karina Napisano 9 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2015 Majac VD miales do czynienia z sadem/immigration, bo inaczej bys nie dostal VD. To jest logiczne. Teraz pytanie jest o to za co ktos by w sadzie i za co ma tenze VD, bo generalnie nie jest to tak, ze kazdy kto jest Na J-1 ma automatycznie VD - najpierw trzeba mu udowodnic, ze delikwent przebywa w Stanach nieco dluzej niz mu pozwalal na to DS. Jak juz sie mu to udowodni, to sie kieruje sprawe do sadu badz - moglo tez byc tak, ze ktos skladal bog wie jakie aplikacje i nie wyszlo... Wtedy tez wszelkie drogi prowadza przed oblicze sedziego imigracyjnego. Jesli ktos naopowiadal Ci (ktos - mam tu na mysli pana S, ktory w Polsce ludziom rozne glupoty doradza mowiac, ze w NY ma znajomego prawnika, niejakiego pana Z) i tenze pan Ci naopowiadal, ze w samym to Waszyngtonie usuna Ci rekord z tego co tutaj miales, a Ty, osoba pragnaca tutaj wleciec nawet za cene 15 tysiecy polskich zlotych (tyle to tenze pan sobie zyczy za tego typu usluge), Ty w to uwierzysz, to jestes albo bardzo zdesperowany albo idiota... Nikt kto ma troche rozumu, nie bedzie sie pchal w bagno wieksze niz to z ktorego dopiero co wyszedl... To co musialbys zrobic to porozmawiac z kims kto sie na takich rzeczach zna i dowiedziec sie co mozesz, co by bylo gdyby itd. Bez spojrzenia w Twoje dokumenty nie ma opcji aby Ci pomoc. Ale nawet bez spojrzenia w twoje dokumenty zareczam Ci, ze na 100% nie usuwa sie niczego z systemu imigracyjnego do ktorego to dostep maja nie tylko tutaj w Stanach, ale takze w konsulatach, na granicach i gdzie bys sie nie ruszyl... Jesli macie ochote poczytac to opisze kilka przypadkow ludzi, ktorzy w swojej desperacji (czytaj: glupocie i naiwnosci) zaplacili ogromne pieniadze praktycznie za nic.... I nadal nie ma ich na Ziemi Obiecanej, a minelo juz troche czasu...
sly6 Napisano 10 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 10 Listopada 2015 ja tez mam taka ochote a co do wizy to mozesz ja dostac a zostac zawrocony z granicy bo Konsul to jedno a urzednik na granicy to inna sprawa.
Janusz89 Napisano 11 Listopada 2015 Autor Zgłoś Napisano 11 Listopada 2015 czyli sprawa wyglada tak ze teraz przy staraniu sie o wize jest 50/50 bo zakazu nie dostalem a dac promesy urzednik nie musi...
Gucio Napisano 24 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2015 Ja moze nie mialem takiej samej sytuacji bo do niej nie dopuscilem , ale troche podobna. Mialem miec sprawe imigracyjna na ktorej mialem bronic swojego prawa pobytu w USA (posiadalem GC), ale doszedlem do wniosku ze to nie ma sensu i opuscilem USA jeszcze przed rozprawa a pozniej oficjalnie zrzeklem sie GC w ambasadzie a kopie potwierdzenia zrzeczenia sie przeslalem do urzedu imigracyjnego w NYC. Bylo to just chyba z 6 lat temu i tak sie teraz zastanawiam czy jak bede chcial z rodzina leciec do Disnaylandu w Orlanda to mi nie beda schodow robic.
Janusz89 Napisano 28 Listopada 2015 Autor Zgłoś Napisano 28 Listopada 2015 czekamy moze ktos doradzi jak to ugryź...
Janusz89 Napisano 20 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2016 Witam, zna moze ktos z inne fora typowo z problemami US-Polska bo na tym widać tylko takie podstawowe informacje a ja potrzebuje dowiedzieć sie cos na ten temat i zaczac działać.
kzielu Napisano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2016 Witam, zna moze ktos z inne fora typowo z problemami US-Polska bo na tym widać tylko takie podstawowe informacje a ja potrzebuje dowiedzieć sie cos na ten temat i zaczac działać. Wystap o wize i zobacz co sie stanie. Nie wiem czego wiecej oczekujesz....
Joanna30 Napisano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2016 Karina jest prawnikiem. Udzieliła Ci dość wyczerpującej odpowiedzi na podstawie informacji, jakie podałeś.
Janusz89 Napisano 20 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2016 Cyt. " Ale nawet bez spojrzenia w twoje dokumenty zareczam Ci, ze na 100% nie usuwa sie niczego z systemu imigracyjnego do ktorego to dostep maja nie tylko tutaj w Stanach, ale takze w konsulatach, na granicach i gdzie bys sie nie ruszyl... " Jezeli to jest prawda to teraz gdzie bym sie nie ruszyl po swiecie na granicy skanując moj paszport maja ze dostałem w USA - VD ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.