Gość Napisano 21 Października 2016 Zgłoś Napisano 21 Października 2016 Zgadzam sie z rzecze1. Raz imigrant, zawsze imigrant.
RobertNYc Napisano 21 Października 2016 Zgłoś Napisano 21 Października 2016 OK. Posłużę sie przykładem mojego krewniaka z Londynu. Pracuje jako Truck Driver. Zarabia £800/tyg, BTW wiecej niż ja w tej całej Ameryce. I po co takiemu tu przejeżdżać i co?-zostać jako nielegalny? Bez sensu. A zalegalizować tu pobyt jak wiecie, jest prawie niemozliwością.
Denis Napisano 21 Października 2016 Autor Zgłoś Napisano 21 Października 2016 Czyli co ? opłaca się jeszcze wyjeżdżać do Stanów ? Bo już rożnie słyszałem,że się opłaca a raz że się już nie opłaca w tych czasach
RobertNYc Napisano 21 Października 2016 Zgłoś Napisano 21 Października 2016 To zależy od statusu. Jeśli ktoś przyjedzie tu na wizę turystyczną i zostanie, to skazuje siebie na marną wegetacje bez przyszłości. Jeśli ktoś przyjedzie jako emigrant z GC, to ma dużo lepsze perspektywy.
Gość Napisano 21 Października 2016 Zgłoś Napisano 21 Października 2016 Nielegalnie i kombinując sie raczej nie opłaca. Jak masz dobry zawód i doświadczenie (i oczywiście możliwość legalnego pobytu) to pewnie, ze sie oplaca. Czemu nie.
rzecze1 Napisano 21 Października 2016 Zgłoś Napisano 21 Października 2016 Czyli co ? opłaca się jeszcze wyjeżdżać do Stanów ? Bo już rożnie słyszałem,że się opłaca a raz że się już nie opłaca w tych czasach Wyjezdzac na 2 tygodnie turystycznie? Tak. To piękny kraj. Wyjezdzac na resztę zycia legalnie? Tak, kazdy, nawet najlepszy czas w Europie zawsze był i dalej jest tylko sytuacją tymczasową. Jeśli myślisz długoterminowo o przyszłości swojej i swoich potomków 3 pokolenia na przód - tak, USA jest bardzo dobrym rozwiązaniem. Wyjezdzac nielegalnie zeby tymczasowo popracowac - załosne i nieopłacalne. NIE.
Denis Napisano 21 Października 2016 Autor Zgłoś Napisano 21 Października 2016 Co to znaczy te GC ? Jeżeli chodzi o zawód to ucze sie jako elektromechanik,ale czy skończę tą szkołę to ciężko powiedziec,z przyczyn rodzinnych domowych
rzecze1 Napisano 21 Października 2016 Zgłoś Napisano 21 Października 2016 Co to znaczy te GC ? Jeżeli chodzi o zawód to ucze sie jako elektromechanik,ale czy skończę tą szkołę to ciężko powiedziec,z przyczyn rodzinnych domowych Ok, jest piątek wieczór i ja się poddaję Ostatecznie mamy od tego Sly i innych moderatorów którzy mogą się tym zając, nie?....
Denis Napisano 21 Października 2016 Autor Zgłoś Napisano 21 Października 2016 Aha,no przecież,zakreciłem się i na to nie wpadłem
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.