kamyczek Napisano 7 Maja 2016 Zgłoś Napisano 7 Maja 2016 Witam! jestem w stanach nielegalnie 5 miesiecy ( na lotnisku wbili mi wize na 2 tygodnie). Wracam do polski w przyszlym tygodniu. i moje pytanie jest nastepujace. Czy jako, ze jestem tu nielegalnie, to moge przewiezc 4 tys $? Czy moga mi zabrac pieniadze? Prosze o pomoc!!!
andyopole Napisano 7 Maja 2016 Zgłoś Napisano 7 Maja 2016 Przy wylocie nikt nie sprawdza ważności wizy tylko tozsam9na podstawie paszportu. Gotówkę do $10k możesz wywieźć i nikt się nie będzie pytał skąd masz.
kamyczek Napisano 7 Maja 2016 Autor Zgłoś Napisano 7 Maja 2016 Mam niestety zezowate szczescie i moga mnie wziac na kontrole osobista to co wtedy?
KaeR Napisano 7 Maja 2016 Zgłoś Napisano 7 Maja 2016 Mam niestety zezowate szczescie i moga mnie wziac na kontrole osobista to co wtedy? Czasem juz w rekawie stali z CBP i prosili mnie o paszport, pytali o status i ile mam przy sobie pieniedzy.
ilya_ Napisano 7 Maja 2016 Zgłoś Napisano 7 Maja 2016 jak sie boisz to wyslij kase przez "western union"...zaplacisz pare usd
kamyczek Napisano 7 Maja 2016 Autor Zgłoś Napisano 7 Maja 2016 Ale prawnie moga mi zarekwirowac te pieniadze?
kamyczek Napisano 7 Maja 2016 Autor Zgłoś Napisano 7 Maja 2016 tak tylko powyzej jakiejs kwoty trzeb id pokazac w western union a ja nie posiadam
ilya_ Napisano 7 Maja 2016 Zgłoś Napisano 7 Maja 2016 jak sie w western zapyta o id to dajesz wazny paszport - to jest twoje id wg mnie jak masz sie stresowac i mowic kazdemu na lotnisku - "ja nie mam ze soba 4k usd, ja nie mam ze soba 4k usd, ja nie mam ze soba 4k usd,"...to lepiej zaplac pare usd i wyslij...w pl sobie na spokojnie odbierz, czy tam ktos zaufany...
pelasia Napisano 7 Maja 2016 Zgłoś Napisano 7 Maja 2016 Ludzie tu mowa o 4k a nie 40. Nie jest to cos niesłychanego, moim zdaniem nikt sie nie bedzie interesował, niektórzy taka kwotę na wydatki do PL przywożą. Nikt Tobie do kieszeni zaglądać nie bedzie. Jak juz sie tak stresujesz to wyślij, zamiast zabrać ale moim skromnym zdaniem nie ma co panikować.
kamyczek Napisano 7 Maja 2016 Autor Zgłoś Napisano 7 Maja 2016 Ja wiem ze to nie dużo, chodzi tylko o fakt, że jestem nielegalnie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.