NioseWamPicie Napisano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2017 10 godzin temu, zenek77 napisał: a skad ty taka pewna ze to co pisze jest ocenianiem ksiazki po okladce? znam kilka osob ktore ubieraja sie fatalnie a maja kasy od groma. nigdy w zyciu bym nikogo nie ocenial po wygladzie. Tak sie sklada ze rozmawialem z tym chlopakiem ,chyba caly zyciorys mi opowiedzial. Zreszta i tak nie uwierzysz wiec po co ciagnąc ten temat. No ciężko mi uwierzyć, że obca osoba powiedziała Ci od razu po poznaniu, że mieszka w lepiance ze stertą gnoju na podwórku. A jeśli nawet - to tym bardziej słabe jest że wysłuchałeś a później wyśmiewasz.
sly6 Napisano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2017 jest to realne aby dana osoba powiedziała,to świadczy dlaczego tez dostała wizę. Ze nic nie ma do ukrycia. A jak widać po osobach brak tego to i Konsul może podjąć różne decyzje.
zenek77 Napisano 26 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2017 2 godziny temu, NioseWamPicie napisał: No ciężko mi uwierzyć, że obca osoba powiedziała Ci od razu po poznaniu, że mieszka w lepiance ze stertą gnoju na podwórku. A jeśli nawet - to tym bardziej słabe jest że wysłuchałeś a później wyśmiewasz. jak zauwazylem wam we wszystko ciezko uwierzyc na tym forum i macie sklonnosci do przekrecania faktow bo ja nikogo nie wysmiewalem,powtorzylem slowa chlopaka ktory nie ukrywal gdzie mieszka i byl bardzo otwarty jego sprawa dlatego jest to kolejny przykład ze wiza zalezy od humoru konsula. Wspominalem juz kolezanka dostala odmowe,studiowala zaocznie,pracowala,dwojka dzieci,mąź,firma,dom,samochod i sie odwolala na pismie,czego nie mozna robic. I co? po 2tyg dostala. Nic w jej zyciu sie nie zmienilo i raptem konsul uznał ze ma zwiazki z Polską. Wiec nie chce mi sie juz sluchac tych bzdur ktore tu pisza na forum ze to nie loteria,
sly6 Napisano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2017 tylko ze to nie odwołanie pomogło.. Ile osób idzie drugi raz i dostają wizy a nie pisali nic do Ambasady. Taka loterię też masz w zyciu całym ile to osób Ci ufa a ile nie ufa chociaż postępujesz podobnie. Mi pewna znajoma wyslala paczkę z USA a rodzina nic.. I teraz jak to zobaczysz?
Lx13 Napisano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2017 Zenuś, pieprzysz jak potłuczony. Odmowy zwykle dostają ci co: a. kłamią we wniosku, b. Nie spełniają warunków na dana kategorie wizy. Twierdzisz ze idziesz po nowa jak znajdziesz czas na wypełnienie wniosku? Zamiast pisząc bzdury byś go chyba z 10 razy juz wypełnił. Poza tym wiesz jak on wyglada, wypełniałeś go. Ile czasu zajmuje przelanie "prawdy" na elektroniczny formularz?
zenek77 Napisano 26 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2017 11 godzin temu, Lx13 napisał: Zenuś, pieprzysz jak potłuczony. Odmowy zwykle dostają ci co: a. kłamią we wniosku, b. Nie spełniają warunków na dana kategorie wizy. Twierdzisz ze idziesz po nowa jak znajdziesz czas na wypełnienie wniosku? Zamiast pisząc bzdury byś go chyba z 10 razy juz wypełnił. Poza tym wiesz jak on wyglada, wypełniałeś go. Ile czasu zajmuje przelanie "prawdy" na elektroniczny formularz? ta jasne kolezanka naklamala we wniosku ze hej albo nie spelniala warunkow a po tygodniu spelnila sam pieprzysz jak potluczony .. masz linka odnosnie szkoły na dowod ze to ty pieprzysz glupoty na tym forum,http://www.bisnode.pl/firma/?id=923515&nazwa=SZKOŁA_AMBASADY_AMERYKAŃSKIEJ nie mam czasu uzywam tel. do pisania a wniosek trzeba siasc na spokojnie w domu przy laptopie a formularz zajmuje troche czasu głownie szkoly,prace,daty,adresy szkoł itd
