Adii Napisano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2016 Witam, za 2 tygodnie wybieram się do Usa. Zauważyłem że telefony macie w bardzo kuszących cenach w porównaniu z Polską. Mam więc pytanie: Czy kupiony smartfon w Usa będzie działał w Polsce? Ma ktoś jakieś doświadczenie z tym związane? Nie mam na myśli iphone ( Zapewne będzie to jakiś LG albo Samsung) Szukałem informacji na ten temat w internetecie, ale zdania są podzielone.
RobertNYc Napisano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2016 Jeśli kupisz jakimkolwiek tel bez SIMlocka, to bedzie on działał na całym świecie, w PL rownież.
pelasia Napisano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2016 Godzinę temu, Adii napisał: Witam, za 2 tygodnie wybieram się do Usa. Zauważyłem że telefony macie w bardzo kuszących cenach w porównaniu z Polską. Mam więc pytanie: Czy kupiony smartfon w Usa będzie działał w Polsce? Ma ktoś jakieś doświadczenie z tym związane? Nie mam na myśli iphone ( Zapewne będzie to jakiś LG albo Samsung) Szukałem informacji na ten temat w internetecie, ale zdania są podzielone. Tak z ciekawości, ile teraz kosztują w PL? Bo tak jak sobie patrzę na samsunga nowego to cos około $800 w att. Jest to dość kusząca cena?
Adii Napisano 26 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2016 Akurat nie celuje w taki przydział cenowy, ale np. https://www.walmart.com/ip/T-Mobile-Samsung-Galaxy-J7-Prepaid-Smartphone/54083216#about-item http://www.euro.com.pl/telefony-komorkowe/samsung-galaxy-j7-2016-zloty.bhtml?gclid=Cj0KEQiAnIPDBRC7t5zJs4uQu5UBEiQA7u5Ne-Z_ljZu0It21tpA25YmAWNRk9xEiY_I_yRIVEmUi7MaAjvo8P8HAQ&gclsrc=aw.ds&dclid=CLXFpa7kktECFRqLdwodiZQA6Q Mając już 100$ w kieszeni bardziej opłaca mi się kupić jakiś telefonik w USA
RobertNYc Napisano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2016 Godzinę temu, Adii napisał: Akurat nie celuje w taki przydział cenowy, ale np. https://www.walmart.com/ip/T-Mobile-Samsung-Galaxy-J7-Prepaid-Smartphone/54083216#about-item http://www.euro.com.pl/telefony-komorkowe/samsung-galaxy-j7-2016-zloty.bhtml?gclid=Cj0KEQiAnIPDBRC7t5zJs4uQu5UBEiQA7u5Ne-Z_ljZu0It21tpA25YmAWNRk9xEiY_I_yRIVEmUi7MaAjvo8P8HAQ&gclsrc=aw.ds&dclid=CLXFpa7kktECFRqLdwodiZQA6Q Mając już 100$ w kieszeni bardziej opłaca mi się kupić jakiś telefonik w USA Jeśli chodzi o tego typu oferty, to lepiej uważaj bo możesz niezle wtopic i kupić tel z założonym na daną sieć SIMlockiem który w PL bedzie bezuzyteczny.
cee Napisano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2016 samsung nowy to pojęcie względne i zależy o którym dokładnie mówisz. s7 edge 32GB na oficjalnej stronie samsunga wychodzi około trzech patyków ale na allegro, olx i innego tego typu stron ( like craigslist ) można znaleźć za ok 2000-2300 nowy z plombą na pudle. Dolar jest teraz dość drogi także wychodzi import do stanów bardzo ciekawie wg mnie. Ja miałem sytuację taką że mój sony Z w 2014 nie chciał chodzić w USA na normalnym poziomie ( 4g, LTE itp ) ale sądzę że to była kwestia niekompetentnego koleszki z t-mobile, który nie potrafił mi go skongigurować. W 2015 z3 compact po konfiguracji i przestawieniu w ustawień w telefonie śmigał jak trzeba. Wg mnie każdy telefon w dzisiejszych czasach ma możliwość działania we wszystkich częstotliwościach, oczywiście jeśli mówimy o modelach wyższych.
RobertNYc Napisano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2016 7 minut temu, cee napisał: samsung nowy to pojęcie względne i zależy o którym dokładnie mówisz. s7 edge 32GB na oficjalnej stronie samsunga wychodzi około trzech patyków ale na allegro, olx i innego tego typu stron ( like craigslist ) można znaleźć za ok 2000-2300 nowy z plombą na pudle. Dolar jest teraz dość drogi także wychodzi import do stanów bardzo ciekawie wg mnie. Ja miałem sytuację taką że mój sony Z w 2014 nie chciał chodzić w USA na normalnym poziomie ( 4g, LTE itp ) ale sądzę że to była kwestia niekompetentnego koleszki z t-mobile, który nie potrafił mi go skongigurować. W 2015 z3 compact po konfiguracji i przestawieniu w ustawień w telefonie śmigał jak trzeba. Wg mnie każdy telefon w dzisiejszych czasach ma możliwość działania we wszystkich częstotliwościach, oczywiście jeśli mówimy o modelach wyższych. I tu sie mylisz. Jeśli kupujesz w USA tel dofinansowany przez operatora, za ułamek ceny, to można śmiało założyć ze posiada od założonego na tą sieć SIMlocka.
cee Napisano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2016 zawsze można wgrać softa oczywiście mówiłem że wg mnie co nie znaczy że na pewno. Moi rodzice dostali od siorki kiedyś jakiegoś s3 i działał bezproblemowo
RobertNYc Napisano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2016 13 minut temu, cee napisał: zawsze można wgrać softa oczywiście mówiłem że wg mnie co nie znaczy że na pewno. Moi rodzice dostali od siorki kiedyś jakiegoś s3 i działał bezproblemowo Wgrac softa? To już nie te czasy.
KaeR Napisano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2016 Trzeba również sprawdzić czy telefon ma częstotliwości 4G/LTE pokrywające się z siecią, w której chcemy używać telefonu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.