zenek77 Napisano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2016 35 minut temu, Joanna30 napisał: Po to, że rozgorzała w nim kłótnia, bo "moja racja jest najmojsza". Jeśli uważasz, że slipdog mówi jak jest, to weź jego słowa pod uwagę, a nie wszystkich innych, co mają inne zdanie. Koniec i kropka. Naprawdę kłócenie się o to, kto ma rację, kto ile osób widział odchodzących z paszportami w ambasadzie, kto ma jakie znajomości i wie o łapówkach, które pobierają urzędnicy za to, czy za tamto jest BEZ SENSU. może i nie ma sensu ale też pewne osoby jak kaer i jego spółka za wszelka cenę chcą pokazać jak to jest pięknie z tymi wizami że my tu siejemy herezje i wymyslamy nie stworzone rzeczy.... po co pisac takie brednie? Sama Pani wie że wszystko zależy od konsula i jego humoru i ma on daleko gdzies czy ja mam związek z Polską czy nie czy pracuję czy nie.... jak ma mi dac to da... Moja koleżanka nie dostała odwołała się po 2 tyg pojechała i dostała.... to co w jej życiu się zmieniło przez te 2 tyg? Nie rozumiem po co takie osoby tu siedzą na tym forum które ciagle banują i piszą teksty że ktoś powinien kury paść bo co bo nie dostał wizy?? jest gorszy a kleś mieszka w Inverness...? Przez takie właśnie osoby jest ta cała kłótnia....
zenek77 Napisano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2016 druga sprawa Pani Joanno czemu slimdog został zbanowany? czyżby na tym forum nie było wolności słowa? o co chodzi? Chyba każdy może napisac co myśli czemu jego wypowiedzi sa usuwane? Właśnie napisał do mnie na priv?
KaeR Napisano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2016 4 minuty temu, zenek77 napisał: dowody kolego na jakiej podstawie twierdzisz że jest to post - prawda... Ja byłem i słyszałem jak jest slimdog tez widział. Mase osób z tego forum tez się wypowiadała że słyszała jak to pani bez pracy bez pieniędzy dostaje wizę sięgnij sobie wstecz więc co każdy tu brednie opowiada? Brak pracy i pieniędzy jeszcze nie oznacza, że ktoś nie może dostać wizy. Prace można zawsze rzucić a kasa to rzecz względna. Liczy się całokształt. Nie ważne ile Ci się tłumaczy a ty swoje. Mnie nie przekonasz, bo czemu konsul miałby inaczej ludzi oceniać niż ja i Ty. Ty oceniasz ludzi na podstawie tego czy maja pieniądze i pracę? Ja np. nie chcę, żeby Cię wpuszczono do USA na podstawie Twoich wypowiedzi a nie wiem ile zarabiasz i czy masz pracę. Poza tym widziałeś wnioski tych ludzi?
KaeR Napisano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2016 11 minut temu, zenek77 napisał: może i nie ma sensu ale też pewne osoby jak kaer i jego spółka za wszelka cenę chcą pokazać jak to jest pięknie z tymi wizami że my tu siejemy herezje i wymyslamy nie stworzone rzeczy.... po co pisac takie brednie? A moze sie w koncu odniesiesz do 5% odmow, ktore stoja w sprzecznosci z twoja post-prawda. Odmowy zawsze beda. Jak nie 5 to 3%. Zawsze bedzie jakis zenek, ktory uzna, ze zostal skrzywdzony. C'est la vie. Cytuj może i nie ma sensu ale też pewne osoby jak kaer Dla jasnosci, kaer ma to gdzies.
zenek77 Napisano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2016 3 minuty temu, KaeR napisał: Brak pracy i pieniędzy jeszcze nie oznacza, że ktoś nie może dostać wizy. Prace można zawsze rzucić a kasa to rzecz względna. Liczy się całokształt. Nie ważne ile Ci się tłumaczy a ty swoje. Mnie nie przekonasz, bo czemu konsul miałby inaczej ludzi oceniać niż ja i Ty. Ty oceniasz ludzi na podstawie tego czy maja pieniądze i pracę? Ja np. nie chcę, żeby Cię wpuszczono do USA na podstawie Twoich wypowiedzi a nie wiem ile zarabiasz i czy masz pracę. Poza tym widziałeś wnioski tych ludzi? to się w końcu zdecyduj na jakiej podstawie dostaje się wize bo za każdym razem piszesz co innego... kiedys pisałeś że związki z Polską decydują czyli stała praca, zona, firma i takie tam... Teraz juz piszesz że brak pieniędzy nie oznacza że ktoś nie może dostać wizy.... A Ty sobie możesz chciec czy ja dostanę wizę czy nie.... jeżeli oceniasz kogoś na podstawie wypowiedzi to was wszystkich powinni wywalić z USA za wasze chamskie wypowiedzi... Slimdog właśnie napisał do mnie na priv... Ze zostal zbanowany a jego wypowiedzi są usuwane? Bo co napisał prawdę jak jest? Forum służy do wyrażania swoich opinii i każdy może napisać co uważa.... Nikt nikogo nie obraża więc na jakiej podstawie się kogoś banuje?
