Skocz do zawartości

Szansa Na Wize

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
  • 4 tygodnie później...
Napisano

Siemka, aby nie zakładać nowego takiego samego tematu, pozwolę sobie skorzystać też z tego. Mianowicie byłem dwa lata temu na rozmowę o wizę i mi jej nie przyznano, powodem odmowy były "za słabe więzi z krajem" czy jakoś tak. Moje pytanie brzmi jak teraz będzie ? Wcześniej pisałem ze jadę sobie na wakacje itp, ale nie dostałem z powodu chyba mojego wykonywanego zawodu mianowicie lakiernik samochodowy. Tym razem jadę do znajomych do Canady i mamy zamiar spędzić weekend w NYC pozwiedzać sobie. Tylko jest ale, bo jeszcze nie mamy dogadanego czy najpierw do nich jechać, czy od razu spotykamy się w NY i potem do nich dlatego jestem w trakcie składania aplikacji. Co lepiej wysłać ogóle jakoś nie jestem zdesperowany żeby dostać wizę, ale będąc już w Canadzie fajnie by było zajechać i pozwiedzać tez US. Nawet będąc przy Niagarze zajechać do Buffalo. Pozdrawiam

Napisano

Bedzie jak bedzie, nikt przecież tego przewidzieć nie potrafi. To czy polecisz do NY na pare dni przed Kanada czy po Kanadzie większego chyba znaczenia nie ma. Wybierz jedna wersje i wpisz w aplikacji a o drugiej wspomnij w ambasadzie.

Napisano

1. Wizy nie dostałeś za słabe więzi z krajem a nie dlatego ze jestes lakiernikiem samochodowym.

2. Jesli strzelisz na rozmowie ze chesz "zwiedzić Buffalo" lub Niagara Falls od strony amerykańskiej lub pojechać na zakupy do USA to mogą umrzeć ze śmiechu i tego "nie kupić". Dlaczego? Bo:

A) w Buffalo nic nie ma;

B) wodospad od strony USA jest mało atrakcyjny a na dodatek "zamknięty" bo jest w remoncie. To nie żart;

C) z powodu kursu USA/CAD opłaca sie robić zakupy... w Kanadzie.

3. Wiesz ze do Kanady tez trzeba wize od tego roku? Elektroniczna, coś jak esta w USA. Kosztuje 3 razy mniej i ważna jest 5 lat. Ale jest jest jedno ale. Jak będziesz wypełniał wniosek online to musisz podać info czy jakiś kraj nie odmówił ci wizy/wjazdu. I tu masz 1 czerwone światło. Byc moze wniosek nie przejdzie i wyślą cie do ambasady kanadyjskiej celem wyjaśnienia. Oczywiście były/sa przypadki ze zakaz wjazdu do USA nie skutkował podobnym do Kanady ale licz sie z tym.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...