zenek77 Napisano 26 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2017 Dnia 25.01.2017 o 15:30, pelasia napisał: Ten wątek mnie naprawdę bawi, ale nawet od śmiechu mozna sie zmęczyć. Niech sobie każdy wierzy w co chce. Jak zenek stwierdzi, ze chce isc po wizę po raz kolejny to niech sobie idzie, jego kasa. Jesli sie mu proces nie podoba, to moze lepiej aby nie szedł. Mi tez sie nie podoba, ze aby dostac polski paszport gdzie mieszkam, musze osobiście jechać/leciec do LA aby wskoczyć do konsulatu na 10 min. Ani mam blisko a wniosek darmowy nie jest. Mogłabym swoje żale wypłakiwać, ze kazdy obywatel powinien miec blisko, online lub darmowe, bo mi sie z jakiś nieznajomych względów należy, ale tego nie robię. Jako dorosły człowiek, podejmuje decyzje czy chce podejść do tego procesu czy nie, a na końcu godzę sie z jego warunkami. Jesli Zenek chce wierzyć, ze to loteria i ze co druga osoba nie dostaje to niech se wierzy. Nikt jego zdania nie zmieni. Tylko proszę Zenek nie pchaj swojej prawdy na inne osoby i przestań drążyć temat. nie pisze sie "niech se wierzy" ,no ale wieś tanczy i śpiewa
Lx13 Napisano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2017 Twój link niczego nie zmienia. Napisałem ci juz ze owszem, w latach 50 ubiegłego wieku i do końca pewnej ery w stosunkach wschód zachód szkoła działała pod skrzydłami ambasady, ale czasy sie zmieniły i juz dawno tak nie jest. Nie trać czasu, pisz wniosek. Ameryka potrzebuje pieniędzy na mur.
pelasia Napisano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2017 5 godzin temu, zenek77 napisał: naklamala we wniosku ze hej A ty sie z mojego "niech se wierzy" naśmiewasz panie z doktoratem ze specjalności wymyślonych, który ma słownictwo takie wielkie, największe i najlepsze jak to mowi pewien pomarańczowy obywatel USA. Załączyłabym wiecej przykładow, bo w tym jednym wątku jest ich tyle, ze mozna by książkę napisać i podać dzieciom w przedszkolu do zabawy, ale mi sie wklejać nie chce. 5 godzin temu, zenek77 napisał: nie pisze sie "niech se wierzy" ,no ale wieś tanczy i śpiewa "...se ma rodowód gwarowy, z gwar zaś przeniknęło do języka potocznego. Pojawia się ponadto w tekstach literackich pisanych gwarą albo stylizowanych na gwarę bądź polszczyznę potoczną. Słownik gwar polskich Jana Karłowicza podaje dla tego słowa obfitą dokumentację, m.in. taki oto zastanawiający przykład: „Żal mojej Kasieńki, com se ją opuścił”. Napisałem „zastanawiający”, gdyż słowa com se ją opuścił – w literackiej polszczyźnie: którą sobie opuściłem – brzmią tak, jakby nadawca odszedł od dziewczyny dla przyjemności lub własnej wygody (por. zjadł sobie, pospał sobie, poleżał sobie, dogodził sobie). I mimo że tak się stało, teraz mu żal. Słownik Języka Polskiego SJP słowa komentarze więcej se siebie zaimek zwrotny; *nieakcentowana forma celownika "se" potoczna, używana głównie w języku mówionym P.s. Co ty sie tak tej wsi uczepił ? Mądrzy, wartościowi, pracowici ludzie tylko w miastach mieszkają?
zenek77 Napisano 27 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2017 8 godzin temu, Lx13 napisał: Twój link niczego nie zmienia. Napisałem ci juz ze owszem, w latach 50 ubiegłego wieku i do końca pewnej ery w stosunkach wschód zachód szkoła działała pod skrzydłami ambasady, ale czasy sie zmieniły i juz dawno tak nie jest. Nie trać czasu, pisz wniosek. Ameryka potrzebuje pieniędzy na mur. no jasne działała i raptem nie działa. Ta a link pewnie wymyslilem i ta strone sam zrobiłem.. To co jeszcze Ci coś podesłać na dowód że działa pod ambasade? ten link jest wiarygodny i nie jest z lat 50tych. Ale nie chce mi sie juz dyskutowac na ten temat ,ja wiem na 500%że szkola nalezy pod ambasade a Tobie mowic ze cos jest biale to i tak powiesz ze jest czarne.. Wlasnie typowy przyklad sciemnianiana na ktore nie ma sie dowodu ,ja chociaz wyslalem zeby nie bylo ze kłamie a na mur sie dorzuce dobrze robia bedzie mniej imigrantow
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.