Gość Napisano 23 Października 2016 Zgłoś Napisano 23 Października 2016 Patrz na kogos kto moze legalnie pracowac... ekhem. I wszystko zalezy od pracodawcy. Wiadomo, ktos z doswiadczeniem zawsze bedzie milo widziany. Serio, jak nie masz mozliwosci emigracji do USA, rozejrzyj sie po innych miejscach... No i dlaczego ten temat jest ciagle w Off-Topic
Denis Napisano 23 Października 2016 Autor Zgłoś Napisano 23 Października 2016 No jak narazie nie mam możliwości emigracji do USA i myślę nad wyjazdem do UK,zarobić tam jakieś pieniądze a później do USA,doświadczenie mam jako mechanik samochodowy,w informatyce jestem ogarnięty,i mam zamiar robić sobie uprawnienie na wózek widłowy. Czyli jeżeli mam jakieś doświadczenie i jeszcze na pewno jakieś zdobędą doświadczenie,to z pracą w USA nie powinno być problemu ?
sly6 Napisano 23 Października 2016 Zgłoś Napisano 23 Października 2016 Tutaj masz o pracy w Anglii https://eures.praca.gov.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=60&Itemid=102 To zależy jak się sprzedaż w Anglii Jak będzie źle to w USA podobnie bo większa konkurencja i musisz być dobry. A co to znaczy ze jesteś ogarnięty w informatyce?
Gość Napisano 23 Października 2016 Zgłoś Napisano 23 Października 2016 Ale pieniadze zarobione w Anglii nijak nie pomoga w emigracji do USA.... Z takim zawodem na wize pracownicza raczej szans nie ma rowniez. Chlopie, zostan w Europie o.O
Denis Napisano 23 Października 2016 Autor Zgłoś Napisano 23 Października 2016 W informatyce jestem ogarnięty w tym sensie że,potrafię składać sam komputer od podstaw,programować też potrafię i wiele innych rzeczy związanych z komputerami. A mam plan taki,żeby wyjechac najpierw do UK i tam przez jakiś czas zarobic od 20 do 40 tysięcy złotych,później wrócić do Polski po to żeby sobie jakoś załatwić wizę do USA i rozmienic pieniądze na dolary i wyjechać do USA. A mam pytanie gdyż słyszałem,że można wyjechać na wizie turystycznej a potem już w Stanach można poprosić żeby zmienili wize z turystycznej na pracowniczą,czy to prawda ?
Gość Napisano 23 Października 2016 Zgłoś Napisano 23 Października 2016 sobie jakoś załatwić wizę do USA ...powodzenia. I mozna - JESLI znajdziesz pracodawce ktory spelni warunki i cie zasponsoruje.
Denis Napisano 23 Października 2016 Autor Zgłoś Napisano 23 Października 2016 Z tą wizą miałem na myśli że,pójdę do ambasady starać się o wizę pracowniczą,a jak nie to dalej sie będę o nią starać,no chyba ze bym wyjechał na wizie turystycznej ale z tego co wiem to to jest nieopłacalne,gdyż ponoć będzie się miało więcej stresu i nic sie nie będzie miec na stare lata. A teraz mam pytanie o GC,czy to prawda że trzeba mieć średnie wykształcenie żeby móc wziąć udział w loteri karty i dostać GC ?
kzielu Napisano 23 Października 2016 Zgłoś Napisano 23 Października 2016 W informatyce jestem ogarnięty w tym sensie że,potrafię składać sam komputer od podstaw,programować też potrafię i wiele innych rzeczy związanych z komputerami. A mam plan taki,żeby wyjechac najpierw do UK i tam przez jakiś czas zarobic od 20 do 40 tysięcy złotych,później wrócić do Polski po to żeby sobie jakoś załatwić wizę do USA i rozmienic pieniądze na dolary i wyjechać do USA. A mam pytanie gdyż słyszałem,że można wyjechać na wizie turystycznej a potem już w Stanach można poprosić żeby zmienili wize z turystycznej na pracowniczą,czy to prawda ? Masz strasznie naiwne pojęcie o możliwości otrzymania wizy i kompetentny brak umiejętności i wykształcenia który by Ci daj jakiekolwiek szanse.
Denis Napisano 23 Października 2016 Autor Zgłoś Napisano 23 Października 2016 Bo ty akurat wiesz jakie ja mam umiejętności,fakt pojęcia o otrzymaniu wizy nie mam,a ty jak wyjeżdżałes to miałeś ogromne pojęcie o wyjeździe do Stanów ? Bo mi się wydaje że na pewno też nic nie wiedziałeś na ten temat,a teraz najprawdopodniej siedzisz w Stanach i grasz kogoś kto zjadł wszystkie rozumy
Gość Napisano 23 Października 2016 Zgłoś Napisano 23 Października 2016 Z tą wizą miałem na myśli że,pójdę do ambasady starać się o wizę pracowniczą, A teraz mam pytanie o GC,czy to prawda że trzeba mieć średnie wykształcenie żeby móc wziąć udział w loteri karty i dostać GC ? Nie. Nie idziesz do ambasady starac sie o wize.... O wize pracownicza wystepuje pracodawca. Tak.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.