Skocz do zawartości

DV-2018 Wylosowany / Nie Wylosowany

DV-2018 Wylosowany / Nie Wylosowany  

231 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zostałeś/aś wylosowany/a w loterii DV-2018 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie miałem problemów z bankiem, kupnem domu, IRSem, DMV, kartami kredytowymi, kredytami na auto - wiec uważam, że nie powinienem mieć większych problemów. Kiedyś oglądałem formę N-400 - tam chyba jest możliwość skorygowania - wpisujesz jak "chcesz" po naturalizacji się nazywać. Z tego co ja wiem to głównie jest to przez Chińczyków używane, którzy masowo amerykanizują sobie imiona i nazwiska, aczkolwiek mój pomysł na "zamerykanizowanie" swoich danych był taki, że odkręce ten problem z dwoma imionami.

• Odpowiedzi 2,9 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
1 minutę temu, katia25 napisał:

status wiec dobry:) zadzwon zapytac sie co z paszportem, moze przypadkiem trafilo do odbioru w annopolu

no właśnie na Annopolu mam odebrać, tylko czekam na info czy już tam jest. Dzwonilem z zapytaniem, ale prosza mnie o jakiś nr. który jest zapewne na dokumencie z TNT...który leży w domu:)  a ja jestem  wpracy i nie mam jak sprawdzić.

Napisano

Witam,

Rozmowa niedlugo i troche stresik lapie :)

Chcialem zweryfikowac jedna rzecz. Na stronie ambasady jest napisane : "Każdy małżonek powinien przedstawić jedną kopię odpisu aktu małżeństwa. Przyjmujemy wyłącznie odpisy zupełne polskich aktów małżeństwa." Rozumiem ze ja mam przedstawic jedna kopie i moja malzonka ma przedstawic jedna kopie, zgadza sie? I czy przez kopie rozumiemy tutaj zwykla kopie xero czy to musi byc jakas specjalna kopia wydana przez urzad stanu cywilnego? 
Pozdrawiam.

Edit: przepraszam, ale juz o to pytalem. moj blad. tylko nie wiem teraz jak to usunac... 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...