Skocz do zawartości

Telefon kupiony w USA, czy będzie działał w Polsce?

Adii

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, za 2 tygodnie wybieram się do Usa. Zauważyłem że telefony macie w bardzo kuszących cenach w porównaniu z Polską. Mam więc pytanie: Czy kupiony smartfon w Usa będzie działał w Polsce? Ma ktoś jakieś doświadczenie z tym związane? Nie mam na myśli iphone ( Zapewne będzie to jakiś LG albo Samsung) Szukałem informacji na ten temat w internetecie, ale zdania są podzielone.

• Odpowiedzi 35
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
Godzinę temu, Adii napisał:

Witam, za 2 tygodnie wybieram się do Usa. Zauważyłem że telefony macie w bardzo kuszących cenach w porównaniu z Polską. Mam więc pytanie: Czy kupiony smartfon w Usa będzie działał w Polsce? Ma ktoś jakieś doświadczenie z tym związane? Nie mam na myśli iphone ( Zapewne będzie to jakiś LG albo Samsung) Szukałem informacji na ten temat w internetecie, ale zdania są podzielone.

Tak z ciekawości, ile teraz kosztują w PL? Bo tak jak sobie patrzę na samsunga nowego to cos około $800 w att. Jest to dość kusząca cena? 

Napisano
Godzinę temu, Adii napisał:

Jeśli chodzi o tego typu oferty, to lepiej uważaj bo możesz niezle wtopic i kupić tel z założonym na daną sieć SIMlockiem który w PL bedzie bezuzyteczny.

Napisano

samsung nowy to pojęcie względne i zależy o którym dokładnie mówisz. 

s7 edge 32GB na oficjalnej stronie samsunga wychodzi około trzech patyków ale na allegro, olx i innego tego typu stron ( like craigslist ) można znaleźć za ok 2000-2300 nowy z plombą na pudle. 

Dolar jest teraz dość drogi także wychodzi import do stanów bardzo ciekawie wg mnie. 

Ja miałem sytuację taką że mój sony Z w 2014 nie chciał chodzić w USA na normalnym poziomie ( 4g, LTE itp ) ale sądzę że to była kwestia niekompetentnego koleszki z t-mobile, który nie potrafił mi go skongigurować. W 2015 z3 compact po konfiguracji i przestawieniu w ustawień w telefonie śmigał jak trzeba. Wg mnie każdy telefon w dzisiejszych czasach ma możliwość działania we wszystkich częstotliwościach, oczywiście jeśli mówimy o modelach wyższych.

Napisano
7 minut temu, cee napisał:

samsung nowy to pojęcie względne i zależy o którym dokładnie mówisz. 

s7 edge 32GB na oficjalnej stronie samsunga wychodzi około trzech patyków ale na allegro, olx i innego tego typu stron ( like craigslist ) można znaleźć za ok 2000-2300 nowy z plombą na pudle. 

Dolar jest teraz dość drogi także wychodzi import do stanów bardzo ciekawie wg mnie. 

Ja miałem sytuację taką że mój sony Z w 2014 nie chciał chodzić w USA na normalnym poziomie ( 4g, LTE itp ) ale sądzę że to była kwestia niekompetentnego koleszki z t-mobile, który nie potrafił mi go skongigurować. W 2015 z3 compact po konfiguracji i przestawieniu w ustawień w telefonie śmigał jak trzeba. Wg mnie każdy telefon w dzisiejszych czasach ma możliwość działania we wszystkich częstotliwościach, oczywiście jeśli mówimy o modelach wyższych.

I tu sie mylisz. Jeśli kupujesz w USA tel dofinansowany przez operatora, za ułamek ceny, to można śmiało założyć ze posiada od założonego na tą sieć SIMlocka.

Napisano

zawsze można wgrać softa ;)

oczywiście mówiłem że wg mnie co nie znaczy że na pewno. 

Moi rodzice dostali od siorki kiedyś jakiegoś s3 i działał bezproblemowo

Napisano
13 minut temu, cee napisał:

zawsze można wgrać softa ;)

oczywiście mówiłem że wg mnie co nie znaczy że na pewno. 

Moi rodzice dostali od siorki kiedyś jakiegoś s3 i działał bezproblemowo

Wgrac softa? To już nie te czasy.

Napisano

Trzeba również sprawdzić czy telefon ma częstotliwości 4G/LTE pokrywające się z siecią, w której chcemy używać telefonu. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...