Skocz do zawartości

DV-2018 Wylosowany / Nie Wylosowany

DV-2018 Wylosowany / Nie Wylosowany  

231 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zostałeś/aś wylosowany/a w loterii DV-2018 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jakie są możliwości uiszczenia opłaty imigracyjnej $330 w ambasadzie bezpośrednio przed rozmową? Można płacić gotówką w USD?

Pytam bo dolar aktualnie jest stosunkowo tani więc pewnie sporo osób bedzie chciało sie teraz zaopatrzyć w walutę. :)

• Odpowiedzi 2,9 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
2 godziny temu, Marek Kowalczyk napisał:

Jakie są możliwości uiszczenia opłaty imigracyjnej $330 w ambasadzie bezpośrednio przed rozmową? Można płacić gotówką w USD?

Pytam bo dolar aktualnie jest stosunkowo tani więc pewnie sporo osób bedzie chciało sie teraz zaopatrzyć w walutę. :)

Można płacić gotówką w USD. Pracownik ambasady po sprawdzeniu zgodności dokumentów wysyła Cię z kwitkiem na górę do kasy.

Napisano
5 godzin temu, BartekWSH napisał:

Można płacić gotówką w USD. Pracownik ambasady po sprawdzeniu zgodności dokumentów wysyła Cię z kwitkiem na górę do kasy.

Czyli generalnie pieniądze wpłacam dopiero, kiedy się wszystko zgadza, więc nie ma możliwości utraty pieniędzy bez otrzymania wizy?

Napisano
1 minutę temu, majkelo napisał:

Czyli generalnie pieniądze wpłacam dopiero, kiedy się wszystko zgadza, więc nie ma możliwości utraty pieniędzy bez otrzymania wizy?

nie, z tego co się orientuje to decyzje o wizie otrzymujesz dopiero podczas rozmowy z konsulem, a nie podczas sprawdzania dokumentów przez pracownika ambasady, zatem jest możliwość ze sie zapłaci za rozpatrzenie wniosku i bedzie decyzja negatywna.

Napisano
3 minuty temu, majkelo napisał:

nie zupełnie.. Przyjęcie dokumentów,czekasz na rozmowę po wpłacie i Konsul wydaje zgodę.

Napisano
Dnia 3.05.2017 o 14:04, kasia-125 napisał:

Ja mysle ze szansa zawsze jakas jest. ja co prawda juz jakis czas temu ale mialam nr 2014UE369xx i tez myslalam ze juz nas nie zaprosza a tak to juz zaraz mnie 2 lata jak tu mieszkamy.

Podniosłas mnie trochę na duchu :) ale boje się ze bez znajomosci perfekcyjnego angielskiego może być ciężko. Plus chyba zgubiłam moja książeczkę ze szczepieniami z dzieciństwa :( 

Napisano
48 minut temu, sly6 napisał:

Ciężko na rozmowie o wizę czy o zyciu w USA? Co do książeczki pisaliśmy co i jak.

Ciężko na rozmowie :( książeczka wiem ze trzeba iśc do odpowiedniego lekarza ale to już jak się dostanie zgodę się robi tyle zrozumiałam i ze najlepiej mieć książeczkę żeby potwierdzić jakie szczepienia się miało. Tak? 

Napisano
3 minuty temu, Efffffka napisał:

Ciężko na rozmowie :( książeczka wiem ze trzeba iśc do odpowiedniego lekarza ale to już jak się dostanie zgodę się robi tyle zrozumiałam i ze najlepiej mieć książeczkę żeby potwierdzić jakie szczepienia się miało. Tak? 

jak poczytasz więcej to zobaczysz ze możesz rozmawiać po polsku,co do badań to jak brak masz tej książeczki to możesz dostać np o dwie szczepionki więcej i to się wiąże z oplata. Tak badania robisz gdy masz zaproszenie na rozmowę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...