkarty Napisano 20 Września 2015 Zgłoś Napisano 20 Września 2015 no wlasnie nie. na sam widok polskiej karty kredytowej uslyszeli ze ich nie przyjmuja bo musi byc z amerykanskiego banku itd. nie wiem co mialo na to wplyw mlody wiek, klasa wybranego samochodu albo co. ja tez dostalem informacje ze moge wypozyczyc ale musi byc karta z amerykanskiego banku. przeszlo na debetowke z US banku.
Robert7 Napisano 21 Września 2015 Zgłoś Napisano 21 Września 2015 Witam Jeżeli piszę w złym dziale to bardzo przepraszam. Zamierzam z kilkoma znajomymi wyjechać na wakacje w 2017 roku, byłby to okres jednego miesiąca, a dokładnie to Maj. Planowaliśmy lot z Polski na Hawaje, po tygodniowym pobycie na Hawajach przelot do Los Angeles gdzie odebrał by nas nasz znajomy, ewentualnie jeżeli nie dałby rady to w gre wchodzi pociąg lub autobus i pojechalibyśmy w kierunku Nowego Yorku zahaczając o Vegas i wielki Kanion. Z NY już polecielibyśmy już do Polski. I teraz kilka pytań mam do was: 1. Czy starczy miesiąc na taką wycieczkę? 2. Na wizie B2 można latać między stanami? 3. Da się kupić taki bilet że przylatuję na jedno lotnisko, a odlatuję z drugiego? (Lot z Polski do Honolulu i później z NY do Polski) 4. Czy odzież w stanach jest droga? Nie zamierzamy brać dużo, tylko raczej kupować coś na miejscu Na razie tyle jak się coś przypomni to dopiszę. Pozdrawiam Najtaniej wyjdzie jak zrobisz rezerwacje online, odpowiednio wczesniej. Polece ci wypozyczalnie Midwey http://www.midwaycarrental.com/location/burbank_airport.aspxich autobus z LAX zawozi pod nos wypozyczalni, chyba najwiekszy wybor aut maja na Hollywood Way, ja ostatnio dla rodzny bralem za 40$/dzien z pakietem ubezpieczen za 7 osobowe auto, rezerwujac online pewnie taniej. 1,2,3 -tak, 4 po drodze do Las Vegas, bedziesz mia jedno z najtanszych centr handlowych ze szmatkami, ciuchy tu sa tanie Nie chce ci mieszac, ale jest wiele ciekawszych miejsc od Las Vegas i G. Canyon. Jak sie juz uparles na Vegas, to tam styka jeden wieczor, zajechac wieczorem i wyjechac tego samego dnia w nocy, zebys za dnia go nie widzial. Co do kart to chyba wszystkie tu hulaja, nikt nigdy z moich znajomych nie mial problemu z kartami z PL Co tu sie produkowac, do 2017 to ci sie jeszcze 5 razy moze odmienic
Magdalena S Napisano 21 Września 2015 Zgłoś Napisano 21 Września 2015 jeśli ja odwiedze tamte okolice, to będę na pewno celowała w: http://www.mikestith.com/havasupai-falls-the-complete-backpacking-guide/ widoki nieziemskie!
katlia Napisano 21 Września 2015 Zgłoś Napisano 21 Września 2015 Jeszcze cos innego: loty przylatuja na LAX, ale tam samochody na wynajecie sa najdrozsze. Wiec ja bym proponowala zamowic samochod na lotnisku w Long Beach, i dojechac do Long Beach autobusem (airport shuttle) z LAX. To ci zaoszczedzi jakies dobre $15-$20 na dzien. Musicie tez brac pod uwage, ze wynajmowanie samochodu naprzyklad w LA, a oddawanie go w innym miescie kosztuje ekstra. Wiec szukajac dobrej ceny musicie sie dopytac ile musicie doplacic za oddanie samochodu w innej lokalizacji niz tam gdzie wypozyczyliscie.
Joanna30 Napisano 21 Września 2015 Zgłoś Napisano 21 Września 2015 Jeszcze cos innego: loty przylatuja na LAX, ale tam samochody na wynajecie sa najdrozsze. Wiec ja bym proponowala zamowic samochod na lotnisku w Long Beach, i dojechac do Long Beach autobusem (airport shuttle) z LAX. To ci zaoszczedzi jakies dobre $15-$20 na dzien. Naprawdę? My będziemy wypożyczać w Kalifornii, a oddawać na Florydzie, więc zaoszczędzenie nawet $15 dziennie brzmi interesująco. Dobrze wiedzieć!
katlia Napisano 21 Września 2015 Zgłoś Napisano 21 Września 2015 Oj, tak. Ten sam samochod Hertz ktory na Long Beach Airport mozna wynajac za $38/dzien (standard midsize Nissan Altima 2-door) kosztuje $75/dzien na LAX! (Wlasnie sprawdzilam)
neole Napisano 22 Września 2015 Zgłoś Napisano 22 Września 2015 Naprawdę? My będziemy wypożyczać w Kalifornii, a oddawać na Florydzie, więc zaoszczędzenie nawet $15 dziennie brzmi interesująco. Dobrze wiedzieć! Opłaca się Wam jechać z Kalifornii do Florydy? Wydaje mi się, że lepiej lecieć, i dwa razy wynająć samochód - w Kalifornii i w Florydzie.
andyopole Napisano 22 Września 2015 Zgłoś Napisano 22 Września 2015 Oj, tak. Ten sam samochod Hertz ktory na Long Beach Airport mozna wynajac za $38/dzien (standard midsize Nissan Altima 2-door) kosztuje $75/dzien na LAX! (Wlasnie sprawdzilam) Daj spokoj, Nissanem Altima z LAX na Floryde? Przeciez potem trzeba miesiac urlopu zeby kosci poskladac nazad!
katlia Napisano 22 Września 2015 Zgłoś Napisano 22 Września 2015 Czepiasz sie. To byl przyklad; ja nie polecam zadnego samochodu. (Co do Altimy, 3x jechalam taka z Colorado do Californi i spowrotem, i jakos kosci sie trzymaja. Moze jestem w lepszej formie niz ty?)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.