Skocz do zawartości

roczna nauka angielskiego

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
8 godzin temu, kingam1 napisał:

Właśnie o to chodzi. Pani Konsul nie chciała zobaczyć ŻADNEGO z moich dokumentów. Do ewentualnej drugiej wizyty przygotowałam dokumenty z uczelni w Polsce z ofertą stażu. Mogłabym coś jeszcze zrobić? Jak moja sytuacja mogła się zmienić skoro WSZYSTKO trzyma mnie w Polsce  i wszystko na to wskazuje?

Dla Pani konsul wystarczyla taka 'mieszanka" - najpierw W&T czyli bylas studentka, pozniej pojechalas do znajomych od grudnia do kwietnia (Bogiem a prawda kogo stac na wakacje przez 5 miesiecy) + pytanie w jaki sposob dostalas wize turystyczna, a teraz po powrocie ze Stanow chcesz sie starac o wize studencka na nauke jezyka... 

To sa tylko moje przypuszczenia, ale znam wiele spraw niemal w 100% pokrywajacych sie z Twoja, gdzie ludzie otrzymali identyczna odpowiedz jak Ty od p. Konsul. 

Trzeba by wiedziec co dokladnie mialas w DS, ile razy i jak dlugo bylas wczesniej w USA, co wpisalas we wniosku o wize turystyczna itd. 

Uwazam, ze pomysl z au pair nie jest zly, o ile mialabys mozliwosc chodzenia do szkoly, bo w rzeczywistosci nianie chodza naprawde pare godzin w tygodniu a to moze Ci nie byc pomocne. 

• Odpowiedzi 23
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Takie też skakanie po wizach tzn jednej nie dostanę to idę po inna to też w Ambasadzie są na to wyczuleni.

Możesz lecieć do Kanady.  Tylko że tam musisz chodzić do szkoły, ostatnio bardzo tego przestrzegają. 

Napisano
18 godzin temu, sly6 napisał:

Możesz lecieć do Kanady.  Tylko że tam musisz chodzić do szkoły, ostatnio bardzo tego przestrzegają. 

Przeciez moze angielskiego uczyc sie w UK. Bilety za pare zl tanimi liniami. Co 2 weekend w domu. Swieta w domu. Funty.

• 1 miesiąc później...
Napisano

Za drugim razem otrzymałam wizę. Miałam okazję wszystko na spokojnie wyjaśnić, a Pan Konsul był bardzo cierpliwy. Dlatego ESL zaczynam w kolejnym wolnym terminie od poprzedniego, czyli 7 sierpnia. Dzięki za wszystkie informacje! Warto starać się ponownie i być merytorycznie przygotowanym. :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...