Efes Napisano 3 Października 2017 Zgłoś Napisano 3 Października 2017 Mam pytanie, bo wypełniam aplikację i zastanawiam się czy w polu "City/Town" mam wpisać "Cracow" czy "Krakow" ?
karusek Napisano 3 Października 2017 Zgłoś Napisano 3 Października 2017 13 minut temu, Efes napisał: Mam pytanie, bo wypełniam aplikację i zastanawiam się czy w polu "City/Town" mam wpisać "Cracow" czy "Krakow" ? nie tlumaczysz nazw wlasnych, ale nie uzywasz polskich liter
Kazim22 Napisano 3 Października 2017 Zgłoś Napisano 3 Października 2017 6 godzin temu, haneczka019 napisał: Xarthisius myślę, że tu bardziej chodziło o pytanie, które zadał Kazim22 (powyżej) i odpowiedź na to pytanie poniżej. Przy braku wylosowania, nie ma mowy o wysyłaniu DS-260 . To tak gwoli ścisłości. Czyli co? Jeżeli wezmę udział w losowaniu a nie zostanę wylosowany to to nigdzie nie będzie odnotowane? A jak wezmę i zostanę wylosowany ale nie otrzymam GC to to już będzie odnotowane i przy ewentualnym wyjeździe na obecnej wizie B2 może się rzucać ten fakt w oczy? Sorry za głupie pytanie, ale w tym roku byłem w stanach, i ewentualnie w przyszłym roku lub za dwa lata i w kolejnych znowu bym tam chciał polecieć na wakacje bez problemów No chyba że otrzymałbym GC to wtedy wiadomo
Xarthisius Napisano 3 Października 2017 Zgłoś Napisano 3 Października 2017 43 minutes ago, Kazim22 said: Czyli co? Jeżeli wezmę udział w losowaniu a nie zostanę wylosowany to to nigdzie nie będzie odnotowane? A jak wezmę i zostanę wylosowany ale nie otrzymam GC to to już będzie odnotowane i przy ewentualnym wyjeździe na obecnej wizie B2 może się rzucać ten fakt w oczy? Sorry za głupie pytanie, ale w tym roku byłem w stanach, i ewentualnie w przyszłym roku lub za dwa lata i w kolejnych znowu bym tam chciał polecieć na wakacje bez problemów No chyba że otrzymałbym GC to wtedy wiadomo Nie wiem jak napisac to samo po raz 3ci Udzial odnotowany na pewno bedzie, nie wierze ze ambasada czy IO na granicy nie moze sobie tego sprawdzic. Niemniej jednak, udzial i wygrana bez zlozenia DS-260 w loterii wizowej, z tego co mi wiadomo nie sa traktowane jako "immigration intent".
Damianq Napisano 4 Października 2017 Zgłoś Napisano 4 Października 2017 @Xarthisius Ja dokładnie miałem to na myśli co napisałeś. Odnosiłem się do pytania @Kazim22 . Samo uczestnictwo w loterii moim zdaniem nie będzie figurować w systemie. Tak jak napisałeś w systemie na pewno znajdzie się już zgłoszenie (DS-260). Można wylosować zieloną kartę i nie złożyć DS-260 i myślę, że OI nie będzie w stanie tego zweryfikować na granicy. @Kazim22 Przeczytaj ze zrozumieniem to co napisaliśmy z @Xarthisius Możesz spokojnie brać udział w loterii i nikt nie powinien zapytać Cię o to (chyba, że z dociekliwości czego i tak OI nie zweryfikuje - mi osobiście tak jak pisałem, ani przy B2 a później na granicy nigdy o to nie pytano a trochę tych lotów już odbyłem.) Generalnie lepiej mówić prawdę i nic nie ukrywać. Kombinatorstwo prędzej czy później wyjdzie. @Xarthisius Co do Twojej anegdoty moje loty zawsze były na min 3 miesiące. Zawsze szczerze mówiłem na ile przyleciałem. Gdy pytali dlaczego tak długo to szczerze odpowiadałem, że mam tutaj dużo rodziny i mam 3 miesiące wakacji na uczelni. Nikt nigdy mnie nie wyśmiał. Zawsze życzyli miłego pobytu
rynr Napisano 4 Października 2017 Zgłoś Napisano 4 Października 2017 Jeśli dobrze pamiętam to był parę lat temu na forum artykuł z którejś z rządowych stron, który tłumaczył, że w konsul ma w komputerze uczestnictwo w loterii.
Xarthisius Napisano 4 Października 2017 Zgłoś Napisano 4 Października 2017 5 hours ago, Damianq said: @Xarthisius Co do Twojej anegdoty moje loty zawsze były na min 3 miesiące. Zawsze szczerze mówiłem na ile przyleciałem. Gdy pytali dlaczego tak długo to szczerze odpowiadałem, że mam tutaj dużo rodziny i mam 3 miesiące wakacji na uczelni. Nikt nigdy mnie nie wyśmiał. Zawsze życzyli miłego pobytu Odwiedzanie rodziny w wakacje to calkiem sensowny powod wycieczki IMHO. Zwiedzanie Chicago przez pol roku, z jakichs przyczyn wydawalo sie dziwne zarowno mi, jak i oficerowi zadajacemu pytania.
Rozirozi Napisano 4 Października 2017 Zgłoś Napisano 4 Października 2017 Wpisuje kod pocztowy angielski bez myślnika (tutaj tez tak pisze, czasem ze spacja lub myslnikiem ale 90% przypadków całość razem) czy przez to bedzie dyskwalifikacja?
bartussek29 Napisano 4 Października 2017 Zgłoś Napisano 4 Października 2017 Witam, Mamy z żoną syna , teraz ma dwa miesiące, jak ma być zrobione zdjęcie jego ? Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.