Skocz do zawartości

Czy Warto? Kilka Pytań - Dv-2018

damianhans

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wojtass ile ludzi tyle historii

Są tacy ze im się udaje a są tacy jak ostatnio opisywany przypadek ze urzędnik na wstępie wjazdu kręcił głową o wyjeździe dłuższym.

Wyjeżdżając zostawiasz np dom,mieszkanie,płacisz podatki itd

I teraz tak dwa miesiące nic,później trzy nic a cztery miesiące po za USA możesz miec kłopoty.

Bo częste wyjazdy i czas się wydłuża.

Kumam teraz. Dzięki :)

• Odpowiedzi 38
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Napisze z tego co tutaj ludzie maja

Pracujesz,masz dom,mieszkanie płacisz podatki trudniej Ci odebrać GC.

Co innego GC jak wiza turystyczna a USA nic prawie nie dajesz ;)

Napisano

Witam,

Jestem w podobnej sytuacji jak autor tematu dlatego nie będę tworzył nowego wątku i zasmiecal forum. Chciałbym dopytać o definicje białego paszportu, jak dokładnie działa i jakie możliwości daje?

Jestem w wieku 24 lat i chciałbym emigrowac razem z moją wybranka. Aktualnie pracuję w amerykańskim korpo jako Senior Fund Accounting, zas partnerka kończy właśnie technika protetyki. I teraz moje kolejne pytanie czy można ufać zarobkom, które widać na glassdor? Jeżeli tak to czy 120k Gross rocznie jest sensownym zarobkiem na 2 osoby? Z góry przepraszam za błędy, ponieważ pisze post z telefonu.

Pozdrawiam.

Napisano

Biały paszport jest dla osób które sie uczą,kończą naukę lub z ważnych sprawach np rodzinnych muszą być po za USA . Mając taki paszport inne obowiązki pozostają jak np rozliczanie sie z podatkami.

Co do zarobków na ile to starczy zalezy od miejsca zamieszkania,ubezpieczeń.

Oraz jak szybko taką pracę będziesz mieć.

Napisano

Co do miejsca zamieszkania, to czytając forum powtarzają się 4 miejsca new Jersey, clearwater, Chicago i austin. Warunki klimatyczne nie są dla nas priorytetem, ważniejsze jest dla nas możliwość znalezienia pracy i rozsądne koszty życia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...