quarterback87 Napisano 6 Września 2017 Zgłoś Napisano 6 Września 2017 15 godzin temu, RobertNYc napisał: Andy-ja z kolei ciebie pamiętam z forum "MojaWyspa" z GB. Zapomniałeś wspomnieć o takim "drobiazgu" jak twój wieloletni zarobkowy pobyt w W. Brytanii. Dzięki temu do USA przyjechałeś ze sporym zasobem gotówki na start. Robert, bez obrazy ale to jest śmieszne. Bo wygląda na to, że do US emigruje się (niezależnie od sposobu) wyłącznie prosto z Polski, bez grosza przy d*pie.
andyopole Napisano 6 Września 2017 Zgłoś Napisano 6 Września 2017 7 minut temu, ilon napisał: W koncu sie dowiedzialam Andy ile masz lat A wiec mozesz mowic mi "wuju".... Jesli czytalas POTOP to musisz wiedziec ze "wuj to.... wuj". Tak stwierdzil imc pan Zagloba herbu Wczele.
quarterback87 Napisano 7 Września 2017 Zgłoś Napisano 7 Września 2017 22 godziny temu, andyopole napisał: A wiec mozesz mowic mi "wuju".... Jesli czytalas POTOP to musisz wiedziec ze "wuj to.... wuj". Tak stwierdzil imc pan Zagloba herbu Wczele. Wuj nie łże
KrysiaK Napisano 8 Września 2017 Zgłoś Napisano 8 Września 2017 Dnia 9/5/2017 o 07:58, Peterr napisał: Witam, Czy jest sens jechać po 45 roku życia do USA ? Na takie pytanie kazdy musi sobie sam odpowiedziec. Trzeba tylko pamietac,ze na poczatu zawsze jest ciezko. Nawet jak sie zna jezyk, znajdzie w miare dobra prace, to jest to "inny swiat". Jest wiele rzeczy z zycia codziennego innych niz w Polsce. Wiele tzw niepisanych zasad. Nie kazdy umie sobie poradzic w nowej, obcej rzeczywistosci ale wiekszosc daje rade. Trzeba pamietac,ze nikt Cie tu na sile nie ciagnie, Ty sam podejmujesz decyzje, ze chcesz tu zyc. Skoro chcesz to nalezy zrobic wszystko,zeby sobie dac rade. To jest kraj ktory daje szanse kazdemu, trzeba tylko chciec.
Partners Napisano 13 Września 2017 Zgłoś Napisano 13 Września 2017 Nie miejcie za źle, ale przedstawienie rodziny, z której osoby klasyfikują się w kategorii nikłej szansy na utratę pracy i jednoczenie pracy w uprzywilejowanym środowisku zaufania społecznego w Polsce jest jak wysłanie dzieci bogatych rodziców na studia w egzotycznym kraju. Mają bardzo dużo do stracenia, a nie wiele do zyskania.
ilon Napisano 14 Września 2017 Zgłoś Napisano 14 Września 2017 Dnia 9/6/2017 o 15:03, andyopole napisał: A wiec mozesz mowic mi "wuju".... Jesli czytalas POTOP to musisz wiedziec ze "wuj to.... wuj". Tak stwierdzil imc pan Zagloba herbu Wczele. Andy wez napisz po polsku, a nie jak sly bo nie rozumiem
quarterback87 Napisano 14 Września 2017 Zgłoś Napisano 14 Września 2017 1 godzinę temu, ilon napisał: Andy wez napisz po polsku, a nie jak sly bo nie rozumiem I zrazu widać kto twórczość mości Sienkiewicza obchodził szerokim łukiem
andyopole Napisano 14 Września 2017 Zgłoś Napisano 14 Września 2017 3 godziny temu, quarterback87 napisał: I zrazu widać kto twórczość mości Sienkiewicza obchodził szerokim łukiem 5 godzin temu, ilon napisał: Andy wez napisz po polsku, a nie jak sly bo nie rozumiem Przeczytaj POTOP sobie. To tylko trzy tomy.
Joanna30 Napisano 15 Września 2017 Zgłoś Napisano 15 Września 2017 Andy, Potop to ino jeden tom Wiem, bo tylko jego przeczytałam
kzielu Napisano 15 Września 2017 Zgłoś Napisano 15 Września 2017 4 godziny temu, Joanna30 napisał: Andy, Potop to ino jeden tom Wiem, bo tylko jego przeczytałam Ale self burn ;-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.