Skocz do zawartości

Anulowanie Wizy B1/b2 Oraz Zawrócenie Do Polski Podczas Pierwszego Przylotu Do Us.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeśli masz podstawy twierdzić ze coś jest nie tak to zainwestuj pieniądze w... nowa wizytę do Konsulatu w Polsce po... Wize. Moze tam ci powiedzą co sie stało.

Wiesz, tak życiowo to w twoim "biznesie" cieżko o jakiekolwiek wakacje No chyba ze masz armie ludzi co za ciebie odwalają robotę a ty tylko spijasz śmietankę. Na dodatek im wyskoczyłes z 2 miesiącami. I tu jest problem.

Trochę czasu teraz mam :) więc może z ciekawości wybiorę się do konsulatu. A prawdomówiąc to miały być pierwsze wakacje od ok.10 lat. A armię ludzi to mam tylko na zbiór, bo do takich prac jak nasadzenia, przycinka, prześwietlenia itp. to zatrudniam czterech gości i sam z nimi pracuję.

• Odpowiedzi 56
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Ty się zajmij krzaczkami. Potrzebujesz coś na Drosophila Suzukii?

Jak na razie nic się jeszcze w butelkę nie złapało w zeszłym roku. Ale po tej dosyć ciepłej zimie to kto wie. A co proponujesz?

Napisano

W tym roku już będzie. W jakim rejonie kraju masz uprawe?

Tego się obawiam. W tzw. strefie dolarowej :) ,południowa małopolska. Trochę tu odbiegamy od tematu, załóż konto na sadownictwo.com.pl jak masz do czynienia z rolnictwem/sadownictwem.

Napisano

Tego się obawiam. W tzw. strefie dolarowej :) ,południowa małopolska. Trochę tu odbiegamy od tematu, załóż konto na sadownictwo.com.pl jak masz do czynienia z rolnictwem/sadownictwem.

No to będzie w tym roku "na bank". Mam dobra przynete na drosophile, sprzedajemy w Polsce. Jeśli chcesz to podam Ci namiary na naszego polskiego przedstawiciela (na PW). Byles na targach w WAWie w styczniu? Bo ja tak!

Napisano

No to będzie w tym roku "na bank". Mam dobra przynete na drosophile, sprzedajemy w Polsce. Jeśli chcesz to podam Ci namiary na naszego polskiego przedstawiciela (na PW). Byles na targach w WAWie w styczniu? Bo ja tak!

Pherocon czy alphascents? Na takie tematy rozmawiajmy na priv, nie zaśmiecajmy tematu.

Napisano

Z tego co opisujesz to poszło o to 2 miesiące. Idz do konsulatu raz jeszcze i normalnie z nimi porozmawiaj. Jesli wszystko bedzie grało to dostaniesz nowa wize.

Napisano

Trochę czasu teraz mam :) więc może z ciekawości wybiorę się do konsulatu. A prawdomówiąc to miały być pierwsze wakacje od ok.10 lat. A armię ludzi to mam tylko na zbiór, bo do takich prac jak nasadzenia, przycinka, prześwietlenia itp. to zatrudniam czterech gości i sam z nimi pracuję.

Hm... a ja bym to przemyslala. I to BARDZO przemyslala... powiem Ci dlaczego: otoz, w konsulacie moga Ci zarzucic klamstwo i dac bana na iles tam lat. Powiedza Ci, ze klamales w takim razie i uwierz mi, ale Twoje wytlumaczenia beda tylko slowami rzuconymi na wiatr.

Inna sprawa - i tutaj mowie na podstawie dziesiatek spraw, ktore znam i wielu spraw, ktore tutaj sie na Forum przesunely - dopoki nie bedziesz mial w reku dokumentow z tego co sie dzialo na granicy, do tego momentu jestes w sytuacji totalnie przegranej.

Nikt Ci nie bedzie w konsulacie wyjasnial ani tlumaczyl prawa, oni sugeruja sie dokumentami i tym co napisalo kilku oficerow ( najczesciej 2 a trzeci - supervisor podpisal). I mamy Twoje slowa VS. 3 urzednikow. Pytanie wrecz retoryczne: komu uwierzy konsul?

Ty idac do konsulatu powienies wiedziec na 100% co i jak i w razie pytan jak sie tlumaczyc. Zapytaj ludzi, ktorzy sa tutaj, ile razy bylo tak, ze ktos myslal zupelnie cos innego niz to co mial konsul.

Z tego co opisujesz to poszło o to 2 miesiące. Idz do konsulatu raz jeszcze i normalnie z nimi porozmawiaj. Jesli wszystko bedzie grało to dostaniesz nowa wize.

My nie wiemy o co poszlo, ale na granicy byly spisane jego zeznania. I na tym co bylo spisane bedzie sie opieral konsul. Pierwsze co on powinien zrobic to zobaczyc co jest w dokumentach. I przede wszystkim co mu zarzucili, a co wpisali - jesli on odmowil podpisu na formularzu, to oni mieli swobode dzialania (chyba, ze podpisal zeznania?)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...