Monicayxz Napisano 2 Maja 2016 Zgłoś Napisano 2 Maja 2016 Hej, ja mieszkam obecnie w Szkocji. Wypowiem się z perpektywy Pl do UK. W Polsce skończyłam licencjat i postanowiłam wyjechać do UK jako au-pair . Poszłam na kolejne studia, ukończyłam i zaczynam swoją pierwszą pracę. Studia i praca w porównaniu do Pl to niebo i ziemia. Tutaj na studiach miałam wszystko za darmo dostawałam pieniądze na utrzymanie itp. Jestem zadowolona, ale jednak nie to. Wraz z moim partnerem myślimy o USA. Miałam okazję być parę razy w USA i to jest moje wielkie marzenie. Mieszkając w Polsce, studiujując i pracując za 4 zł netto na godzinę odechiało mi się tego kraju.
sly6 Napisano 2 Maja 2016 Zgłoś Napisano 2 Maja 2016 Tak bywa ze nie na temat Niebo i ziemia to bylo ponad 12 lat temu jak Polski nie bylo w Unii a teraz każdy sobie radzi. Do tego partner partnerka A bądźcie zdani sami na siebie.niech Was ktoś wykołuje i idźcie później dalej wtedy dacie sobie radę wszędzie Nie mogę też dostać odpowiedzi jak kto jest Ktos mi pomaga pomógł a ja kogoś mam za nic.nawet jak ta osoba pokazuje mi serce i dusze dobra Bo wiele sie czyta ze zagranicą jest inaczej to skąd tyle nie ufności jest do innej osoby,osób?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.