Joanna30 Napisano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2017 Zwłaszcza, że cała reszta rodziny jest już legalnie i raczej wjechali legalnie, skoro mogli swój pobyt zalegalizować. Szkoda dziewczyny.
andyopole Napisano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2017 Trzeba ja wywieźć z USA ta sama drogą. Wtedy nikt nie będzie wiedział ze tu była.
papski Napisano 15 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2017 Dnia 8/13/2017 o 21:18, kzielu napisał: Po powrocie do PL z zalozenia ta osoba bedzie miala 10-letniego bana i poniewaz nie jest immediate relative to - o ile dobrze pamietam - rodzice nie beda mogli wystapic o hardship waiver. Bez powrotu do PL nie ma zadnej szansy na zmiane statusu, chyba ze przez malzenstwo z obywatelem ale i tak pozostaje kwestia EWI. Popytałem się jeszcze i jednak Ona turaj wleciała na turystycznej wizie, także USA już wiedzą, że ta osoba tutaj jest nielegalnie. Stawiam, że jak przyjdzie kolej na ich petycje to z automatu odrzucą, nie mylę się? Dnia 8/14/2017 o 10:52, Joanna30 napisał: Zwłaszcza, że cała reszta rodziny jest już legalnie i raczej wjechali legalnie, skoro mogli swój pobyt zalegalizować. Szkoda dziewczyny. Jak wyżej, jednak normalnie przyleciała na turystycznej a dlatego nie mogła jak reszta rodziny wjechać bo wpadła w inną kategorie powyżej 21 lat, a nie jest to osoba, która się sama może sobą zająć przez okres oczekiwania.
kzielu Napisano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2017 29 minut temu, papski napisał: Popytałem się jeszcze i jednak Ona turaj wleciała na turystycznej wizie, także USA już wiedzą, że ta osoba tutaj jest nielegalnie. Stawiam, że jak przyjdzie kolej na ich petycje to z automatu odrzucą, nie mylę się? W skrocie - tak. W momencie jak priority date bedzie current (czyli "przyjdzie ich kolej") przy probie zmiany statusu zostanie odrzucony i moze skonczyc sie deportacja.
sly6 Napisano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2017 i tak to się kończy teraz tych czasach,deportacja. A w Ambasadzie to zakaz dostanie na okres trzech lub 10 lat. A waiver jest lecz tutaj musi być dobry prawnik by to przeszlo.
papski Napisano 15 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2017 Dziękuje Wam za odpowiedzi. Przekaże wieści dalej.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.