agatenka Napisano 22 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2017 Haha male niedopowiedzenie. Miałam na mysli Kriejtora.
quarterback87 Napisano 22 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2017 28 minut temu, agatenka napisał: Haha male niedopowiedzenie. I jak się pięknie "sprzedałem". Tak się właśnie wpada na rozmowach z urzędnikami. Ale wstyd .
cee Napisano 22 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2017 Ile lat ty masz już tą zielona kartę? Jak z podatkami i obowiązkami dot. USA? Wg mnie to poczekać na twoje obywatelstwo, ślub i wtedy droga otwarta bo narazie chyba marne szanse
Karuzelka Napisano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2017 Myślę, że Twoja narzeczona nie ma najmniejszych szans na wizę w najbliższym czasie, na dodatek dziewczyna w ambasadzie Ciebie wtopiła, bo przecież powiedziała, że z Tobą mieszka, a Ty powinieneś mieszkać w USA... czy ona podawała w ambasadzie Twoje jakies dane? Jeżeli tak, to myślę, że przy kolejnym locie do Stanów odbiorą Ci GC.
Kriejtor Napisano 23 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2017 Kartę mam prawie 4 lata, jestem tam co 9-11 miesięcy. Póki co żadnych problemów nie miałem, raz tylko na przejściu polecono mi żebym podróżował co 6 mies jeśli chcę być pewien że nie utracę GC. Jestem zameldowany w NY, opłacane były podatki, mam wykupione ubezpieczenie. Teraz lecę w czerwcu, muszę obgadać sprawę sprzedaży domu dziadków. Oczywiście o ile mnie wpuszczą jeszcze. Żebym mógł się starać o obywatelstwo musiałbym tam się teraz osiedlić i pozostać przez minimum dwa i pół roku. Myślę że to dość spore wyzwanie dla związku xD Poza tym chodzi nam głównie o turystykę. Mam mieszkanie i firmę tutaj więc aż tak mnie nie ciągnie do stałego pobytu w USA. Jeżeli mi GC nie zabiorą to myślałem czy nie zaproponować Anecie Au Pair. Wyczytałem, że można załapać się na 3 mies tylko. Mógłbym spędzić z nią tam np 2 tyg z tego czasu. Ma ktoś w tym jakieś doświadczenie? Czy też nie ma sensu próbować skoro miała odrzuconą B-2?
Jackie Napisano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2017 17 minut temu, Kriejtor napisał: Kartę mam prawie 4 lata, jestem tam co 9-11 miesięcy. Póki co żadnych problemów nie miałem, raz tylko na przejściu polecono mi żebym podróżował co 6 mies jeśli chcę być pewien że nie utracę GC. Kto konkretnie co to powiedział?
Jackie Napisano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2017 17 minut temu, Kriejtor napisał: Jestem zameldowany w NY W USA nie istnieje coś takiego jak zameldowanie.
Gość Napisano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2017 Jesli od 4 lat latasz tam tylko co 9 - 11 miesiecy na krotkie okresy czasu to szczerze, bedziesz mial szczescie jesli cie wpuszcza. :/ Napisz jak poszlo, jak polecisz. Jestem ciekawa.
Jackie Napisano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2017 19 minut temu, Kriejtor napisał: Jeżeli mi GC nie zabiorą to myślałem czy nie zaproponować Anecie Au Pair. Wyczytałem, że można załapać się na 3 mies tylko. Mógłbym spędzić z nią tam np 2 tyg z tego czasu. Ma ktoś w tym jakieś doświadczenie? Czy też nie ma sensu próbować skoro miała odrzuconą B-2? Kombinujesz jak koń pod górkę. Na Au Pair się pracuje, a nie zwiedza i randkuje. Pomijam fakt że po odmowie turystycznej staranie się o Au Pair będzie b. podejrzane.
Jackie Napisano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2017 3 minuty temu, Roelka napisał: Jesli od 4 lat latasz tam tylko co 9 - 11 miesiecy na krotkie okresy czasu to szczerze, bedziesz mial szczescie jesli cie wpuszcza. :/ Wpuścić to go wpuszczą. Razem z datą na spotkanie w sądzie imigracyjnym.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.