Skocz do zawartości

Znalezienie Pracy, Ekonomia Ze Specjanlością Marketing/gospodarka Turystyczna

VonMajak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzień dobry

Jest to mój pierwszy post na forum, więc jeśli pojawił się w nieodpowiednim dziale, proszę o przeniesienie.

Planuję wyjazd na kilka lat. Niedawno skończyłem studia i pracowałem krótko w korporacjach. Przeczytałem kilka artykułów na ten temat, te polskojęzyczne wydają mi się generalnie nastawione dużo bardziej sceptyczne. Chciałbym zapytać Państwa o możliwości znalezienia pracy w Stanach, ewentualnie jakie miasto jest najlepsze mając na uwadze moje wykształcenie.

Chodzi mi o podzielenie się doświadczeniami, jak najlepiej zaplanować taki wyjazd, jak powinno się planować poszczególne kroki, wreszcie w jaki sposób kontaktować się z pracodawcami i w końcu otrzymać wizę. Mój angielski wymaga podszkolenia, jednak w dużej mierze jest to kwestia przypomnienia dawno nieużywanych słów. Czy po wyjeździe mogę liczyć na wsparcie organizacji polonijnych?

Bardzo proszę o Państwa opinie.

Napisano

Szukaj po intership w biurach. Nie zarobisz za dużo a jak będziesz dobry to wtedy na terenie USA może będą inne wyjścia.

Poczytaj to forum dobrze i nauka języka.. To na wczoraj :)

Napisano

Dzień dobry

Jest to mój pierwszy post na forum, więc jeśli pojawił się w nieodpowiednim dziale, proszę o przeniesienie.

Planuję wyjazd na kilka lat. Niedawno skończyłem studia i pracowałem krótko w korporacjach. Przeczytałem kilka artykułów na ten temat, te polskojęzyczne wydają mi się generalnie nastawione dużo bardziej sceptyczne. Chciałbym zapytać Państwa o możliwości znalezienia pracy w Stanach, ewentualnie jakie miasto jest najlepsze mając na uwadze moje wykształcenie.

Chodzi mi o podzielenie się doświadczeniami, jak najlepiej zaplanować taki wyjazd, jak powinno się planować poszczególne kroki, wreszcie w jaki sposób kontaktować się z pracodawcami i w końcu otrzymać wizę. Mój angielski wymaga podszkolenia, jednak w dużej mierze jest to kwestia przypomnienia dawno nieużywanych słów. Czy po wyjeździe mogę liczyć na wsparcie organizacji polonijnych?

Bardzo proszę o Państwa opinie.

na poczatek zorientuj sie na czym polega znalezienie pracy w US, ja to wyglada od strony osoby nieautoryzowanej do pracy w US, co Ci jest potrzebne.

co potrzebuje Twoja firma, jakie musisz miec kwalifikacje i doswiadczenie....

potem zacznij planowac

Napisano

Dziękuję za info. W najbliższym czasie będę miał możliwość podjęcia asystentury na macierzystej Uczelni. Czy to zwiększa moje szanse? Są jakieś "wymiany" kadr akademickich?

Napisano

O, no to dobra informacja, bo wcześniej myślałem, że lepiej podjąć jakąś pracę na szybko na ok 3 miesiące, żeby odłożyć sobie trochę kasy na wizę, bilet i start - do pierwszej wypłaty tam oczywiście :)

Napisano

O, no to dobra informacja, bo wcześniej myślałem, że lepiej podjąć jakąś pracę na szybko na ok 3 miesiące, żeby odłożyć sobie trochę kasy na wizę, bilet i start - do pierwszej wypłaty tam oczywiście :)

Jak juz wczesniej ktos napisal - zrob minimum researchu na temat mozliwosci pracy w US bo Twoj powyzszy post wskazuje na to ze nie zrobiles absolutnie zadnego.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...