Monicayxz Napisano 2 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Maja 2016 Hej, ja mieszkam obecnie w Szkocji. Wypowiem się z perpektywy Pl do UK. W Polsce skończyłam licencjat i postanowiłam wyjechać do UK jako au-pair . Poszłam na kolejne studia, ukończyłam i zaczynam swoją pierwszą pracę. Studia i praca w porównaniu do Pl to niebo i ziemia. Tutaj na studiach miałam wszystko za darmo dostawałam pieniądze na utrzymanie itp. Jestem zadowolona, ale jednak nie to. Wraz z moim partnerem myślimy o USA. Miałam okazję być parę razy w USA i to jest moje wielkie marzenie. Mieszkając w Polsce, studiujując i pracując za 4 zł netto na godzinę odechiało mi się tego kraju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 2 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Maja 2016 Nie ma to jak posty na temat... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 2 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Maja 2016 Tak bywa ze nie na temat Niebo i ziemia to bylo ponad 12 lat temu jak Polski nie bylo w Unii a teraz każdy sobie radzi. Do tego partner partnerka A bądźcie zdani sami na siebie.niech Was ktoś wykołuje i idźcie później dalej wtedy dacie sobie radę wszędzie Nie mogę też dostać odpowiedzi jak kto jest Ktos mi pomaga pomógł a ja kogoś mam za nic.nawet jak ta osoba pokazuje mi serce i dusze dobra Bo wiele sie czyta ze zagranicą jest inaczej to skąd tyle nie ufności jest do innej osoby,osób? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.