zenek77 Napisano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2016 4 minuty temu, KaeR napisał: A moze sie w koncu odniesiesz do 5% odmow, ktore stoja w sprzecznosci z twoja post-prawda. Odmowy zawsze beda. Jak nie 5 to 3%. Zawsze bedzie jakis zenek, ktory uzna, ze zostal skrzywdzony. C'est la vie. Dla jasnosci, kaer ma to gdzies. to są tylko liczby i procenty dla których nie ma 100% pewności....ja nie uważam się za osobę skrzywdzoną raczej za dyskryminowaną... wolisz araba żeby przyjechał tam do ciebie i wywalił pół wioski w powietrze czy Polaka który przyjedzie pozwiedza i wróci? odpowiedz jest prosta bynajmniej dla mnie
KaeR Napisano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2016 1 minutę temu, zenek77 napisał: to się w końcu zdecyduj na jakiej podstawie dostaje się wize bo za każdym razem piszesz co innego... kiedys pisałeś że związki z Polską decydują czyli stała praca, zona, firma i takie tam... Tak, liczy sie caloksztalt. Wiek, wyksztalcenie, praca itp. Ryzyko imigracji, to nie gole krzyzyki w rubrykach. Wtedy duzo mniej ludzi dostawaloby wize. To sposob w jaki ktos odpowiada, jakie ma plany na podroz ( "Chce polecieć liniami norwegian london gatwick - fort lauderdale airport za śmiesznie pieniądze na styczen widziałem za1500zł plus hotel ,jedzenie, myślę że w 4tys się zmieszcze." -wiec wnosze, ze Kulczyk to Ty nie jestes) i inne kryteria "soft" maja znaczenie. Nie obraz sie (w sumie nie wiem czy to sie do ciebie odnosi), ale konsul ma oczy i uszy, i reaguje jak kazdy z nas. Czasem sobie pomysli: Jezus Maria! co za &*&^%^, patrzac na aplikanta... i po wizie. Cytuj A Ty sobie możesz chciec czy ja dostanę wizę czy nie Oczywiscie, ze moge sobie chciec. Na razie nie dostales, wiec jest po mojemu. Cytuj jeżeli oceniasz kogoś na podstawie wypowiedzi to was wszystkich powinni wywalić z USA za wasze chamskie wypowiedzi... Napisz do Donalda.
KaeR Napisano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2016 8 minut temu, zenek77 napisał: to są tylko liczby i procenty dla których nie ma 100% pewności.... Jak to nie ma? Przeciez te liczby sa podawane co roku. Juz bardziej im wierzymy niz post-prawdzie. Cytuj ja nie uważam się za osobę skrzywdzoną raczej za dyskryminowaną... Na jakiej podstawie? Cytuj wolisz araba żeby przyjechał tam do ciebie i wywalił pół wioski w powietrze czy Polaka który przyjedzie pozwiedza i wróci? odpowiedz jest prosta bynajmniej dla mnie A Arab chrzescijanin moze byc? Co z polskimi muzulmaninami? Zdajesz sobie sprawe, ze Arab =/= muzulmanin?
zenek77 Napisano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2016 2 minuty temu, KaeR napisał: Tak, liczy sie caloksztalt. Wiek, wyksztalcenie, praca itp. Ryzyko imigracji, to nie gole krzyzyki w rubrykach. Wtedy duzo mniej ludzi dostawaloby wize. To sposob w jaki ktos odpowiada, jakie ma plany na podroz ( "Chce polecieć liniami norwegian london gatwick - fort lauderdale airport za śmiesznie pieniądze na styczen widziałem za1500zł plus hotel ,jedzenie, myślę że w 4tys się zmieszcze." -wiec wnosze, ze Kulczyk to Ty nie jestes) i inne kryteria "soft" maja znaczenie. Nie obraz sie (w sumie nie wiem czy to sie do ciebie odnosi), ale konsul ma oczy i uszy, i reaguje jak kazdy z nas. Czasem sobie pomysli: Jezus Maria! co za &*&^%^, patrzac na aplikanta... i po wizie. Oczywiscie, ze moge sobie chciec. Na razie nie dostales, wiec jest po mojemu. Napisz do Donalda. Kulczyk nie musi od razu lecieć liniami Qatar Airways biznes klasą za 10tysi.... To że znalazłem tani lot to moja sprawa i moja sprawa co powiem konsulowi a forum to forum więc porównywanie wypowiedzi na forum a rozmowy z konsulem jest chyba nie poważne z twojej strony... No ale zapomniałem że Ty tu jesteś specem od wiz i Ameryki:-).... Jak dostanę wize to pamiętaj obiecałeś zjadasz swoją...:-)
zenek77 Napisano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2016 4 minuty temu, KaeR napisał: Jak to nie ma? Przeciez te liczby sa podawane co roku. Juz bardziej im wierzymy niz post-prawdzie. Na jakiej podstawie? A Arab chrzescijanin moze byc? Co z polskimi muzulmaninami? Zdajesz sobie sprawe, ze Arab =/= muzulmanin? jakos nie bardzo chce mi się wierzyć w liczby które podają.... Nie bądż śmieszny z tymi arabami miałem na myśli muslimów
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.