Skocz do zawartości

Transport komputera PC

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jaka jest najlepsza opcja gdybym chciał zabrać ze sobą komputer stacjonarny do Stanów (a później z powrotem do Polski)?
Sama "pucha" pewnie nie jest aż tak dużym problemem, jednak zupełnie nie wiem co mógłbym zrobić z monitorem
żeby mi go nie potłukli podczas podróży :mellow:

Z góry dzięki za sugestie.

Napisano

No pewnie warto bo zgaduje że op używa sensownego monitora że sensownym odwzorowaniem kolorów. 99% tych na rynku tego warunku nie spełnia.

Napisano

Myślałem właśnie o kupnie monitora gorszej jakości na miejscu. Nie wiedziałem, że można upolować aż tak tanio!
Jak jednak słusznie zauważył kzielu, ogólnie używam dobrego monitora do grafiki a kupowanie czegoś sensowengo tam na miejscu
uszczupli mój budżet.

Stąd pomysł na transport.
Są jakieś specjalne lotnicze opcje na przewóz wrażliwych rzeczy?
A może lepiej jakoś kurierem wysłać? :D
Ma ktoś doświadczenie w takich sprawach?

Edit: Tym razem planuję zostać trochę dłużej. Od dwóch do 5 miesięcy, własnie planuję i organizuję wszystko.

Napisano

Fatalnie.
Ostatnim razem jak leciałem można było wziąć laptop w bagaż podręczny.
Zgaduję że 24cale monitora w plecaku to nie jest coś co przejdzie przez kontrole? :wacko:

Napisano

Kup sobie w stanach po prostu laptopa z dobra matryca, duzo taniej niz w Polsce a i tak bedzie ci potrzebny. W zasadzie to juz teraz jest potrzebny, do klientow bedziesz desktop z wielkim monitorem nosil?

Napisano

Dobry pomysł ale obciążający na razie budżet za bardzo.
Może faktycznie po prostu wezmę sam komputer w walizę - a monitor kupię na miejscu jakiś za 100dolców, tylko na czas pobytu

To nadal jednak tylko substytut, gdyby ktoś jednak miał jakiś pomysł na transport to nadal jestem otwarty na propozycje

Napisano

a wiesz jaki koszt jest transportu przez kuriera? Dodatkowe opcje kosztują by cały został Ci dostarczony. Zapytaj się linii lotniczej czy pozwolą Ci wsiąść monitor jako bagaż podręczny i ile to kosztuje.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...