Skocz do zawartości

DV-2018 Wylosowany / Nie Wylosowany

DV-2018 Wylosowany / Nie Wylosowany  

231 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zostałeś/aś wylosowany/a w loterii DV-2018 ?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,9 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
15 godzin temu, Marek Kowalczyk napisał:

Jest juz nowy biuletyn z ciekawymi informacjami :)

prawie 116 000 wylosowanych spośród 14,7 mln zgłoszeń. Polska 863 wylosowanych

zatem w tym roku raczej nie bedzie drugiego losowania

Gdzie na jakiej stronie morzna przeczytac ta informacje

Napisano
43 minuty temu, Marek Kowalczyk napisał:

z takich ciekawostek to pojawiła sie tez chyba pierwsza oficjalna zapowiedz DV-2019 

Mam nadzieje ze sie nie przyda :)

Napisano
Dnia 10.06.2017 o 09:26, MMNycz napisał:

CN336xx

Ja 32xxx i licze na rozmowe w czerwcu 2018. Patrzac po poprzednich latach powinnismy sie zalapac. Mi pasuje bo dla mnie im pozniej tym lepiej. Moze sie miniemy w ambasadzie w przyszlym roku. Trzymam kciuki.

Napisano
17 minut temu, Maciek Kowalczyk napisał:

Ja 32xxx i licze na rozmowe w czerwcu 2018. Patrzac po poprzednich latach powinnismy sie zalapac. Mi pasuje bo dla mnie im pozniej tym lepiej. Moze sie miniemy w ambasadzie w przyszlym roku. Trzymam kciuki.

A gdzie bedziemy sie widziec juz w US?:)

Ja bym mogl juz dzis spakowac rodzine i wyjechac :)

Napisano

Hej Wszystkim,

Pierwszy raz startowałem i wylosowałem mam numer 19xx,

Wypełniam wniosek ds-260 i mam pytań kilka, przepraszam jak się powtarzają ale doczytałem do 10 strony i nie mogłem wytrzymać, żeby dopytać się o rzeczy, które nie wiem.

W jakim języku wypełniamy ten wniosek?? np. Jak mam wpisać Liceum Ogólnokształcące to zostawiam tak czy tłumacze na język angielski?? 

Kolejne pytanie odnośnie edukacji, wpisujemy wszystkie etapy edukacji zaczynając od podstawówki, kończąc na studiach?

Co trzeba wpisać w polu Course of Study a także Degree Diploma or Certifikate Receied  oraz co oznacza słowo Supervisior  i jaką należny dać odpowiedź.

Czekam z niecierpliwością na pomoc, 

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...