Skocz do zawartości

Dv-2017 Wylosowany / Nie Wylosowany

Wyniki loterii DV-2017  

170 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zosta?e? wylosowany w bie??cej (2017) edycji loterii DV?

• Tak
      31
    • Nie
      138

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 525
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Przepraszam , podejrzewam ,że ktoś już o te rzeczy pytał ale nie mogę znaleźć. Na dodatek w żadnym temacie mnie moje pytania nie pasowały a nowego tematu nie wypadało zakładać.

1.Od 4 lat mam nieważny paszport czy przy składaniu aplikacji musi on być ważny czy dopiero po zakwalifikowaniu się /zaproszeniu na rozmowę zacząć wyrabiać nowy paszport. Rozumiem ,ze najlepiej od razu biometryczny?

2.mam rozumieć ,ze pomimo tego ,że do rozpoczęcia możliwości składania zgłoszeń do DV-2018 został niecały miesiąc to nie ma pewności czy Polska będzie brała udział w losowaniu?

3.Trochę na wyrost , ale jest tutaj na forum jakieś miejsce aby zapytać w razie W jakie miejsce polecają na początek forumowicze. .

Napisano

Było wieje razy napisane

Paszport masz mieć ważny do wypełnienia ds260.

Jak i na badania medyczne i sama rozmowę. Po okresie wakacji max 3 tyg będziesz czekać na 10 letni biometryczny paszport.

Tak nie wiadomo co będzie z loteria i czy Polska będzie mogła wziąć udział,radzę poczekać te 2 tyg.

a miejsce? Zależy od języka po klimat.

Czy lubisz tzw odludzie czy tez wielkie miasta.

Napisano

Zostałem wylosowany. Niby to połowa sukcesu.. Niestety moja sytuacja życiowa się troszkę zmieniła i po prostu pomimo wygranej w loterii nie jestem zainteresowany już nią. Co musze zrobić? Czy muszę iść na rozmowę do konsula i płacić?

Napisano

Zostałem wylosowany. Niby to połowa sukcesu.. Niestety moja sytuacja życiowa się troszkę zmieniła i po prostu pomimo wygranej w loterii nie jestem zainteresowany już nią. Co musze zrobić? Czy muszę iść na rozmowę do konsula i płacić?

Jak nie jesteś zainteresowany, to nie wysyłasz wniosku ds-260 i wówczas na rozmowę nie dostaniesz nawet zaproszenia.

Napisano

Jak nie jesteś zainteresowany, to nie wysyłasz wniosku ds-260 i wówczas na rozmowę nie dostaniesz nawet zaproszenia.

dziękuje za odpowiedź ;) To w takim razie nic nie wysyłam rezygnuje.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...