rzecze1 Napisano 11 Maja 2017 Zgłoś Napisano 11 Maja 2017 To co jeszcze rano wydawalo sie niewiarygodna pogloska staje sie powoli przygnebiajaca rzeczywistoscia: https://www.google.co.uk/amp/mobile.reuters.com/article/amp/idUSKBN1862QS Tak sluzby "bezpieczenstwa" ludzi wytresuja, ze w 2050 bedziemy latac w jednakowych powietrznych kombinezonach, bez zadnych osobistych rzeczy i tylko po przejsciu glebokiego cavity search...
pelasia Napisano 11 Maja 2017 Zgłoś Napisano 11 Maja 2017 Ha ha ha w 2050 to ja juz latać nigdzie nie będę
KaeR Napisano 11 Maja 2017 Zgłoś Napisano 11 Maja 2017 Ja wracam SASem więc możliwe, że mogą mi skoczyć. Jak samolot po drodze nie wybuchnie to znaczy, to co im do tego. :-)
rzecze1 Napisano 11 Maja 2017 Autor Zgłoś Napisano 11 Maja 2017 Godzinę temu, KaeR napisał: Ja wracam SASem więc możliwe, że mogą mi skoczyć. Jak samolot po drodze nie wybuchnie to znaczy, to co im do tego. :-) Jeszcze tego nie wprowadzili zatem oficjalnych informacji nie ma (w tytule byl zamierzony znak zapytania, edytowac juz sie nie da, albo nie widze), ale z przeciekow wynika, ze bedzie to dotyczyc wszystkich linii lotniczych na lotach do USA, a nie tylko linii amerykanskich. Wszystko wieksze od telefonu (dozwolny jeden na osobe) ma isc do "hold'u". Laptopy, tablety, aparaty fotograficzne, wszystko co ma baterie. Wynika z tego tuzin powaznych problemow, czym i tez zainteresowala sie dzis Unia Europejska. Juz niedlugo sie dowiemy czy to czego nie udalo sie im przepchnac w 2005 przejdzie w 2017...
KaeR Napisano 11 Maja 2017 Zgłoś Napisano 11 Maja 2017 Głównie było o liniach amerykańskich. Generalnie musiałyby powrócić bramki przed gateami do USA. Jak inaczej to wyegzekwuja? Pamiętacie ile zajęła edukacja odnośnie płynów?
rzecze1 Napisano 11 Maja 2017 Autor Zgłoś Napisano 11 Maja 2017 4 minuty temu, KaeR napisał: Głównie było o liniach amerykańskich. Generalnie musiałyby powrócić bramki przed gateami do USA. Jak inaczej to wyegzekwuja? Pamiętacie ile zajęła edukacja odnośnie płynów? To jest jeden z "tuzinu" problemow do rozwiazania, ale ban jesli wejdzie bedzie musial dotyczyc wszystkich linii. W innym wypadku Delta, United i AA rownie dobrze moga zawiesic loty do Europy, bo pal licho okazjonalnych turystow, zaden biznes nie bedzie kupowac ludziom biletow aby mogli sie obijac przez 8 godzin. Zobaczymy co bedzie juz w najblizszym czasie, mam nadzieje, ze w tym przypadku korporacje i pieniadze wygraja z "safety" industry.
KaeR Napisano 11 Maja 2017 Zgłoś Napisano 11 Maja 2017 Nie mam problemów z banem, ale jak pisałem wcześniej, wielu ludzi jest w podróży. Co mają zrobić z laptopami? Wyrzucić? Moim zdaniem powinni pozwolić wykonać lot powrotny z lapkiem. Inaczej będzie ciekawie.
KaeR Napisano 12 Maja 2017 Zgłoś Napisano 12 Maja 2017 Dziwne, że laptopy są be a pomarańczowy idiota z dostępem do broni atomowej jest spoko... Just sayin'.
motorolnik Napisano 12 Maja 2017 Zgłoś Napisano 12 Maja 2017 20 godzin temu, KaeR napisał: Co mają zrobić z laptopami? Będą musieli nadać. Dla mnie może być, ale niech odpowiednio zwiększą limity wagi bagażu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.