tinakaka Napisano 18 Marca 2018 Zgłoś Napisano 18 Marca 2018 A kiedy się dostaje wizę na pobyt stały?
sly6 Napisano 18 Marca 2018 Autor Zgłoś Napisano 18 Marca 2018 Teraz, tinakaka napisał: A kiedy się dostaje wizę na pobyt stały? Gdy Cie zapraszają na rozmowę i jesteś tam.
Gość Napisano 18 Marca 2018 Zgłoś Napisano 18 Marca 2018 Jak wygrasz w loterii i w końcu pójdziesz na rozmowę to tam decydują czy przyznać ci wizę czy nie. Jak dostaniesz to wyjeżdżasz na tej wizie i zielona kartę dostaniesz pocztą na adres USA który pisałaś we wniosku. Może zacznij się tym martwić jak już wygrasz.
tinakaka Napisano 18 Marca 2018 Zgłoś Napisano 18 Marca 2018 5 minut temu, Roelka napisał: Wizę turystyczną anuluja ci na rozmowie. Czyli generalnie pozbawią mnie możliwości wyjazdu w tym roku, czy dobrze rozumiem?
Gość Napisano 18 Marca 2018 Zgłoś Napisano 18 Marca 2018 Huh? Jak nie wygrasz to masz dalej swoją wizę turystyczną. Nie wiem do kiedy jest ważna ale jak jest ważna to na niej jedziesz. Jak wygrasz to idziesz na rozmowę ( nie od razu wiadomo że na to się czeka) i tam na rozmowie anuluja ci wizę turystyczną ale dają ci wizę na stały pobyt. Ta wiza będzie ważna 6 miesięcy i wtedy masz wyjechać i zaczynać swoje życie w USA. Jak w tym czasie nie pojedziesz to wiza przepada. W tym momencie nie masz już też wizy turystycznej.
sly6 Napisano 18 Marca 2018 Autor Zgłoś Napisano 18 Marca 2018 3 minuty temu, tinakaka napisał: Czyli generalnie pozbawią mnie możliwości wyjazdu w tym roku, czy dobrze rozumiem? To zależy od numeru i zaproszenia na rozmowę.. Tym się martw w maju
andyopole Napisano 18 Marca 2018 Zgłoś Napisano 18 Marca 2018 3 minuty temu, tinakaka napisał: Czyli generalnie pozbawią mnie możliwości wyjazdu w tym roku, czy dobrze rozumiem? Nic nie rozumiesz. Najpierw musisz wylosowac, potem dostaniesz zaproszenie na rozmowę na której dostaniesz GC lub nie i dopiero wtedy anulują Ci wizę turystyczną. Do tego czasu jeszcze trochę wody a Wisle uplynie.
tinakaka Napisano 18 Marca 2018 Zgłoś Napisano 18 Marca 2018 Gdybym rozumiała to bym nie zadawała pytań, a że jestem w tym temacie zielona kompletnie, to zwróciłam się o pomoc tutaj. Ale z tego co rozumiem, wszystko (rozmowy, itp.) odbędzie się do końca 2018, czyli tak czy inaczej blokuje mi to możliwość pobytu w USA w tym roku, prawda? ( chodzi mi tutaj o przedział miedzy wakacjami a końcem roku)
sly6 Napisano 18 Marca 2018 Autor Zgłoś Napisano 18 Marca 2018 Dv rozmowy są od 1 października do 30 września lub do skończenia wiz.
sly6 Napisano 18 Marca 2018 Autor Zgłoś Napisano 18 Marca 2018 Dv 2019 będą rozmowy od 1 października 2018 do 30 września 2019.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.