kkrm Napisano 16 Września 2016 Zgłoś Napisano 16 Września 2016 Czy zdanie prawa jazdy w Polsce daje jednocześnie uprawnienia do jazdy w po USA? Jak to z tym jest? Pytam, bo zastanawiam się gdzie robić prawko w Polsce czy USA?
sly6 Napisano 16 Września 2016 Zgłoś Napisano 16 Września 2016 Jak masz prawo jazdy to daje Ci prawo Teraz pytanie ważne na jakiej zasadzie lecisz do USA i tam będziesz robić,wiza na pobyt stały?
kzielu Napisano 16 Września 2016 Zgłoś Napisano 16 Września 2016 Czy zdanie prawa jazdy w Polsce daje jednocześnie uprawnienia do jazdy w po USA? Jak to z tym jest? Pytam, bo zastanawiam się gdzie robić prawko w Polsce czy USA? Jako turysta tak, Jako rezydent - zdecydowanie nie.
kkrm Napisano 19 Września 2016 Autor Zgłoś Napisano 19 Września 2016 Tak, bo tyłaby wiza na pobyt stały. A jak jest z trudnością w zdaniu prawka w tych dwóch krajach? Mówi się, że w USA jest t absolutna łatwizna?
sly6 Napisano 19 Września 2016 Zgłoś Napisano 19 Września 2016 Bo jest Musisz mieć samochód na egzamin.
kkrm Napisano 20 Września 2016 Autor Zgłoś Napisano 20 Września 2016 A z teorią? Jest tam coś takiego? W PL trzeba się nauczyć niemal na pamięć ponad 1500 pytań. I to nie byle jakich pytań. Próbka: http://www.ltesty.pl/testy/ A w USA?
sly6 Napisano 20 Września 2016 Zgłoś Napisano 20 Września 2016 Pytanie jest inne. Znasz j.angielski więcej trochę niz podstawy. Tutaj masz pokazane jak jest na Florydzie http://kierunekfloryda.com/prawo-jazdy-na-florydzie/
ilon Napisano 20 Września 2016 Zgłoś Napisano 20 Września 2016 Ja zdawalam prawko jakis miesiac temu w MD. Musialam zdac i testy i jazde. Jak dla mnie (osoby posiadajacej prawko w PL) to wszystko bylo banalnie proste. Wystarczy ze przeczytasz ksiazke ktora dostaniesz w MVA - chyba z 30 stron i wszystko wiesz.
Laluna Napisano 9 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2016 Polskie w USA działa, ale Amerykańskie w Polsce tylko na jakiś czas. Oni tam mają automaty więc egzamin wygląda zupełnie inaczej. Moja znajoma robiła tam i ostatnio musiała w PL zdawać jeszcze raz bo po 4 latach się kończy
margherita_s Napisano 9 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2016 Polskie w USA działa, ale max. 6 miesięcy (zależne od stanu). Później trzeba zdawać egzamin.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.