Jesi Ka Napisano 24 Maja 2017 Autor Zgłoś Napisano 24 Maja 2017 17 godzin temu, pelasia napisał: To masz juz umiejscowiony ten akt slubu czy nie, bo juz sie troche gubie w twoich wypowiedziach? Jesli nie masz jakies pytania to smialo! zalatwiony czyli, ze juz wiem, ze mama moze mi zalatwic wszystko w USC, bo myslalam, ze bede musiala specjalnie jechac po jeden papier ! Tlumaczenie juz tez mam wyslane i akt urodzenia meza w razie czego (do polskiego USC) Jedyne czego nie moge znalezc jeszcze to jakie dokladnie dokumenty musze miec w ambasadzie oprocz : wniosku, akt malzenstwa i akt urodzenia i starego paszportu. Czy potrzebuje miec cos jeszcze ?
pelasia Napisano 24 Maja 2017 Zgłoś Napisano 24 Maja 2017 Życze tobie szybkiej realizacji sprawy. U mnie tez mama załatwia w USC w moim imieniu, nawet sobie zrobiłam wycieczkę do PL w międzyczasie, ale nic to nie pomogło. Jesli twoj akt slubu zawiera dużo informacji, to powinnaś sprawę dość szybko załatwić, jesli jest odwrotnie to przygotuj sie na długotrwały proces. Co do dokumentów : http://www.losangeles.msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/paszporty/
Jesi Ka Napisano 24 Maja 2017 Autor Zgłoś Napisano 24 Maja 2017 Teraz juz wiem wszystko, myslalam, ze jakies wymyslne dokumenty ale tylko podstawowe. Dziekuje bardzo wszystkim za pomoc, juz wiem gdzie pisac jak bede czegos potrzebowac !
ilon Napisano 25 Maja 2017 Zgłoś Napisano 25 Maja 2017 U mnie w USC byli bardzo pomocni, zawsze mozesz zadzwonic do nich i podpytac.
pelasia Napisano 25 Maja 2017 Zgłoś Napisano 25 Maja 2017 4 godziny temu, ilon napisał: U mnie w USC byli bardzo pomocni, zawsze mozesz zadzwonic do nich i podpytac. U mnie niby tez, dali mi liste co potrzebuja a pozniej sie zaczelo. Ze tu za malo danych, a tu chca cos dodatkowego, teraz niby moj akt slubu jest gotowy ale nadal sie czepiaja, ze jeden dokument nie ma pieczatki a oni by ja chcieli tam widziec. Ciekawe czy mi wydadza ten polski akt slubu, skoro jest gotowy. I non stop musza sie konsultowac z przelozona, nikt nic nie wie, a podobno wszyscy wiedzieli.
Jesi Ka Napisano 5 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2017 Zaczelo sie.. wyslalam akt sluby oraz wersje przetlumaczona to nie podoba im sie ten akt slubu, ze to jest tylko kopia informacji, ze wzielismy slub, a nie akt slubu.. a to jest jedyne co mamy, oprocz tego pieknego kolorowego. Ale kazala nam isc do ewidencji ludnosci i wyciagnac oryginal. Ale teraz tak mysle, ze skoro jest tylko jeden oryginal to co w stanach nie zostaje zaden, bo w Polsce go potrzebuja?
pelasia Napisano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2017 Ja im mojego oginalu nie dałam, wyciągnęłam z urządu kopie, oczywiscie ja podbili swoimi stemplami i USC chciel do tego tłumaczenie i apostile. Nie mozna oczekiwać, ze każdy ma oryginalny akt slubu w domu.
andyopole Napisano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2017 Wydają w county dowolną ilość odpisow. U mnie $9 od sztuki.
pelasia Napisano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2017 38 minut temu, andyopole napisał: Wydają w county dowolną ilość odpisow. U mnie $9 od sztuki. U mnie $1.25
Jesi Ka Napisano 6 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2017 I wlasnie wyciagnelam te kopie z urzedu i je przetlumaczylam u tlumacza i wyslalam. (slub bralismy w toledo, ohio) To dostalam odpowiedz w polsce, ze to nie jest certyfikat malzenstwa. Jest u mnie napisane copy of marriage record i jest to jedyne co dostalam i jak zamawialam potem dodatkowe kopie to wyslali mi to samo. Babka z polski kazala mi pojsc do ewidencji ludnosci i wyciagnac kopie aktu malzenstwa (chyba chodzilo o vital record), ale jak wchodze na ich strone to jest grubym drukiem napisane ze oni nie wydaja license of marriage or death. No i faktycznie, moj akt malzenstwa nie przypomina np. aktu urodzenia, gdzie sa tylko czyste dane i daty itp. Ale nic innego mi nie dali ! Ja rozumiem, ze kazdy stan jest inny i ma swoje zasady, ale w Polsce jak im tak powiem to mnie przeciez wysmieja i powiedza, ze to nie ich problem. Nie wiem skad mam wziac ten papier juz
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.