zielonywkarty Napisano 19 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2016 PRzeszukuje wujka googla ale prosze o wklejanie linkow do ubezpieczalni co maja jakies fajne i rozsadnocenowe plany. California i Nevada. Dzieki
zielonywkarty Napisano 20 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2016 to znalazlem i przekierowywuje mnie na covered california a tam juz tak prosto nie jest wyglada na to ze 2016 zakonczyli a 2017 jeszcze nie zaczeli i jest tego sporo medi cali itd nie wiem jak to najepiej rozegrac
Amy Napisano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2016 To jedyna strona z jakiej ja kiedys korzystalam, placilam ok 300$ plus dentysta 40$ Za jedna osobe i to bylo takie sobie ubezpieczenie, jedno z najtanszych jakie mi zaoferowano przy moich i meza zarobkach.
zielonywkarty Napisano 20 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2016 musze przegladnac to dokladniej. jakby ktos mial jakies inne stronki to prosze wklejac
karolamo Napisano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2016 My też korzystaliśmy ze strony, jaką podała Amy. To jest strona ogólna, gdzie będziesz miał dostępne pakiety z różnych firm ubezpieczeniowych i w różnych cenach. Nam w pierwszym roku wyskoczyło 90 planów, z których musieliśmy wybrać jeden.
zielonywkarty Napisano 24 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2016 Raczej uda mi sie zalapac na darmowy covered california na ten rok a w przyszlym juz bede normalnie placil. Mam kolejne pytanie. Nie wiem jakim cudem z paycheckow sciagane mi jest cos co jest nazwane Madicare tax i tu pytanie o co w tym chodzim, jak i kiedy mozna z tego korzystac, czy musze to placic itd. Bylem w HR i dostalem informacje ze to jeden z rzadowych potworow i kazdy to musi placic a czytam na nacie o Medicare i wychodzi na to ze to dla osob po 65 roku albo mlodszych z okreslonymi chorobami. Dalby ktos rade wytlumaczyc lopatologicznie co to jest i dlaczego trzeba to placic ?
Jackie Napisano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2016 Dalby ktos rade wytlumaczyc lopatologicznie co to jest i dlaczego trzeba to placic ? Bo kiedyś będziesz z tego Medicare korzystał. Kto ma płacić? Ci co korzystają teraz są albo na emeryturze, albo niezdolni do pracy.
kzielu Napisano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2016 Dalby ktos rade wytlumaczyc lopatologicznie co to jest i dlaczego trzeba to placic ? Ubezpieczenie medyczne z którego będziesz mógł skorzystać po 65 roku życia.
Amy Napisano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2016 Jak to jest czy osoby majace zielona karte moge korzystac z benefitow, darmowego ubezpieczenia ? Wydawalo mi sie, ze nie bo potem jest to problem w przypadku uzyskania obywatelstwa.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.