Skocz do zawartości

DV-2018 Wylosowany / Nie Wylosowany

DV-2018 Wylosowany / Nie Wylosowany  

231 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zostałeś/aś wylosowany/a w loterii DV-2018 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
10 minut temu, Janusz666 napisał:

Ok rozumiem . Tak nie mam zakazu. Prawnik zająłby się wypełnianiem wniosku i aplikacja. 

? Nie masz na co pieniedzy wydawac ?? Przeciez wypelnienie tego jest dosc trywialne.

• Odpowiedzi 2,9 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Moja znajoma rowniez zostala wylosowana w tym roku w DV. Czy ma szanse otrzymac wize jesli nie zna angielskiego? Czy interview bedzie mozna prowadzic po polsku z konsulem?
Rozumiem, ze ja moge wypelnic DS260 w jej imieniu?

Napisano
15 minut temu, spaniard napisał:

Moja znajoma rowniez zostala wylosowana w tym roku w DV. Czy ma szanse otrzymac wize jesli nie zna angielskiego? Czy interview bedzie mozna prowadzic po polsku z konsulem?
Rozumiem, ze ja moge wypelnic DS260 w jej imieniu?

mozesz wypelnic,rozmowa może być po polsku lecz co dalej tam na miejscu?

Napisano

Hej, mam jeszcze jedno pytanie. Czy po wypełnieniu wniosku DS-260 powinienem dostać jakiegoś maila zwrotnego ? Próbowałem znaleźć takowa info przez lupke, ale nie mogłem, przewertowałem kilka stron ale też jakoś bez efektu. Ogolnie też mnie ciekawi jakie powinienem dostać maile. Z terminami jakimis ? Z badaniami jakie mam wykonać ? Pozdrawiam 

Napisano
3 godziny temu, kormel napisał:

Hej, mam jeszcze jedno pytanie. Czy po wypełnieniu wniosku DS-260 powinienem dostać jakiegoś maila zwrotnego ? Próbowałem znaleźć takowa info przez lupke, ale nie mogłem, przewertowałem kilka stron ale też jakoś bez efektu. Ogolnie też mnie ciekawi jakie powinienem dostać maile. Z terminami jakimis ? Z badaniami jakie mam wykonać ? Pozdrawiam 

odpowiedź masz tutaj ze po wysłaniu ds drukujesz stronę z potwierdzeniem lub tez możesz to później zrobić

https://travel.state.gov/content/visas/en/immigrate/immigrant-process/documents/Submit_Visa_Application.html

na 6-8 tygodni przed rozmowa dostaniesz email,sprawdzasz spam bo czasami to tam trafia. Wtedy zaczynasz robić badania,kompletować dokumenty. Na forum będziemy podawać jakie numery są zapraszane .

Napisano

Właśnie chciałem wypełnić DS 260, ale zauważyłem, że paszport mam ważny do lutego 2018 (w tych okolicach mogę mieć rozmowę). Czy w związku z tym mam teraz w DS 260 podać dane obecnego paszportu, a po wyrobieniu nowego poprosić KCC o odblokowanie formularza, zmienić to w mojej aplikacji i przynieść oba na rozmowę? Czy przez to moja aplikacja trafi na koniec, co może skutkować niezałapaniem się na rozmowę?

P.S. sorry, jeśli pytanie się powtarza, ale przeszukałem trochę forum i nie znalazłem odp na takie pytanie

Napisano
Godzinę temu, majkelo napisał:

Właśnie chciałem wypełnić DS 260, ale zauważyłem, że paszport mam ważny do lutego 2018 (w tych okolicach mogę mieć rozmowę). Czy w związku z tym mam teraz w DS 260 podać dane obecnego paszportu, a po wyrobieniu nowego poprosić KCC o odblokowanie formularza, zmienić to w mojej aplikacji i przynieść oba na rozmowę? Czy przez to moja aplikacja trafi na koniec, co może skutkować niezałapaniem się na rozmowę?

P.S. sorry, jeśli pytanie się powtarza, ale przeszukałem trochę forum i nie znalazłem odp na takie pytanie

ja na to odpowiedziałem.. Możesz za trzy tygodnie odebrać nowy paszport i wtedy wyslac ds,wyslac teraz a na rozmowę mieć dwa paszporty lub odblokować ds lecz tutaj przesunie Cię o czasie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...