tomasz8822 Posted March 20, 2016 Report Share Posted March 20, 2016 Witam, czy można wystąpić o wizę turystyczną do USA będąć na IEC w Kanadzie? Gdzieś kiedyś obiło mi się o uszy, że trzeba to załatwiać będąć w Polsce ale nie jestem pewien. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaeR Posted March 20, 2016 Report Share Posted March 20, 2016 Witam, czy można wystąpić o wizę turystyczną do USA będąć na IEC w Kanadzie? Gdzieś kiedyś obiło mi się o uszy, że trzeba to załatwiać będąć w Polsce ale nie jestem pewien. Nie trzeba byc w Polsce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted March 22, 2016 Report Share Posted March 22, 2016 to zalezy kiedy bedziesz isc po wize lepiej isc jak ma sie prace i troche sie mieszka w Kanadzie widac to po odmowach w Kanadzie,jednak tam trudniej dostac wize do USA niz w Polsce Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lx13 Posted March 22, 2016 Report Share Posted March 22, 2016 Bo to jest tak ze wiele osob idzie załatwiać w Kanadzie bo np sa na urlopie i chcą wpaść na trochę do USA. Innej drogi niema, tylko konsulat. A taki konsul nic o nim nie wie, i innej decyzji wydać nie moze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stypi Posted March 25, 2016 Report Share Posted March 25, 2016 My bylismy na IEC i zalatwialismy wize w ambasadzie w Ottawie. To juz bylo pod kobiec naszego pobytu. Jezeli soe przygotujesz tzn masz prace, itp potwierdzone umowa najmu, unowe o prace, samochod bilety powrotne itp wszystko co potwierdzi ze wrocisz do Kanady do tego plan podrozy w USA co chcesz tam robic co zwiedzic gdzie sie zatrzymasz itp to nie bedzie problemu nas nawet wcale bardzo nie maglowal mielismy papiery bylismy dobrze przygotowani no i szczerzy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lx13 Posted March 27, 2016 Report Share Posted March 27, 2016 A zapomniałem dodać ze na IEC problemu nie powinno byc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasz8822 Posted March 29, 2016 Author Report Share Posted March 29, 2016 My bylismy na IEC i zalatwialismy wize w ambasadzie w Ottawie. To juz bylo pod kobiec naszego pobytu. Jezeli soe przygotujesz tzn masz prace, itp potwierdzone umowa najmu, unowe o prace, samochod bilety powrotne itp wszystko co potwierdzi ze wrocisz do Kanady do tego plan podrozy w USA co chcesz tam robic co zwiedzic gdzie sie zatrzymasz itp to nie bedzie problemu nas nawet wcale bardzo nie maglowal mielismy papiery bylismy dobrze przygotowani no i szczerzy. To jednak wcale takie proste nie jest skoro trzeba aż tyle papierów przedstawiać. To już wolę załatwić wizę w Polsce. Bo jak tak mają maglować a potem skasować 160$ za nic to ja dziękuję. Chyba, że wziąłeś te dokumenty na wszelki wypadek a nie trzeba tego robić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted March 29, 2016 Report Share Posted March 29, 2016 Tam trzeba...tak jest od wielu lat Podobnie masz w Anglii.W Polsce masz inaczej wliczając loterię wizową Wybór należy do Ciebie Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej0123 Posted April 14, 2016 Report Share Posted April 14, 2016 witam podobne pytanie jak kolega.O od 7 miesięcy mieszkam i pracuje w Kanadzie na LMO i planuje wyjechać do USA na kilka dni(wieczór kawalerski). Jakie kroki muszę podjąć aby uzyskać wizę turystyczna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joanna30 Posted April 14, 2016 Report Share Posted April 14, 2016 Wypełnić wniosek on-line i udać się do ambasady/konsulatu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.