Gość Napisano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2018 41 minut temu, MeganMarkle napisał: Na razie to tylko taki tygodniowy scouting trip, głownie po to by aktywować stały pobyt. To jak kiedy i gdzie się zainstalujemy będzie zależeć od tego gdzie praca... na razie jesteśmy w Kentucky i o dziwo bardzo nam się podoba W tym tygodniu będę próbować sobie tu ogarnac robotę, trzymajcie kciuki. BTW - lecieliśmy Delta i tyle złego o nich słyszałam a był to chyba najlepszy lot w moim życiu - mnóstwo posiłków i napojów, świetna obsługa, wszystko na czas. Dla mnie bomba Mieszkalismy 3 lata w Kentucky i bylo calkiem niezle. Oprocz pogody, troche za goraco.
Wojtek18 Napisano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2018 Gratulacje MeganMarkle. Czekamy na wiesci od Ciebie, powodzenia bedzie dobrze.
MeganMarkle Napisano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2018 1 hour ago, Roelka said: Mieszkalismy 3 lata w Kentucky i bylo calkiem niezle. Oprocz pogody, troche za goraco. Haha, w tej chwili specjalnie gorąco nie jest . Za to wszyscy których do tej pory spotkaliśmy byli szaleni mili i pomocni, na lotnisku, w sklepach, na ulicy... Super to jest! Zawsze to lubiłam najbardziej w Ameryce i nic się nie zmieniło.
andyopole Napisano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2018 Louisville KY, centralny hub UPS na USA, tam zawsze jest praca w każdym fachu. Dobre zarobki i benefity. Corpo niby ale czasem jakoś trzeba zacząć.
Gość Napisano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2018 11 minut temu, MeganMarkle napisał: Haha, w tej chwili specjalnie gorąco nie jest . Za to wszyscy których do tej pory spotkaliśmy byli szaleni mili i pomocni, na lotnisku, w sklepach, na ulicy... Super to jest! Zawsze to lubiłam najbardziej w Ameryce i nic się nie zmieniło. Poczekaj do kwietnia... zacznie się robić gorąco i niesamowicie duszno. Ale poza pogoda wszystko w sumie mi się tam podobało. Takie country klimaty.
MeganMarkle Napisano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2018 8 hours ago, andyopole said: Louisville KY, centralny hub UPS na USA, tam zawsze jest praca w każdym fachu. Dobre zarobki i benefity. Corpo niby ale czasem jakoś trzeba zacząć. Dzięki, dobrze wiedzieć chociaż jesli mi nie wyjdzie tutaj to raczej pojedziemy szukać szczęścia w Kaliforni, a kto wie - może i w Oregonie 8 hours ago, Roelka said: Poczekaj do kwietnia... zacznie się robić gorąco i niesamowicie duszno. Ale poza pogoda wszystko w sumie mi się tam podobało. Takie country klimaty. No my to jesteśmy na samej północnej granicy stanu, w zasadzie jedną nogą w KY a drugą w OH juz, wiec mam nadzieje że trochę chłodniej będzie, bo ja za upałem średnio przepadam... nie dla mnie Arizona
andyopole Napisano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2018 Oregon, generalnie jest dobrym miejscem do zamieszkania. Tu gdzie mieszkam klimat skonfigurowany podobnie jak w Polsce z tym ze śnieg raz na trzy lata i nie leży dłużej niż trzy dni. Dwa razy się zdarzyło że polezal tydzień. W tej sytuacji Oregon jest wyłączony z użytku i większość pracowników siedzi w domu i czeka aż śnieg stopnieje. Tej zimy jeszcze szyb nie skrobalem. Jednocześnie, jeśli ktoś lubi to na narty - godzina drogi, sezon do końca maja. Nad Pacyfik półtorej godziny, sezon cały rok, woda zawsze zimna, latem też. Jakaś praca musi być ponieważ liczba ludności rośnie, dwa lata temu przekroczyła oszołamiającą ilosc 4 (czterech) milionów.
MeganMarkle Napisano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2018 8 hours ago, andyopole said: Oregon, generalnie jest dobrym miejscem do zamieszkania. Tu gdzie mieszkam klimat skonfigurowany podobnie jak w Polsce z tym ze śnieg raz na trzy lata i nie leży dłużej niż trzy dni. Dwa razy się zdarzyło że polezal tydzień. W tej sytuacji Oregon jest wyłączony z użytku i większość pracowników siedzi w domu i czeka aż śnieg stopnieje. Tej zimy jeszcze szyb nie skrobalem. Jednocześnie, jeśli ktoś lubi to na narty - godzina drogi, sezon do końca maja. Nad Pacyfik półtorej godziny, sezon cały rok, woda zawsze zimna, latem też. Jakaś praca musi być ponieważ liczba ludności rośnie, dwa lata temu przekroczyła oszołamiającą ilosc 4 (czterech) milionów. Haha, no nie dziwię się że stan się zaludnia szybko skoro go tak aktywnie reklamujesz Mnie to w Oregonie odstrasza najbardziej pogoda (czy tam czasem nie leje ciagle jak w Washington?) plus aktywność sejsmiczna - jak juz mam się narażać na potencjalne trzęsienie ziemi to wolę mieszkać w słonecznej Kalifornii . Ale gdybym tak dostała prace w Nike w Portland no to bym rozważyła
andyopole Napisano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2018 Z tym padaniem to przesada. My moknjemy a w Seattle rdzewieją. A w Nike pracuje paru naszych. Nike nie jest w Portland tylko w Beaverton, kiedyś mieszkałam po sąsiedzku, przez ulicę. Chodziłem tam z pieskiem na spacer.
andyopole Napisano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2018 Właśnie mają pożar na Nike Headquarter.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.