Skocz do zawartości

Visa waiver

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A skąd się spodziewasz odpowiedzi? Przeciez te Twoje papiery leżą u adwokata w szafie. On ich nigdzie nie wysłał. Dales mu czek czy gotówkę? Sprawa już dawno zamknieta.

• Odpowiedzi 20
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
2 minuty temu, Skowron79 napisał:

Tak ale zostal wprowadzony tzw. Waiver i moge starac sie o przebaczenie na podstawie sponsorowania o prace

Drogo kosztowało? Powiedz iie, znawcy tematu zaraz ocenia czy kwota jest prawdopodobna czy tylko zaplaciles adwokatowi dwa tygodnie wakacji w Meksyku.

Napisano

.dzięki za wszystkie komentarze i odpowiedzi , trochę mnie postraszyliscie ...spodziewałem się... ale będę drazyl temat dalej 

Napisano

Ja rozumiem tylko przeraża mnie taka ilość mało pociesznych informacji na temat adwokatów , nigdy wcześniej nie korzystałem z ich usług i nie spodziewałem się takiej dezinformacji i ...sam nie wiem jak to nazwać

Napisano

Ja jestem teraz szczerze ciekawa twojej historii. Dlaczego waiver? Przeaiedziales pobyt? Kto sponsorowal cię na wizę pracownicza? Bo w sumie na te wizę aplikacje wysyła pracodawca. Nie ty. Jeśli to wiza pracownicza to dlaczego piszemy w dziale dla wiz małżeńskich? Jesteś teraz legalnie w USA czy gdzieś indziej? Jaki to był rodzaj waivera i wizy? 

Napisano

Typowy papuga wyzyskiwacz z wizytówką "adwokat imigracyjny" narżnął chłopaka na kasę. Taki z niego prawnik jak i ze mnie albo większość z nas tutaj. Prawie każdy ma jako takie pojęcie o procedurach imigracyjnych. Do tego dobry bajer, brak tupetu i bezczelna chciwość.   Naopowiadal bajek, wziął pieniądze  i tyle go widzieli. 

Dobrze żeby chłopak jak już pogodzi się z wtopą opisał swój przypadek. Może uchroni inne potencjalne ofiary przed podobnymi oszustami.

edit: wciąż trudno mu uwierzyć że został oszukany...

Napisano
7 godzin temu, Skowron79 napisał:

Tak ale zostal wprowadzony tzw. Waiver i moge starac sie o przebaczenie na podstawie sponsorowania o prace

Nie ma waiverow przy sponsorowaniu pracowniczym. Zostałeś oszukany.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...