Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak zwykle, roznie to bywa.

Jakby byl taki kiosk to juz pare razy bym mogla ominac kolejki, no ale niestety trzeba bylo stac (choc zawsze w tej ktorszej, bo zielonokartkowej).

Na lotniskach na których są te kioski (ATL i LAX z tych na których byłem) to wszystkich zmuszaja do skorzystania z kiosku żeby zmniejszyć ilość pracy dla CBP.

• Odpowiedzi 24
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Jak zwykle, roznie to bywa.

Jakby byl taki kiosk to juz pare razy bym mogla ominac kolejki, no ale niestety trzeba bylo stac (choc zawsze w tej ktorszej, bo zielonokartkowej).

To chyba sie powoli rozkreca ale nie wszedzie z ta sama predkoscia. Ja w marcu w Denver przechodziłam przez kiosk a następnie do kolejki i przez oficera. Czyli zaliczyłam oba a nie jedno czy drugie. Każde lotnisko jest troche inne, zanim wprowadza wszedzie ten sam system, troche to trwa. Kioski były wtedy wyłącznie dla rezydentów i obywateli ( takze chyba dla obywateli Kanady, bo gdzieś czytakam, ze system pochodzi od nich).
Napisano

Potwierdzam w Seattle (w kwietniu) dokładnie to, o czym pisze pelasia. Ludzie z wizami i ESTA szli do normalnych kolejek, a rezydenci i obywatele do kiosków... Ale po kiosku i tak czekała nas kolejka do rozmowy z urzędnikiem - tyle że ta kolejka była znacznie krótsza. Pytań było tyle co nic, ale może wydaje nam się tak dlatego, że z żoną pierwszy raz wlatywaliśmy już na zielonych kartach :)

Napisano

Witam, mam pytanie. Wyleciałem ostatnio z USA na wizie turystycznej. W paszporcie miałem standardowo wbite do kiedy mogę zostać. Czy przy wylocie powinni wbić datę w którą opuściłem USA? Skąd w ambasadzie będą wiedzieć że jednak opuściłem stany w odpowiednim czasie? Pytam bo wizę dostałem na rok... a była to moja pierwsza podróż do Stanów Zjednoczonych

Napisano

Amerykańskie immigration dostaje listy pasażerów i sobie odfajkowuje. Biorąc poprawkę na biurokrację dobrze jest zachować sobie karty pokładowe i mieć ze sobą przy następnym wlocie do USA. Oni Ci wciskają że przesiedzialeś a Ty na to wyciągasz kartę pokladowa i koniec dyskusji.

Zaraz wstanie Sly6 to wrzuci link gdzie możesz sprawdzić online czy Twoje wjazdy i wyjazdy z USA są correct.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...