Mateusz20 Napisano 12 Marca 2016 Autor Zgłoś Napisano 12 Marca 2016 Przede wszystkim zalezy jakie lotnisko bedzie Twoim POE, moim bylo Chicago O'Hare i wszystko przebieglo tak: Po wyladowaniu podazylam za tlumem, przed stanowiskami odprawy zapytalam kogos z obslugi gdzie mam sie udac z wiza imigracyjna. Pokierowano mnie do koleji Visitors and First Time ESTA, odstalam swoje... Jak przyszla moja kolej oficer wzial ode mnie paszport i koperte, plyty nie chcial, pobral odciski i kazal odebrac bagaze i isc za nim. Poprowadzil na stanowisko secondary (zaden pokoj to nie byl) i przekazal moje dokumenty innemu oficerowi, tam podalam nowy adres I odsiedzialam 20 min i po krzyku. Zadnych dodatkowych pytan, sprawdzania bagazu. Na visajourney pewnie znajdziesz wiecej info odnosnie innych POE:) Jak Co oddadza paszport to sie upewnij ze Ci dobra date wbili Dzięki wielkie za pomoc, a jeszcze takie pytanie. Co wypełnić w samolocie za pierwszym razem? bo chyba są deklaracje dla wiz i dla zielonych kart.
grape Napisano 12 Marca 2016 Zgłoś Napisano 12 Marca 2016 Wypelniasz deklaracje celna, wszystkie as takie same, zaznaczasz tylko odpowiednie punky:)
czarex Napisano 12 Marca 2016 Zgłoś Napisano 12 Marca 2016 Ja ładowałem na JFK. Kolejka visitors. Celnik lekko głupa zagrał pytając sie co to za koperta, co to za wiza. Skąd ja mam itd odciski, foto i po bagaż. Tyle samo czasu co na turystycznej. Apropo telefonu to proponuje wziąć numer w ultra mobile (dostępne na lotnisku w vendingowych maszynach albo u ciapkow na mieście). Za $39 na miesiąc bez żadnych kontraktów: - no limit SMS na cały świat - 2GB data - no limit rozmów - rownież do polski na komórki Oni działają na sieci t-mobile. Strona www.ultra.me
now77ak Napisano 30 Marca 2016 Zgłoś Napisano 30 Marca 2016 Ja ładowałem na JFK. Kolejka visitors. Celnik lekko głupa zagrał pytając sie co to za koperta, co to za wiza. Skąd ja mam itd odciski, foto i po bagaż. Tyle samo czasu co na turystycznej. Tzn. na JFK nie idzie się do osobnego pokoju, tak jak pisali ludzie o Chicago czy SF? PS. To ultramobile wygląda całkiem sensownie. No i można zamówić ją online a karta będzie czekała na miejscu w USA.
now77ak Napisano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2016 Potwierdzam, na JFK (terminal 7) nie ma żadnego pokoju. Jest można powiedzieć "okienko", gdzie celnik pyta tylko o adres, bierze odciski, zdjęcie i po bagaż.
zielonywkarty Napisano 12 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2016 a na lotnisku w Los Angeles jak jest ?
ilon Napisano 12 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2016 Potwierdzam, na JFK (terminal 7) nie ma żadnego pokoju. Jest można powiedzieć "okienko", gdzie celnik pyta tylko o adres, bierze odciski, zdjęcie i po bagaż. Ja ladowalam na JFK w listopadzie, co prawda na wizie K1, nie z loterii, i musialam isc do tego innego pokoju. Ale nie wiem czy to ma jakies znaczenie, pewnie nie
adrek1111 Napisano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2016 Lądowaliśmy na początku kwietnia na JFK w 4 osoby. 2 dzieci oraz ja czyli spouse osoby która wylosowała zostaliśmy "załatwieni w pierwszym okienku" (otwieranie po kolei żółtych kopert przybijanie pieczątek, picie kawy, dyskutowanie z kolegą z okienka obok etc.) Moja żona musiała iść do innego pokoju w którym znajdowali się ci co do których były jakieś podejrzenia, z rozmów zrozumiałem, że były to osoby które mogły przesiedzieć poprzednią wizytę lub były podejrzewane o to że pracują na wizie turystycznej. Co do mojej żony polegało to na wbiciu pieczątki oraz wpisaniu A-number przez oficera który przejął kopertę żony.
new-age Napisano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2016 a na lotnisku w Los Angeles jak jest ? Lądowaliśmy 6 kwietnia w LA. Kolejka dla visitors, odciski, spacer do secondary, oficer przekazuje dok. koledze, czekalismy może 3min. na poczekalni, podszedł do nas oficer oddał paszporty i dał kartkę "Welcome to America" bez pytań o adres, bagaz o nic.
zielonywkarty Napisano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2016 czyli najpierw okienko a potem bagaz ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.