olmeca Napisano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2016 Nie wiem, czy tak nadal jest, ale część telefonów działało na CDMA i w Europie to były jedynie przyciski do papieru.
pepeaz Napisano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2016 Tu masz liste czestotliwosci. Wiele tel. jest produkowanych na konkretny rynek i 4G(LTE) nie bedzie dzialalo i wgranie nowego softu nic nie pomoze tak jak sugeruje cee bo to sa ograniczenia sprzetowe, a nie programowe. Musisz sprawdzic konkretny model, ale nie wedlug nazwy handlowej, ale producenta. Tu masz link
Adii Napisano 27 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2016 Postanowiłem że będę starał się kupić telefon Xiaomi mi5. Jednak co do częstotliwości to nie znalazłem nic co mogłoby mi pomóc. Dowiedziałem się jedynie że ten telefon nawet nie za bardzo współpracuje ze wszystkimi amerykańskimi dostawcami. Napisałem do supportu Xiaomi. Może oni mi pomogą
RobertNYc Napisano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2016 Ja bym ci radził kupić Apple iPhone SE. W granicach $350 możesz kupić nowy, zafoliowany bez SIMlocka 16 GB, a do tego z gwarancją i pełnym servisem w PL. Dużo lepsza jakość i parametry od tego Xiaomi mi5 czy jak mu tam.
Ivortm Napisano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2016 Xiaomi Mi 5 to bardzo dobry telefon, sam na niego chciałem zapolować. Niestety w USA nie działa w nim 4G/LTE (na 100% niekompatybilny z amerykańskim T-Mobile, pamiętam jak sprawdzałem), wiięc dla mnie odpadł. Ale w Polsce powinien się sprawdzić, sprawdź tylko co używa Twój operator zanim się zdecydujesz. Trzech moich znajomych w Polsce go ma (w tym dwóch nie-laików) i wszyscy chwalą. Upewnij się też czy na pewno opłaca się kupować przez USA i jak z gwarancją.
Adii Napisano 27 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2016 2 godziny temu, RobertNYc napisał: Ja bym ci radził kupić Apple iPhone SE. W granicach $350 możesz kupić nowy, zafoliowany bez SIMlocka 16 GB, a do tego z gwarancją i pełnym servisem w PL. Dużo lepsza jakość i parametry od tego Xiaomi mi5 czy jak mu tam. Nie jestem zwolennikiem marki Apple oraz samego iOS. Godzinę temu, Ivortm napisał: Xiaomi Mi 5 to bardzo dobry telefon, sam na niego chciałem zapolować. Niestety w USA nie działa w nim 4G/LTE (na 100% niekompatybilny z amerykańskim T-Mobile, pamiętam jak sprawdzałem), wiięc dla mnie odpadł. Ale w Polsce powinien się sprawdzić, sprawdź tylko co używa Twój operator zanim się zdecydujesz. Trzech moich znajomych w Polsce go ma (w tym dwóch nie-laików) i wszyscy chwalą. Upewnij się też czy na pewno opłaca się kupować przez USA i jak z gwarancją. Też własnie wiem że to dobry telefon, ale myślałem że kosztuje on w granicach 700$. Dopiero mój znajomy uświadomił mnie że ten telefon jest dużo tańszy.
Arturwas28 Napisano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2017 Musisz znaleźć telefon bez sim locka - to nie poiwinno być trudne. Jednak według użytkowników http://centrumhandlowe24.pl/forum/ po przyjeździe do Polski najtaniej wychodzi kupno karty pre paid, niż płacenie za roaming.
andyopole Napisano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2017 Moij stary, dwuletni, dzialajacy Samsung 3 zawiozlem do Polski zeby dac jakiemus dziecku ktorego nie stac na zakup. Okazalo sie ze nie bedzie dzialac, jedynie mozna na nim korzystac z internetu. Dzwonic, tekstowac - nie. Przerozni fachowcy probowali i stwierdzili zgodnie ze nie bedzie dzialac.
RobertNYc Napisano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2017 1 godzinę temu, andyopole napisał: Moij stary, dwuletni, dzialajacy Samsung 3 zawiozlem do Polski zeby dac jakiemus dziecku ktorego nie stac na zakup. Okazalo sie ze nie bedzie dzialac, jedynie mozna na nim korzystac z internetu. Dzwonic, tekstowac - nie. Przerozni fachowcy probowali i stwierdzili zgodnie ze nie bedzie dzialac. Bo kupiłeś tel z SIMlockem na jakaś amerykańską sieć.
andyopole Napisano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2017 Od kilku już lat większość dużych sieci nie zakłada SIMlockow! Zresztą takie zabezpieczenie usunie każdy gimbus.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.