KaeR Napisano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2016 3 godziny temu, czarex napisał: Szczerze nie wiem jakie ubezpieczenia macie, że piszecie $4000-$8000 na rok na osobę. Nie mam rozpiski przed sobą, ale u nas to co pokrywa pracodawca (pracodawcą jest stan VA) jest stale niezależne od wybranego ubezpieczenia. To jakieś $450-500. Resztę pokrywa pracownik. Jest oferowanych kilka opcji od trzech firm i z pięć wersji. Pomiędzy najtansza a najdroższą wersją jest może $60 dolarów różnicy. Z własnej kieszeni place jakieś $112 za in network+out of network+dental+vision. Prawdopodobnie pracodawca ma w rzeczywistości taniej za grupowe, ale cena 55 bez dopłaty pracodawcy jest bardzo podejrzana. Ja na żadnym etapie pobytu nie słyszałem, a ubezpieczenie obowiązkowe miałem jeszcze przed Obamacare. Można było szukać sobie samemu, ale ubezpieczenie musiało spełniać minimum, które nie było jakies wygórowane. Wtedy miesięcznie spełniające minimum kosztowało jakieś 150-200. Masz może ubezpieczenie z marketplace? Nie mówię, że tyle nie płacisz, ale gdybym miał żonę i dzieci to bym się mocno zastanawiał, gdzie jest haczyk. Mam znajomych co sami muszą płacić za ubezpieczenie i przynajmniej w VA nie słyszałem o czymś poniżej 300. Wiem, że można było taniej, ale np. w wielu przypadkach nie były wystarczające dla kobiet i dzieci.
KaeR Napisano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2016 3 godziny temu, Amy napisał: Ja mam ubezpieczenie ( Blue Cross) z pracy wybralam najdrozsze jakie oferuja, zeby miec minimalne deductible i co miesiac place 150$ z dentysta i okulista, firm doplaca okolo 500$. Też moja firma i brzmi jak moja składka przed zniżką. :-)
oss Napisano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2016 5 godzin temu, czarex napisał: Link w pierwszym poście jest w formacie OpenOffice, tutaj załączam Excelowski format. Szczerze nie wiem jakie ubezpieczenia macie, że piszecie $4000-$8000 na rok na osobę. Ja płacę $55.68 na tydzień za ubezpieczenie bez limitu górnego ani jednorazowego ani lifetime, Okulista + Dentysta + na życie (kilkaset tysięcy $) też zawarte. Pierwotnie miałem kilka tysięcy deductible (w przypadku szpitala) lecz wziąłem dodatkowe z innej firmy które kryje to deductible (koszt jest ujęty już w tym $55.68 wspomnianym przeze mnie) plus jeszcze szereg dodatkowych opcji zawiera (lepszy pokój w szpitalu i inne których nie pamiętam lecz jeśli ktoś zechce to zrobię przegląd co mam zapisane - brałem max pakiet). Koszt ubezpieczenia jest odejmowany od podstawy opodatkowania, więc de facto wychodzi mniej. $55.68 x 52 = $2895.36 rocznie minus oszczędność na podatku. Podstawowe w tej firmie której jestem to $18.98 na tydzień czyli $986.96 rocznie (wysokie deductible, bez okulisty, dentysty, i innych czyli ubezpieczenie tylko po żeby było jak to się mówi) Kumpel co jest na wózku, miał kilka operacji na kręgosłupie (total wartych ponad milion dolców) płaci $350 na miesiąc - pracodawca nie uczestniczy w opłatach za ubezpiecznie gdyż prowadzi firmę razem z żoną w Chicago. Pakiety rodzinne są znacznie tańsze w przeliczeniu na osobę. livingbystate3.xls To nie problem z formatem: Strona którą próbujesz otworzyć, nie jest dostępna dla twojego konta
NioseWamPicie Napisano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2016 ja mam ten sam problem : Przepraszamy, wystąpił mały problem (╯°□°)╯︵ ┻━┻ Strona którą próbujesz otworzyć, nie jest dostępna dla twojego konta. Kod błędu: 2C171/1
Łukasz90 Napisano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2016 Mam dwa laptopy na jedynym Open Office na drugim zwykły Office na żadnym się nie otwiera , ani jedno ani drugie. Ten sam komunikat co wyżej.
czarex Napisano 1 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2017 OK, Link do wersji OpenOffice: http://s000.tinyupload.com/index.php?file_id=28773746497659579246 Link do wersji Excel: http://s000.tinyupload.com/index.php?file_id=45236874469875069819
haneczka019 Napisano 1 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2017 Te pliki są zainfekowane. Nie są, ja normalnie otworzyłam ten w excelu.
oss Napisano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2017 nie są, przeskanowałem je nortonem, kasperskim, mcafee i esetem. Wyszło że są bezpieczne.
maciopa Napisano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2017 20 godzin temu, ales_89 napisał: Te pliki są zainfekowane. Mój norton również zgłasza, że plik excelowski jest zainfekowany.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.