KasiaKo Napisano 28 Października 2018 Zgłoś Napisano 28 Października 2018 4 hours ago, sly6 said: Data złożenia petycji, zatwierdzenia plus czy wizy były dostępne Dobry prawnik powie Ci na 100% czy masz możliwość dostać wizę, Konsul obliczy i mu wyjdzie czy masz gc czy też nie. Dlatego te daty są tak ważne i ktoś może mieć powyżej 21 lat i dostanie gc. A ta priority date ma jakies znaczenie czy to zupełnie inne daty jeszcze?
KasiaKo Napisano 28 Października 2018 Zgłoś Napisano 28 Października 2018 4 hours ago, Xarthisius said: Teraz dopiero zauwazylem, ze w tamtym watku to tez Ty o to pytalas... Zadajesz pytania na ktore juz uzyskalas odpowiedz. Liczysz na to ze sie zmieni? nie liczę ze sie zmieni, ale zapytałam tu również o to ze kazali mi wyslac akt urodzenia corki. I to mnie bardzo zastanawia, bo wy w poprzednim wątku powiedzieliście ze dziecko bedzie musiało jechac na normalnej wizie lub liście przewozowym jak dobrze pamietam. I to mnie po prostu zastanawia
Xarthisius Napisano 28 Października 2018 Zgłoś Napisano 28 Października 2018 34 minutes ago, KasiaKo said: nie liczę ze sie zmieni, ale zapytałam tu również o to ze kazali mi wyslac akt urodzenia corki. I to mnie bardzo zastanawia, bo wy w poprzednim wątku powiedzieliście ze dziecko bedzie musiało jechac na normalnej wizie lub liście przewozowym jak dobrze pamietam. I to mnie po prostu zastanawia To pytanie: On 10/27/2018 at 1:31 PM, KasiaKo said: We wrześnie tego roku urodziłam córeczkę i odrazu prawnik z USA który zajmuje sie moja sprawa kazał wyslac mi akt urodzenia i wyrobic paszport córce. Czyli bedzie ona podpięta pod moja GC ? tez juz zadalas i dostalas odpowiedz od @karina Jezeli interesuje Cie dlaczego Twoj prawnik kazal Ci wyrobic corce paszport i doslac akt urodzenia, zapytaj go.
KasiaKo Napisano 7 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2018 On 10/28/2018 at 7:42 PM, Xarthisius said: To pytanie: tez juz zadalas i dostalas odpowiedz od @karina Jezeli interesuje Cie dlaczego Twoj prawnik kazal Ci wyrobic corce paszport i doslac akt urodzenia, zapytaj go. Zapytam A czy ktoś może orientuje się jak jest z badaniami? Ponieważ dostałam już e-mail z data rozmowy. I chciałabym wiedzieć jak to wygląda
cee Napisano 7 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2018 Ostatnio trafiłem na taki filmik. Może komuś coś pomoże.
sly6 Napisano 7 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2018 Godzinę temu, KasiaKo napisał: Zapytam A czy ktoś może orientuje się jak jest z badaniami? Ponieważ dostałam już e-mail z data rozmowy. I chciałabym wiedzieć jak to wygląda Listę lekarzy masz na stronie Ambasady, dzwonisz i umawiasz się na wizytę. Płacisz na miejscu za poszczególne badania plus brakujące szczepionki
sly6 Napisano 7 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2018 20 minut temu, cee napisał: Ostatnio trafiłem na taki filmik. Może komuś coś pomoże. A gdzie ten filmik jest?
KasiaKo Napisano 7 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2018 37 minutes ago, cee said: Ostatnio trafiłem na taki filmik. Może komuś coś pomoże. Jaki filmik?
KasiaKo Napisano 7 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2018 19 minutes ago, sly6 said: Listę lekarzy masz na stronie Ambasady, dzwonisz i umawiasz się na wizytę. Płacisz na miejscu za poszczególne badania plus brakujące szczepionki Tzn wszystkie badania i szczepionki musze juz miec przed rozmowa tak? Dobrze rozumiem? A czy wiesz jakie to sa badania i jakie szczepionki? I jak w ogole jest ze szczepionkami, ponieważ jestem matka karmiąca i nie moge z tego co wiem wziąć szczepionek. Aaa i na stronie ambasady tzn jeżeli mam rozmowę w Warszawie to tam musze robic badania? Czy można w Krakowie?
sly6 Napisano 7 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2018 1 minutę temu, KasiaKo napisał: Tzn wszystkie badania i szczepionki musze juz miec przed rozmowa tak? Dobrze rozumiem? A czy wiesz jakie to sa badania i jakie szczepionki? I jak w ogole jest ze szczepionkami, ponieważ jestem matka karmiąca i nie moge z tego co wiem wziąć szczepionek. Aaa i na stronie ambasady tzn jeżeli mam rozmowę w Warszawie to tam musze robic badania? Czy można w Krakowie? Możesz mieć badania w Krakowie. Listę badań też masz na stronie Ambasady plus piszemy tutaj w tematach o loterii wizowej bo zakres badań jest taki sam. Co do szczepionek jeśli masz kartę szczepień to weź ja ze sobą np jako dziecko czy młoda osoba miałaś szczepienia i jeśli będą kompletne to Cie nie będą szczepić jeśli brakuje to Ci o tym powiedzą. Kiedyś tutaj ktoś pisał że podobno można po wlocie się zaszczepić tylko potwierdź to w Ambasadzie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.