darekbp Napisano 25 Lutego 2017 Autor Zgłoś Napisano 25 Lutego 2017 Roelka czyli jakbym wylosował zielona kartę to obywatelstwo po kilku latach dopiero bym dostał tak? A mając juzobywatelstwo wtedy jest taka opcja ze ślub w stanach i ona tez ma obywatelstwo jakby tak?
darekbp Napisano 25 Lutego 2017 Autor Zgłoś Napisano 25 Lutego 2017 Bo czytałem ze 5 lat jak mam zielona kartę to otrzymuje obywatelstwo wtedy
Gość Napisano 25 Lutego 2017 Zgłoś Napisano 25 Lutego 2017 Jak bedziesz obywatelem to mozesz ja sponsorowac (jako swoja zone albo narzeczona - proces trwa okolu roku) na zielona karte. Obywatelstwa automatycznie nie dostanie. Bedzie musiala poczekac bodajze 3 lata od przylotu do USA i zielonej karty.
Gość Napisano 25 Lutego 2017 Zgłoś Napisano 25 Lutego 2017 14 minut temu, Patipitts napisał: Roelka daj ta grafikę co kiedyś wstawiałas
Patipitts Napisano 25 Lutego 2017 Zgłoś Napisano 25 Lutego 2017 O wlasnie! Szukałam tego. To powinno wisieć na tapecie forum Haha
motorolnik Napisano 25 Lutego 2017 Zgłoś Napisano 25 Lutego 2017 3 godziny temu, darekbp napisał: innego sposobu Political asylum? https://en.wikipedia.org/wiki/Asylum_in_the_United_States Cytuj Second, the applicant must prove that he or she would be persecuted on account of one of five protected grounds: race, religion, nationality, political opinion, and social group. Więc jeśli PiS zacznie areszty opozycji, to furtka otwarta. Z tego co pamiętam była też jedna Pani z PiS, która publicznie rzuciła pomysł o rejestrze ateistów, ale po burzy, która na nią potem spadła wycofała się z tej genialnej propozycji.
kzielu Napisano 25 Lutego 2017 Zgłoś Napisano 25 Lutego 2017 Chciałbym tylko zauważyć że frivolous asylum claim to deportacja i dożywotni ban więc ostrożnie z takimi radami.
sly6 Napisano 25 Lutego 2017 Zgłoś Napisano 25 Lutego 2017 Kiedys czytałem o takim kłamstwie. Urząd Imigracyjny z Kanady sprawdził i wyszło ze żadnego prześladowania nie było i było po pobycie i deportacja.
darekbp Napisano 26 Lutego 2017 Autor Zgłoś Napisano 26 Lutego 2017 A takie ogólne pytanie do Was warto na stałe do stanów wyjeżdżać jest teraz?
Gość Napisano 26 Lutego 2017 Zgłoś Napisano 26 Lutego 2017 Jak masz wyksztalcenie, dobry zawod i nie boisz sie potecjalnych przesladowan z tytulu bycia imigrantem (szczegolnie teraz), to czemu nie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.