Skocz do zawartości

DV-2018 Wylosowany / Nie Wylosowany

DV-2018 Wylosowany / Nie Wylosowany  

231 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zostałeś/aś wylosowany/a w loterii DV-2018 ?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,9 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Witajcie,

też czekam niecierpliwie na wyznaczenie spotkania, numer mam dość niski, 5XXX, wiec spodziewam sie rozmowy w grudniu... i przepraszam, że tak z innej beczki, ale - rozmowa i co potem? W parę miesięcy trzeba sprzedać mieszkanie, samochod, rozwiązać umowę o prace, pozałatwiać co trzeba w urzędach itp... a jednocześnie trzeba zorganizować sobie jakiś start w USA - wiec tak mi sie wydaje, że nie da się po prostu raz poleciec, trzeba będzie poleciec co najmniej dwa razy, ten pierwszy raz by znaleźć jakieś lokum itp, a drugi juz na stałe całą rodziną... czy jak wy to widzicie ?

pozdrawiam

Napisano
2 godziny temu, MeganMarkle napisał:

Witajcie,

też czekam niecierpliwie na wyznaczenie spotkania, numer mam dość niski, 5XXX, wiec spodziewam sie rozmowy w grudniu... i przepraszam, że tak z innej beczki, ale - rozmowa i co potem? W parę miesięcy trzeba sprzedać mieszkanie, samochod, rozwiązać umowę o prace, pozałatwiać co trzeba w urzędach itp... a jednocześnie trzeba zorganizować sobie jakiś start w USA - wiec tak mi sie wydaje, że nie da się po prostu raz poleciec, trzeba będzie poleciec co najmniej dwa razy, ten pierwszy raz by znaleźć jakieś lokum itp, a drugi juz na stałe całą rodziną... czy jak wy to widzicie ?

pozdrawiam

masz na tym forum trochę historii i tak osoby robią jak piszesz.

a kiedy odesłałeś ds260? Podałeś adres na który mają przyjść zielone karty bo piszesz o lokum do mieszkania,ze musisz poszukać

Napisano

Przede wszystkim od rozmowy (a dokładniej od badań) macie 180 dni, żeby przekroczyć granicę USA. Wszyscy. Znaczy każdy, kto dostał wizę imigracyjną. Nie musi być to od razu wyjazd w jednym kierunku.

Ale to od Was zależy, jak sobie to wszystko poukładacie :)

Napisano

Ok, czyli będzie git jesli pojedziemy wszyscy cała rodziną w ciagu tych 180dni i potem wrócimy jeszcze na trochę? Myślałam ze jak juz sie wyjedzie to trzeba tam być i siedzieć i czekać aż GC przyjdzie...

co do adresu to podałam adres moich przyjaciół którzy mieszkają tam na stałe (mają obywatelstwo) u nich sie możemy zatrzymać na początku ale tez chcemy jak najszybciej być na swoim, nie będziemy przecież z nimi mieszkać, także mieszkania będziemy szukać od początku...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...